hirdetés

Eladta pécsi szállodáját a Danubius

A Danubius Zrt. megállapodást kötött a Hotel Palatinus Kft. és HotelKer Szállodaüzemeltető Kft. társaságokkal a pécsi Palatinus Hotel eladásáról. A vevők továbbra is szállodaként fogják üzemeltetni a Palatinust, az épület tervezett felújításával annak régi fényét kívánják visszaállítani, a szálloda munkavállalóit pedig átveszik.

hirdetés

A Danubius Zrt. elfogadta a pécsi vevők által benyújtott vételi ajánlatot a Palatinus Hotel megvásárlására. A Pécs szívében álló, több mint 100 éves, szecessziós stílusban épült háromcsillagos Palatinus Hotel komoly rekonstrukciót igényel. „A vezetőségünk látva, hogy a vevők szándéka középtávon az épület felújítása és hosszútávú üzemeltetése, úgy gondoljuk, hogy az új tulajdonosok lehetővé tudják tenni, hogy a Palatinus Hotel ismét méltó fényében tündökölhessen és fogadhassa a Pécs városába érkező turistákat. Nagyon fontos volt számunkra, hogy az új tulajdonos tovább működteti a szállodát, és a hotel jelenlegi teljes személyzetét folyamatos munkaviszonnyal tovább foglalkoztatja. Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk a Palatinus Hotel minden munkatársának, akivel az elmúlt években együtt dolgozhattunk ebben a Pécs szívében álló csodálatos szállodában” – mondta el Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója.

Dr. Czéh-Tóth Márk, a vevő társaságok képviselője fentiekhez hozzátette, hogy a befektetési döntés meghozatala során fontos szempont volt egy meglévő helyi érték megóvásának és megújításának lehetősége. „Talán nem túlzás azt mondani, hogy a Palatinus nemcsak Pécs, hanem a régió egyik legnagyobb múltú és presztízsű szállodája, a megyeszékhely történelmi belvárosának ikonikus épülete. A szálloda folyamatos fejlesztésével és tervezett felújításával új tereket szeretnénk megnyitni a helyi kulturális és turisztikai élet számára, hozzájárulva ezáltal a város és a régió turizmusának fejlődéséhez is. Hisszük, hogy Pécs és térsége – ideértve különösen a Mohács-Villány-Siklós-Harkány-Orfű tengely kincseit – még sok lehetőséget rejt magában mind a belföldi, mind az idelátogató külföldi vendégek számára.”

A szálloda üzemeltetését szerződés szerint az új tulajdonos 2020. április 29-én veszi át. A tulajdonosváltás nem érinti a jövőbeni foglalásokat, a Palatinus Hotel zavartalanul folytatja működését és várja vendégeit a tőle megszokott magas színvonalú szolgáltatásaival és vendégszeretetével.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai