Ismét fogad vendégeket a Danubius Hotel Hungaria

Ismét fogad vendégeket a Danubius Hotel Hungaria 

A Danubius Hotel Hungaria 2023. február 23-án nyitja meg újra kapuit, melyet a cégszintű pozitív foglaltsági kilátások indokolnak, írják ezzel kapcsolatos közleményükben.
Ezekkel a szállodás információkkal simán lehet villogni

Ezekkel a szállodás információkkal simán lehet villogni 

Országszerte találni olyan különleges szálláshelyeket, melyekhez érdekes történetek is fűződnek: hazai és külföldi sztárok, írók vagy éppen háziállatok színesítik a mindennapjaikat, melyek közül itt van most 5+1 érdekesség.
A Flamenco után a Körszállót is bérbe adja a Danubius

A Flamenco után a Körszállót is bérbe adja a Danubius 

Az elmúlt másfél évben a koronavírus-járvány miatt szinte teljesen leállt a nemzetközi turizmus, mely hazánkban leginkább a fővárost sújtotta. A lassú regenerálódási folyamatot felismerve döntött a Danubius Hotels vezetősége a hagyományos szállodai üzemeltetés helyett az épület hosszútávú bérbeadással történő átmeneti hasznosításáról. A bérbe vevő hibrid működéssel kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként nyitja meg újra az épületet - tájékoztatta lapunkat a Danubius Hotels.
További öt szállodát nyit meg a Danubius és az Ensana

További öt szállodát nyit meg a Danubius és az Ensana 

Az élénk belföldi keresletre reagálva további balatoni és hévízi házait nyitja meg a Danubius Hotels és az Ensana. Emellett bízva a fővárosi forgalomnövekedésben hamarosan három újabb budapesti szálloda is vendégeket fogadhat, köztük a budavári Hilton Budapest.
Eladta pécsi szállodáját a Danubius

Eladta pécsi szállodáját a Danubius  

A Danubius Zrt. megállapodást kötött a Hotel Palatinus Kft. és HotelKer Szállodaüzemeltető Kft. társaságokkal a pécsi Palatinus Hotel eladásáról. A vevők továbbra is szállodaként fogják üzemeltetni a Palatinust, az épület tervezett felújításával annak régi fényét kívánják visszaállítani, a szálloda munkavállalóit pedig átveszik.

Ők a nyertesek! 

A Danubius tanulóversenyének idei döntőjén.
Január végén nyílik Magyarország legkisebb szállodája

Január végén nyílik Magyarország legkisebb szállodája 

2018. január 20-án megnyílik Magyarország legkisebb szállodája a Danubius Hotels Group jóvoltából, amely a szállodacsoport, számszerüsítve 22. magyarországi egysége lesz.
Fődíjat és három aranydíjat nyert a Danubius Hotels Group

Fődíjat és három aranydíjat nyert a Danubius Hotels Group 

A Content Marketing Award versenyén összesen 137 pályázat közül került a legjobbak shortlistjére a Danubius Hotels Group tartalomalapú marketingkampánya, a Sárkánykalandok.
Rekordszámú résztvevő a Danubius MICE-fórumon

Rekordszámú résztvevő a Danubius MICE-fórumon 

Minden eddiginél több, mintegy 170 fő regisztrált a nyolcadik alkalommal megrendezett Danubius MICE-fórumra. A Danubius Hotel Helia szállodában április 24-én megtartott szakmai workshopon a Magyarországon tevékenykedő rendezvényszervező cégek képviseltették magukat. A rendezvényen nagy számban jelentek meg a szállodai partnerek.

Felszállópályán a hazai konferenciaturizmus 

A magyar és nemzetközi rendezvények száma 2016-ban összességében 27 százalékkal nőtt 2015-höz képest. A konferenciák létszámát tekintve egyre nagyobb igény mutatkozik a nagy tömeget befogadni képes konferenciaközpontokra, hiszen a résztvevők fele 101-500 fős rendezvényre érkezik. A piaci szereplők erős évre számíthatnak idén is. Így a Danubius Hotels már az első negyedévben 58 darab 200 fő feletti rendezvényt szervezett meg, miközben a csoport szállodái tavaly egész évben összesen 89 hasonló eseménynek biztosítottak helyszínt.

Átszervezi értékesítési és marketingtevékenységét a Danubius Hotels 

Új helyszínen, a Danubius Grand Hotel Margitszigetben folytatja munkáját a Danubius Zrt. SPA divízió központi sales és marketingcsapata.

Több mint tízezer plusz vendéget várnak a sportturizmusban 

A magyar turizmusban 2017 a sport éve lesz. A minőségi budapesti szálláshelyek közel száz százalékos szobafoglaltsággal számolhatnak a júliusi vizes VB, a FINA idejére, de nem sokban különbözik ettől a kép a versenyt követő hetekben sem. A hasonló sportesemények kétszeresen is pozitívan hatnak a hazai sportturizmusra: egyrészről erős imázsépítő hatásuk következtében Budapest mint desztináció felértékelődik, másrészről pedig az átlagosnál magasabb fizetőképességű vendégek érkeznek nagy számban az országba – hangsúlyozta Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.

360 fokos filmek mutatják be a Danubius-szállodákat 

Új szelek fújnak, a VHS, a CD és lassan a DVD is már a múlté, a virtuális valóság, azaz a VR korszakába léptünk. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már a mesék világában is megjelent az új technológia és új élményekkel ajándékozza meg az arra legfogékonyabbakat, a gyerekeket. 

Gasztro- és kulturális kalandozások 102 éves falak között 

Egyedülálló programsorozat keretében tálal kulturális csemegéket – válogatott finomságokkal körítve – az idén 102 éves Danubius Hotel Astoria étterme. A Café Astoria CoolTúra szériának első programján, október 7-én Szegvári Katalin beszélget Marton László rendezővel a hamarosan színpadra kerülő A Pál utcai fiúk kapcsán. A folytatásban pedig lesz jazzest, vers és zene találkozása, és a mesék csodálatos világát is megismerhetjük az ősz folyamán.

Új vezérigazgatója lesz a Danubius Hotels Groupnak 

A jelenlegi vezérigazgató, dr. Deák Imre az idei év végén nyugdíjba vonul.

Új forgókemencékben készülnek a Danubius friss péktermékei 

Beszállítói keretszerződést kötött a Danubius Hotels szállodalánc és hazánk vezető sütőipari gépkereskedője, a Kogép Kft. A megállapodás értelmében a Kogép szállítja a nagykonyhai és sütőipari gépeket a szállodalánc konyháiba és központi cukrászatába.

Rangos díjat kapott a Danubius Health Spa Resort Margitsziget 

A Danubius Health Spa Resort Margitsziget szálloda elnyerte az IMTJ Medical Travel Awards 2016 "Év gyógyturisztikai szolgáltatója" nemzetközi díjat.

Tökéletes hétvége 

Működésének negyvenedik évfordulója alkalmából április 8–10. között a hévízi Danubius Health Spa Resortban (DHSR ) jártunk, ahol kiderült, mit nyújt a hévízi ház ma a vendégeinek.

Szállodások, figyelem: jönnek az aktív és sokat költő idősek 

Az idősek és családosok költenek a legtöbbet, a fiatalok és a nők a legkevesebbet - derül ki a Danubius Hotels felméréséből.

Így újultak meg a Danubius-szállodák 

A 2015-ös évben a Danubius magyarországi szállodái a fokozott üzletmenet mellett is igyekeztek felújításokat végezni a leginkább erre szoruló területeken.

Hotel Hungaria City Center: új névhez új dizájn 

Az ország legnagyobb szállodájának 136 szobája újul meg, és a Lobby Bár is új külsőt kapott.

Felbontja szerződését a Best Westernnel a Hotel Hungaria 

Január 1-jétől Hotel Hungaria City Center néven üzemel tovább a Best Western Hotel Hungaria.

Összes saját részvényét átadja a CP Holdingsnak a Danubius Hotels 

A Danubius Hotels Nyrt. a tulajdonában lévő 374.523 darab saját részvényét 8000 forintos részvényenkénti áron, a Concorde Értékpapír Zrt. közreműködésével átadja a CP Holdings Ltd.-nek a vételi jog gyakorlására nyitva álló időszakban - jelentette be a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

Szállodafejlesztés a hévízi Aquában 

Rendkívül sikeres volt a tavalyi éve a Danubius szállodaláncnak. Ennek köszönhetően egy teljes szintet újítottak fel a hévízi Aquában. Egy szoba átlagosan 7,5-8 millió forintból szépült meg. A tervezéskor figyelembe vették a vendégek kéréseit és igényeit. A három hónapos munka során hagyományos, mégis modern stílusban készültek el a szobák.- a felújításról a Keszthelyi TV tudósított.

Danubius Hotels: az igazgatóság az idén sem javasol osztalékot 

A Danubius Hotels Nyrt. igazgatósága azt javasolja az április 23-ra összehívott éves rendes közgyűlésnek, hogy a társaság ne fizessen osztalékot a 2014. évi eredmény terhére - derül ki a BÉT honlapján szerdán közzétett közgyűlési előterjesztésekből.

Agyserkentő ínyencségekkel a sikeres konferenciáért 

Kivel ne fordult volna elő, hogy ebéd után, a hirtelen megemelkedő vércukorszint következményeként szinte álomba merült?

Idén beérhetnek a Danubius erőfeszítései Romániában 

Harminc százalékkal magasabb bevételre számít az idén a Danubius Hotels Romániában a tavalyi évhez képest - közölte szerdán a vállalat.

A Danubius árbevétele és vesztesége is nőtt tavaly 

Nőtt a Danubius csoport árbevétele és javult a szállodalánc foglaltsági mutatója is tavaly éves összehasonlításban, azonban a nem realizált árfolyamváltozások miatt 1 milliárd 778 millió forint veszteséget könyvelt el a csoport - derül ki a társaságnak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett jelentéséből.

Hivatalosan is megnyitották Szováta antistressz szállodáját 

A Danubius Health Spa Resort Bradet szálloda idén nyáron újra megnyitotta kapuit azon vendégek számára, akik pihenni és gyógyulni vágynak.

A Danubius 17. a romániai szállodák toplistáján 

Pedig az élmezőnnyel ellentétben nem Bukarestre koncentrál.

Négycsillagos Danubius szálloda nyílt Szovátán 

Két év megfeszített munka után elérkezett a várva várt nap a szovátai Danubius életében, május 31-én ugyanis a terveknek megfelelően befejeződtek a Hotel Bradet felújítási munkálatai és június másodikán megnyitotta kapuit a teljesen felújított négycsillagos Danubius Health Spa Resort Bradet szálloda.

Átadták Szlovákia legmodernebb balneoterápiás központját 

Sikeresen a végéhez érkezett az a 9 millió euró értékű beruházás, amelynek keretében öt hónap alatt a vendégek igényeinek figyelembevételével átszervezték, és teljes körűen felújították a Pöstyénben található Danubius Health Spa Balnea központot.

Danubius Tanulóverseny nemzetközi szabványok szerint 

Idén 43. alkalommal került megrendezésre a Best Western Hotel Hungariában a Danubius Tanulóverseny, ahol a legjobb szakács, cukrász és pincér tanulókat jutalmazták.

Családi hétvégét tartott a Neckermann 

A múlt hétvégén családi programokkal ünnepelte 20 éves fennállását 140 értékesítő partnere körében a Neckermann, amely helyszínként az ugyancsak évfordulót ünneplő Danubius szállodalánc bükfürdői szállodáját választotta. 

Projektzáró ünnepség Bükfürdőn 

2013. szeptember 19-én ünnepélyes keretek között zárult le a Danubius Health Spa Resort Bük családbarát szolgáltatásfejlesztési projektje, amelyre meghívást kapott a büki városvezetés, a turisztikai szolgáltatók, a helyi és megyei sajtó képviselői és a fejlesztésben közreműködő szervezetek, tervező, kivitelező, pályázati tanácsadó cégek (Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., ZAEV, Forma Tervező és Fővállalkozó Zrt.) vezetői.

Mosoly-nyaralás a Danubiusnál 

A tavalyi jubileumi eseménysorozat keretében a Mosoly Alapítvány által támogatott kőbányai Éltes Mátyás Általános Iskola és Gyermekotthon hátrányos helyzetű tanulóit látta vendégül a Hotel Marina.

Rendben zajlik a Danubius margitszigeti szállodáinak evakuálása 

A vendégek biztonsága érdekében a Danubius két margitszigeti szállodájából megkezdték a vendégek evakuálását, amely a mai nappal be is fejeződik, közölte lapunkkal a szállodalánc.

A Danubius Hotels nem fizet osztalékot 

A Danubius Hotels nem fizet osztalékot

Danubius Hölgyklubot tartottak a Gellértben 

NŐ-nek lenni kihívás, lehetőség és teljesség. Harmóniánk eléréséhez és megéléséhez szükségünk van tapasztalatokra, kapcsolatokra és eseményekre, amelyek rólunk és nekünk szólnak, értünk történnek.

Benzinutalvány is járhat a szálláshoz 

Az OTP SZÉP kártya 600 000 kártyabirtokosa már a húsvéti pihenéskor élhet a Danubius Hotels kedvezményeivel.

Mákjuk volt… (Frissítve) 

Február 24-26. között zajlik az idei Danubius Tanulóverseny három vendéglátós szakma (szakács, cukrász, felszolgáló) részvételével a Best Western Hotel Hungariában.

Öko, ecet, vízszűkített csaptelep 

Négy zöld szállodával büszkélkedhet a Danubius Hotels Group, amelyek közül a „legzöldebb” a budai Danubius Hotel Flamenco, ahol a világhírű zöld civil szervezet, a WWF útmutatásait követve február 27-én tíz olyan szobát avattak, amelyet a természet megóvása érdekében környezetbarát megoldásokkal láttak el.

Bizonytalan a pécsi Danubius szállodák sorsa 

Csökkent a pécsi szállodáik piaci részesedése, eredményük visszaesett, és a házak már második éve veszteséget termelnek – tájékoztatta a Dunántúli Naplót Fodor-Kassai Mónika, a Danubius Hotels Group pr-igazgatója.

Jelentősen nőtt a Danubius profitja 

A Danubius Hotels Nyrt. az idén a harmadik negyedévben 3,08 milliárd forint adózás előtti profitot ért el, szemben az egy évvel korábbi 685 millió forinttal - közölte a társaság.

Jelentősen javított a Danubius 

(MTI) - A Danubius Hotels Nyrt. az első fél évben 406 millió forint adózás előtti nyereséget könyvelt el az egy évvel korábbi 706 millió forint veszteség után; az EBITDA eredmény közel 1,1 milliárd forinttal javult a tavalyi első hathavihoz képest - közölte a szállodatársaság a nemzetközi szabvány szerinti (IFRS) konszolidált, nem auditált jelentésében kedden, a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Mosoly Olimpia a füredi Marina Hotelben 

Június 18-án vette kezdetét a Marinában a Mosoly Olimpia – a Danubius Hotels Group 40 éves jubileumi eseménysorozatának egyik programja  - melynek keretében a szálloda vendégül látott 12 hátrányos helyzetű kisgyereket a Mosoly Alapítvány közreműködésével. 

Törzsvendégek hétvégéje Bükfürdőn 

A Danubius Health Spa Resort Bük naptárában immár 6. éve biztos helye van egy ünnepnek, amelyet számon tartanak a törzsvendégek, és amelyet mindig különleges rákészülés előz meg a szálloda munkatársainak részéről.

Balett a háztetőn Győrben 

A jubileumi év júniusi eseményéhez a Hotel Rába City Center belga étterme és belső tetőterasza biztosított különleges helyszínt június 20-án
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!