hirdetés

Vendégéjszakák oldalról sikeres április

Megjelent szakmai partnerünk, az  MSZÉSZ havonta készülő Trend riportja. Ahogy a szakmában várták, a húsvétnak köszönhetően, igen jó eredményekkel zárt az év negyedik hónapja.

hirdetés

Szállodáink számára – részben a húsvéti ünnepek miatti erős bel- és külföldi keresletnek tulajdoníthatóan – igen sikeres volt április. Ebben a hónapban forgalmuk országos szinten 8,8%-kal, Budapesten 6,2%-kal, a fővároson kívüli hotelekben 11,7%-kal, a balatoni régióban 14,8%-kal felülmúlták a múlt évit. Április végéig a hazai szállodák összes bruttó forgalma 7%-kal nagyobb volt a 2018 évinél. Január - április között a szállodai vendégéjszakák száma az észak – alföldi, a Budapest – közép-duna-vidéki, a balatoni és a közép – dunántúli régióban nőtt, az összes többiben csökkent.

Az első négy hónapban országos szinten a belföldi vendégéjszakák száma 0,7%-kal csökkent, a külföldieké 0,5%-kal nagyobb volt a bázisnál. A kevesebb belföldi vendégéjszaka ellenére április végéig a szép kártya forgalom 15,8%-kal nagyobb volt a 2018 hasonló időszakában elértnél.

forrás:123rf

Legfontosabb beutazó piacainkról növekedés mutatkozott az Egyesült Királyságból (+9,9%), az USA-ból (+9,5%), Franciaországból (+9,3%), Romániából (+4,4%) és Izraelből (+4%). Visszaesés történt Olaszországból (-14,2%), Németországból (-5,1%), Ausztriából (-4,7%) és Oroszországból (-3,3%).

A magyarországi szállodákban jelentkező külföldi vendégéjszakák 80,4%-a Európából, 12,8%-a Ázsiából, 5,9%-a Amerikából, 0,9%-a Ausztráliából és Afrikából érkezett. Az európai országokból 1,2%, az európai unióból 1,6% volt a vendégéjszakák számának csökkenése. Ezzel szemben Ázsiából 9,9% volt a növekedés. Ez főleg a 43,4%-os dél - koreai bővülésnek köszönhető.

A szállodai kategóriák között revparban – egy kiadható szobára jutó szállásdíjbevétel – országos szinten a 4*-os hotelek teljesítettek a legjobban +11,8% növekedéssel április végéig. Idén április végéig Magyarországon összesen 3 új szálloda nyílt, Budapesten 2 db 266 szobával, a fővároson kívül 1 szálloda 17 szobával.

További információkat a cikk alatt található PDF fájlban találnak!

hirdetés

Letölthető fájlok

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Elfogadják-e a vouchert az utasok, vagy a pénzüket kérik vissza?

Kiadónk társoldalai