hirdetés
hirdetés

Idén is Ferihegy Kelet-Európa legjobb repülőtere

A dohai Hamad kapta a világ legjobb repülőtere címét az idei Skytrax-felmérésen, a budapesti légikikötő az összetett listában négy helyet rontva csak a 97 - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a “Kelet-Európa legjobb repülőtere” kategória elismerését immár sorozatban nyolcadik alkalommal nyerte el a Skytrax minősítő cég idei felmérésén. Ebben a kategóriában Budapest sorrendben Bukarestet, Tallint, Rigát, Kijev-Boriszpolt, Tbilisit, Belgrádot, Pozsonyt, Zágrábot és Szófiát előzi meg.A top 100-as világranglistában a 97. helyet szerezte meg idén a Budapest Airport. Ferihegy ezzel négy helyet rontott a tavalyi 93. helyezéséhez képest, míg 2019-ben a 89., 2018-ban a 90., 2017-ben a 84. helyre sorolta a Skytrax a világ “top 100” repülőtere között. A környező versenytársak, Varsó és Prága azonban nem került be top 100-ba, a jóval jelentősebb Bécs pedig a tavaly megszerzett 16. helyről a 23-ra csúszott vissza.

A világrangsorban helycserés támadással az első lett Doha-Hamad, megőrizte második helyét Tokió-Haneda, míg a harmadik a tavalyi győztes Szingapúr-Changi reptér lett. Mögöttük Szöul-Incshon és Tokió-Narita futottak be a negyedik és ötödik helyre. Hatodik lett a rangsorban a müncheni repülőtér, amely egy helyet rontott a 2020-as eredményéhez képest, de így is Európa legjobb repülőtere.

A dohai Hamad repülőtér
A dohai Hamad repülőtér


A Skytrax World Airport Awards globális utaselégedettségi felmérés, amely világszerte több mint félezer repülőtérre terjed ki. Különféle területeken ellenőrzi a repülőtéri szolgáltatások és termékek minőségét, az indulástól az érkezésig. A minősítést minden esetben az utasok anonim, egységes rendszerű véleménynyilvánításának alapján határozzák meg. Egyesek azonban kritikusak a felmérés hitelességével szemben.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai