Az egyetemistákat is megmozgatta a turizmus világnapja

Már érkeznek az ötletek arra a szállodai innovációs versenyre, amelyet a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány hirdetett meg egyetemisták részére szeptember közepén. A verseny amellett, hogy nagy összegű pénznyereménnyel kecsegteti a turizmus-vendéglátás és turizmus-menedzsment szakos hallgatókat, sokkal többről is szól a szervezet vezetője szerint.

Dr. Princzinger Péter, az MTSZA kuratóriumi elnöke azt mondta: "Főképp az online felületeken információs „versenyt” folytatunk egymással, ehhez pedig óhatatlanul hozzátartozik, hogy minél több élményt, programot, és utazási tapasztalatot osztunk meg. A pénteki turizmus világnap lehetőséget adott arra, hogy ezek a tartalmak most főleg a gyönyörű tájak, a szálláshelyek és a gasztronómia köré csoportosuljanak, és szemmel láthatóan ez megmozgatta a fiatalokat is.

A CheckINN elnevezésű, fél éven át tartó, három fordulós turisztikai innovációs ötletversenyt három hete hirdettük meg, és már be is futottak az első jelentkezők a szállodaipari innovációk felkutatása és elismerése céljából indított programba. Pontosan a fentiek miatt – amennyiben lehetősége van – az egyetemista korosztály is szívesen utazik, akár belföldön, akár külföldön. Biztosak vagyunk abban, hogy a turizmus, mint gazdasági húzóágazat az ő ötleteikkel tovább erősíthető. Nem feltétlenül várunk eget rengető innovációs megoldásokat, néha a legapróbb, legegyszerűbb gondolatból születnek a legnagyobb újítások" – zárta a gondolatait az elnök.

Hamarosan az összes egyetemen megjelennek a CheckINN felhívásának szóróanyagai, road-show és promóciós videó is hirdeti a több millió forint összdíjazású versenyt, melyre 3 fős csapatokban lehet pályázni, legkésőbb 2019. október 31-ig, a www.check-inn.hu oldalon.

Forrás: Turizmus Online


Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.
Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság

Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság 

A legfrissebb felmérések szerint Magyarországon jelenleg 3 millió gazdás kutya él, ezzel vezető helyen vagyunk Európában.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.