Új megállapodás, amely felpörgeti az Emirátusok turizmusát

Új megállapodás, amely felpörgeti az Emirátusok turizmusát 

Az Emirates és az Etihad csütörtökön történelmi jelentőségű partnerségi megállapodást írt alá. Az együttműködés célja, hogy fellendítse az Emirátusok turizmusát, és lehetővé tegye, hogy a látogatók egy repülőjeggyel akár több úti célt is felfedezhessenek a térségben - tájékoztatta lapunkat az Emirates.
Bécsből indít Abu Dzabiba járatokat az Etihad

Bécsből indít Abu Dzabiba járatokat az Etihad 

Megnyitja járatát Bécsbe az Etihad Airways 2021. július 18-án, amelyet eredetileg tavaly májustól tervezett - írja az AIRportal.hu.
Az EU új, légügyi stratégiája betarthat az arab légitársaságoknak

Az EU új, légügyi stratégiája betarthat az arab légitársaságoknak 

Benyújtott egy javaslatot az Európai Bizottság, amely az illegálisnak minősített versenyelőnyt élvező légicégeket büntetné. Bár nincsenek nevesítve a nagy arab társaságok, egybehangzó vélemények szerint főképp miattuk dolgozták ki a tervezetet - olvasható az airportal.hu-n a Reutersre hivatkozva. 
Irány az USA!

Irány az USA! 

Mint arról korábban beszámoltunk, az airberlin a nyári menetrendben napi három járattal köti össze Budapestet Berlin-Tegel bázisán keresztül a világgal, de leginkább az Egyesült Államokkal – derült ki az utóbbi időkben sok változást látott airberlin és a Budapest Airport (BUD) közös szakmai eseményén, szerdán.

Dolgozókat bocsát el az Etihad, kapacitást csökkent az Emirates 

Dolgozókat bocsát el a három öböl-menti nagy légitársaság egyike, az abu-dzabi székhelyű Etihad Airways, de az erős dollár és a túlkapacitás miatt ellenfele, az Emirates is lépéseket tesz, mert jelentősen romlott üzemi eredménye.

Codeshare-megállapodást kötött az Etihad és a Lufthansa 

Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága, az Etihad Airways és a Lufthansa German Airlines, Európa legnagyobb légitársaság-csoportjának tagja a mai napon egy codeshare-megállapodást kötött, amely kormányzati engedélyezéstől függően 2017 januárjában lép életbe.

Újabb állomás az Etihad Airways európai bevásárlókörútján 

A Times of Malta értesülései szerint az Etihad Airways jelentős mértékben vásárolná be magát az Air Malta-ba.

Köhögött és még dagi is: sok pénzre perlik az Etihadot 

Jogi lépéseket tett egy ausztrál utas az Etihad Airways ellen, mert egy testes és egész úton köhögő utas mellett ült, aminek köszönhetően szerinte komoly hátsérüléseket szenvedett.

Etihad Airways: több járat Európából Abu Dhabiba 

Új járatot indít Bécsből és Stuttgartból Abu Dhabiba code-share partnerével, az Etihaddal közösen az airberlin, ugyanakkor nő az amerikai kapcsolatok száma is a téli menetrendben.

Kiderült, mennyit fektet be az Etihad az Alitaliába 

Az Etihad Airways 560 millió eurót ruház be a veszteséget termelő Alitalia olasz légitársaságba - jelentették be az Etihad és az Alitalia vezetői pénteken Rómában.

Sikeres félév az emírségi légitársaságnál 

Fennállásának eddigi legjobb féléves eredményét érte el az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága, az Etihad Airways, amelynek árbevétele 28 százalékkal haladta meg az egy évvel ezelőttit, 3,2 milliárd dollárra nőtt.

Közvetlen járattal Belgrádba 

Tanulságos volt az a tanulmányút, amelyet az Air Serbia magyarországi képviselete, az Aviareps és a Szerb Idegenforgalmi Hivatal szervezett a minap a szerb fővárosba, Belgrádba. Egyebek mellett azért, mert kiderült, mennyire keveset tudunk déli szomszédunkról.

Az Alitalia 49%-át veszi meg az Etihad 

Nemrég a vásárlás feltételeiről állapodott meg a két légitársaság, bár azt pontosan nem tudni, mennyit fektet be az Etihad az Alitaliába.

Az airberlin tovább növeli járatainak számát 

Október végétől napi két járatot indít az airberlin Berlin és Abu Dhabi között, India és Vietnám pedig már Budapestről is elérhető.

Kedvelt úti célokba indít új járatokat az airberlin 

Az airberlin légitársaság új járatok indítását és a wifi bevezetését jelentette be a berlini ITB vásáron.

Az Alitaliában is bevásárol az Etihad Airways 

Végső szakaszába érkezett az olasz Alitalia és az Egyesült Arab Emirségek abu dzabi székhelyű nemzeti légitársasága, az Etihad Airways közötti tárgyalás egy esetleges befektetésről - közölte a két cég vezérigazgatója.

Repül-e az Air Serbia Etihad kóddal az USA-ba? 

A szerb vezetés örülne, ha már idén megindulhatna a Belgrád és Észak-Amerika között a légiközlekedés, azonban az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériuma (DoT) visszakozik. 

Hamarosan az USA-ba is repülhet az Air Serbia 

A Federal Aviation Administration (FAA) hamarosan az 1-es kategóriába sorolhatja Szerbiát. A március 24-re várt döntés az előszoba a Belgrád és az Egyesült Államok között indítani tervezett közvetlen járatokhoz.

Etihad és airberlin - még közelebb egymáshoz 

Szorosabbra fonja együttműködését az Etihad Airways és az airberlin, van már egy közös dizájnt viselő repülőgépük is. 

Star Alliance: kamaszkori kihívások 

15 éves lett a bolygó legnagyobb légi szövetsége, a Star Alliance. Bár az erő velük van, azért nekik is akadnak skrupulusaik. Ezek pedig a mostanában – főképp a nyugati világ fuvarosaira – jellemző „öbölözés”, vagyis, hogy az Arab-öböl két nagy kártyája, az Etihad és az Emirates túl nagy előnnyel bírnak a szabadversenyző nyugati fuvarosokhoz képes. Korábban a Qatar Airways is szerepelt a listán, ám ők nemrég a oneworld mellett letették a garast.

Megszűnik a CSA Abu Dzabi járata 

Január 18-tól - írta az airlineroute.net.

Fennállásának legjobb évét zárja a belgrádi reptér 

1962-es megnyitása óta legjobb évét zárja idén a belgrádi Nikola Tesla repülőtér - írja az EX-YU Aviation News.

A görög piacra is kiterjeszti szárnyait az Etihad 

Code-share megállapodást kötött a legnagyobb görög légitársaság, az Aegean Airlines és Abu Dzabi fuvarosa, az Európában egyre nagyobb érdekeltségekkel bíró Etihad Airways.

Egyszerűbb vízumigénylés az Emirátusokba 

Az air berlin légitársaság bejelentette, hogy az Egyesült Arab Emirátusok területére az online vízumügyintézés immár utasaik számára is elérhető az Etihad Airways és a TT Services együttműködése révén.

Etihad-airBaltic közös járat Rigából Abu Dzabiba 

Közös kód alatt üzemelő közvetlen járatot indított Riga és Abu Dzabi közt az Etihad Airways és az airBaltic - közölte kedden az airBaltic.

A Jet Airwaysben is bevásárolt az Etihad 

A Darwin Airlines, az immár Air Serbiaként repülő JAT, a Virgin Australia, az Air Seychelles és az Air Berlin után újabb légitársaságban szerzett tulajdonrészt az Etihad Airways.

Az Etihad az európai regionális légi piacot hódítja 

Egy újabb bevásrlás révén. Ezúttal egy svájci regionális légitársaságban a Darwin Airline-ban szerzett 33,3 százalékos részesedést a közel-keleti légi nagykártya - számolt be hétfőn az Ex-Yu Aviation News.

Horvátországban is bevásárolna az Etihad? 

A horvát kormány stratégiai partnert keres a Croatia Airlines állami légitársaságnak; csütörtöki ülésén a kabinet megszavazta, hogy eladásra kínálja a cég 49 százalékos tulajdonrészét. A kiírás szerint a potenciális befektetőknek 30 napjuk van arra, hogy ajánlatot tegyenek. Állítólag az Etihad Airways is érdeklődik.

Abu Dhabi-Riga útvonalat az Etihad és az AirBaltic közösen 

Az Egyesült Arab Emirátusok nemzeti légitársasága, az Etihad Airways és az Air Baltic, lett légitársaság bejelentése szerint december 16-tól közvetlen Riga-Abu Dhabi járatot indítanak.

Bébiszitterek az Etihad fedélzetén 

Néhány nappal azután, hogy a a Singapore Airlines fapados társasága, a Scoot gyerekmentes zónát alakított ki a repülőgépein, az Etihad Airways egy egészen más megoldással rukkolt elő, hogy stresszmentesebb legyen az utazás.

Az Emirates áll a Sólyom befektetői köre mögött? 

Valószínűleg a dubaji Emirates áll a Sólyom Airways befektetői köre mögött, habár ezt nem jelentették be, írja a Gazdasági Rádió az általa megkérdezett szakértő véleménye alapján. 

Arab tőkeinjekció a JAT-nak 

Stratégiai partnerségről ír alá megállapodást augusztus elsején az Etihad Airways, az Egyesült Arab Emirátusok nemzeti légitársasága és a Jat Airways, írja a Magyar Szó Online.

Kiterjeszti együttműködését az Etihad Airways és az Air France 

Kiterjeszti stratégiai partnerségét az Etihad Airways és az Air France. A légitársaságok 2013 nyarára több új afrikai, ázsiai, ausztrál és európai úti célra kötött codeshare megállapodást.

Balkáni pozíciót foglal az Etihad Airways 

Abu Dhabi és Belgrád között naponta repül A320-asaival júniustól a légitársaság, amely átfogó code-share megállapodást kötött a szerb JatAirways-zel.

Az Etihad veheti meg a Kingfisher Airlines-t 

A nehézségekkel küzdő indiai Kingfisher megerősítette: tárgyalásokat folytatnak az Etihaddal a cégbe történő bevásárlásról.

Fittyet hánynak a válságra a csehek 

A cseh légitársaság új járatokat indít és járatszámot növel számos úti célba téli menetrendjében.

Van vevő a szerb légitársaságra? 

A volt jugoszláv köztársaságokkal együtt a JAT Airways (Yugoslavian Air-transport) is komoly nehézségekkel küzdött a politikai átalakulás után, és a JAT problémáinak megoldása a mai napig gondot jelent a szerb kormányzatnak.

Air France-KLM: partnerség az Etihad Airways-szel, airberlinnel 

Kereskedelmi együttműködést kötött az Air France-KLM csoport, az Etihad Airways és az airberlin.

Oneworld tag lesz a Qatar Airways? 

A Financial Times értesülése szerint a Oneworld globális légi szövetség tagja lesz a Qatar Airways. A légitársaság az Öböl-térség gyorsan fejlődő légitársaságai közül elsőként válik taggá valamelyik szövetségben.

Közvetlen Róma – Abu Dhabi járat indul 

Olaszország és az Egyesült Arab Emirátusok nemzeti légitársaságai 2012. december 1-től közös járat üzemeltetésébe kezdenek.

Ausztráliában erősít az Etihad 

Az ausztrál kormány jóváhagyta, hogy az Etihad Airways megduplázza részesedését a Virgin Australiában.

Közös üzemeltetési programot indít az Air France-KLM és az Etihad Airways? 

Jelenleg tárgyalásokat folytat az Air France-KLM francia-holland csoport és az Etihad, az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága - írta kedden a Le Figaro című francia napilap.

Ez már egy másik Air Berlin 

2007 környékén egyszer már repült Budapestre az akkor még fapadosként működő Air Berlin légitársaság, de pár év után kivonultak a magyar piacról. Néhány hónappal ezelőtt visszatértek egy berlini járattal, nagyszabású tervekkel – és amint tegnapi partnerpartijukon elhangzott – egy teljesen megújult légitársasággal.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!