hirdetés

Nincs ezentúl teraszfűtés Lyon-ban

Betiltja a kávézók és éttermek teraszainak fűtését a franciaországi Lyon önkormányzata. Az intézkedést azután hozták meg, hogy a francia nemzetgyűlés megszavazta a klímavédelmi törvényt, amelynek része a teraszok fűtésének leállítása. A jogszabály hatályba léptetését jövő áprilisig eltolták a koronavírus-járvány miatt.

 

hirdetés

A francia gasztronómia fellegváraként ismert Lyon zöld polgármestere és stábja azonban úgy gondolta, elébe mennek a jogszabály alkalmazásának és már idén télen sem lesz fűtött terasz a városban, adja hírül az euronews.com portál.

AdobeStock
AdobeStock
 

Grégory Doucet szerint "szóba sem jött", hogy jövő tavaszig várjanak, hiszen prioritásként kezelik a klímaválság miatti intézkedések betartását és az energetikai "józanságot", hogy mindezek segítségével csökkenteni tudják az üvegházhatású gázok kibocsátását. "Még ha csak tízből egy vendéglátóst érint is ez az intézkedés, akkor sem árt tudni, hogy országos szinten a kinti teraszok fűtése 500 000 tonna szén-dioxidot bocsát a levegőbe évente", mondta a politikus egy fűtetlen kávézó teraszáülve.

Aki a szabályt megszegi, és mégis begyújtja a teraszokat melegítő hőgombákat vagy más hősugárzókat, arra 35 eurós (kb 12-13 ezer forint) bírságot szabnak ki, és felfüggesztik teraszkitelepítési jogát.

A vendéglátósok közül többen tiltakoznak a döntés ellen, egy részük pedig átállt a fűtés nélküli teraszokra, és hősugárzók helyett takarókat teszenk ki a kültérre a vendégeiknek.

A teljes cikk megtalálható: ITT

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az eddigi foglalási adatok alapján hogy látják az idei évet?

Kiadónk társoldalai