hirdetés
hirdetés

Turizmusban érdekelt szakemberek részesültek állami kitüntetésben

Március 15-e alkalmából számos, a hazai turizmusban is érdekelt szakember kapott állami elismerést.

hirdetés

Bán Teodóra balettművész, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és művészeti vezetője Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. A magas állami elismerést Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenységéért adta át Bán Teodórának a Pesti Vígadóban.

Bán Teodóra
Bán Teodóra

Dr. Glózik Klára Erzsébet, a KBC Békés Megyei Települések Fejlesztéséért Nonprofit Kft. ügyvezetője és a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar főiskolai docense a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Békés megye területfejlesztése, illetve gazdasági és turisztikai fejlődése érdekében végzett munkája, valamint oktatói tevékenysége elismeréseként, melyet Áder János köztársasági elnök adott át neki.

Dr. Glózik Klára Erzsébet (Forrás: kbcnkft.hu)
Dr. Glózik Klára Erzsébet (Forrás: kbcnkft.hu)

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adta át többek között dr. Balla Gézának, a Wine Princess Kft. ügyvezető igazgatójának, a Határon Túli Magyar Borászok Egyesülete elnökének és alapító tagjának, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kar Kertészmérnöki Tanszék egyetemi adjunktusának a magyar borászati hagyományok megőrzése és az erdélyi borok nemzetközi elismertetése érdekében végzett kimagasló színvonalú munkája elismeréseként, valamint dr. Kemecsi Lajosnak, a Néprajzi Múzeum főigazgatójának, a Hungarikum Bizottság Kulturális Örökség Szakbizottsága elnökének sikeres intézményvezetői tevékenysége mellett a nemzeti értékek gyűjtése, illetve népszerűsítése iránti kivételes elhivatottsággal és szakmai felkészültséggel végzett munkája elismeréseként.

Dr. Balla Géza (Forrás: Facebook / Balla Géza Pincészet)
Dr. Balla Géza (Forrás: Facebook / Balla Géza Pincészet)


Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott többek között dr. Hajasné Banos Márta, Kozárd község polgármestere a község fejlesztése mellett építészeti, turisztikai és kulturális értékeinek megőrzését is szolgáló, példamutató településvezetői munkája elismeréseként.

Ujhelyi Imre Díjat kapott mások mellett Bolyhos László János, a Bolyhos és Fia Bt. tulajdonosa a pálinka mint hungarikum népszerűsítésében, az évenkénti Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál megszervezésében, a Virágos Újszilvásért Alapítvány létrehozásában végzett munkája elismeréseként.

Lázár János miniszter a Műemlékvédelemért – Forster Gyula-díjat adományozta az évtizedek óta töretlen lelkesedéssel végzett műemléki felügyelői munkájáért és példamutató erkölcsi hozzáállásáért, a műemlékvédelmi szakma legmagasabb színvonalú elméleti és gyakorlati műveléséért, oktatói és konzultációs tevékenységéért Czeglédyné Levárdy Henriette építészmérnöknek, műemlékvédelmi szakmérnöknek.

Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán (MTI Fotó: Illyés Tibor)
Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán (MTI Fotó: Illyés Tibor)

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai