hirdetés
hirdetés

Az EU új, légügyi stratégiája betarthat az arab légitársaságoknak

Benyújtott egy javaslatot az Európai Bizottság, amely az illegálisnak minősített versenyelőnyt élvező légicégeket büntetné. Bár nincsenek nevesítve a nagy arab társaságok, egybehangzó vélemények szerint főképp miattuk dolgozták ki a tervezetet - olvasható az airportal.hu-n a Reutersre hivatkozva. 

hirdetés

A közlekedésért felelős uniós biztos, Violeta Bulc a napokban sajtótájékoztatón jelentette be a reuters.com tudósítása szerint, hogy az Európai Bizottság javaslatot tett, vizsgálhatóvá és ha beigazolódik, büntethetővé tennék a harmadik országbeli légitársaságok tisztességtelennek minősített versenyelőnyét. A javaslat az új uniós légügyi stratégiában kapott helyet.

Violeta Bulc kifejtette: szeretnék, ha Európa vezető szerepben maradna a nemzetközi légiközlekedésben, jó összeköttetésekkel a gyorsan növekvő régiók felé, hatékony „égbolttal”. A bizottsági javaslat nem érinti a harmadik országokkal kötött bilaterális egyezményeket, amelyek meghatározzák, mely légitársaság mikor és hová repülhet.

Az uniós stratégia egyébként többek között Európa légterének töredezettségét is csökkentené.

Így bár nincs benne a tervezetben, hogy a nagy arab légitársaságokra szabták, a Reuters mellett a Skift.com erről szóló cikke is úgy véli, főként miattuk döntött így a testület. 

Ugyanis évek óta panaszkodnak nem csak az egyesült államokbeli, hanem európai nagy légitársaságok is, hogy az Arab(Perzsa)-öböl menti fuvarozók, az Etihad, az Emirates és a Qatar illegálisnak minősíthető állami támogatásokat és előnyöket élveznek, ez pedig torzítja a versenyt. Az inkriminált három cég rendre visszautasítja a vádakat, és például az Emirates mindig független könyvvizsgáló multicéggel megtámogatott üzleti jelentéseket ad ki a pénzügyi éveiről.  

A teljes cikket itt olvashatja. 

forrás: facebook.com
forrás: facebook.com

(forrás: AIRportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai