hirdetés
hirdetés

A válság ellenére is nyereséges a portugál légitársaság

Immár harmadik éve nyereséges a TAP portugál légitársaság, amely múlt vasárnap beindította heti nyolcadik budapesti járatát.

hirdetés

A TAP Portugal, S.A. nyilvánosságra hozta 2011. évi pénzügyi mérlegét, eszerint 3,1 millió eurós nyereséget ért el a társaság annak ellenére, hogy tavaly 37,1%-kal nőttek az üzemanyagárak. 

A légitársaság immár harmadik éve nyereséges, a pozitív eredmény okát a társaság közleménye a növekedésben látja: rekord számú, 9,8 millió utast szállítottak tavaly, ami 7,3%-os bővülést jelent 2010-hez képest. A növekvő forgalmat a költségek szintentartása (-0,7%) mellett sikerült elérni, így jelentősen nőtt a társaság működésének hatékonysága. 

Az utasszám növekedése elsősorban az amerikai, brazíliai és Európán belüli járatok sikerének volt köszönhető. Az amerikai járatokon 18, a brazilokon 7,4, az európaiakon pedig 9%-kal nőtt az utasszám. A TAP Magyarországról tavaly 17%-kal több utast szállított, mint 2010-ben tudta meg lapunk Szolnok Pétertől, a légitársaság itteni igazgatójától, aki arra is emlékeztetett, hogy a korábbi heti héttel szemben immár nyolc járatuk közlekedik Budapestre.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai