Látványos emlékeket állítanak a reptéren a Korda-házaspárnak

Látványos emlékeket állítanak a reptéren a Korda-házaspárnak 

Emlékpadot és egy viaszszobrot is állítanak Korda György és Balázs Klári tiszteletére. Az ok, hogy Reptér című slágerüket a Liszt Ferenc Budapesti Nemzetközi Repülőtér ihlette.
Erős utasforgalom májusban Ferihegyen

Erős utasforgalom májusban Ferihegyen 

A Liszt Ferenc repülőtéren több mint 1,2 millió utast fogadtak 2023 ötödik hónapjában, ez 11,7 százalékkal marad el a járvány előttitől, a légiáru mennyisége pedig nőtt a tavalyi azonos időszakhoz képest - írja az AIRportal.hu.
Ürgeelterelési hadművelet a ferihegyi reptéren

Ürgeelterelési hadművelet a ferihegyi reptéren 

Több mint negyven ürgét fogtak be és telepítettek át a szakemberek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren folyó felújítási munkálatok által érinett területekről, áll egy ezzel kapcsolatos közleményben.
Újabb jelentős elismerés a Budapest Airportnak

Újabb jelentős elismerés a Budapest Airportnak 

2023. május 3. Európa legjobb légikikötőivel került egy kategóriába a magyarok repülőtere: a Skytrax nemzetközi légiközlekedési kutatási szervezet idén márciusban háromnapos audit keretében, ötszáz szempont figyelembevételével vizsgálta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szolgáltatásainak színvonalát, és a korábbi háromról négycsillagosra emelte a repülőtér minősítését. Ez azt jelenti, hogy az idei számos rangos elismerés után Magyarország kapuja többek között olyan repülőterekkel került egy súlycsoportba az utazási élmény terén, mint a londoni Heathrow, az amszterdami Schiphol, illetve a barcelonai és a bécsi légikikötő. Az elismerés újabb megerősítés a Budapest Airportnak és a repülőtéri közösségnek, hogy az elmúlt négy évben megvalósult, százmilliárd forint értékű fejlesztéssorozatot az utazóközönség is nagyra értékeli - tájékoztatta lapunkat a Budapest Airport.
Új, nemzetközi védjegyet szerzett Ferihegy

Új, nemzetközi védjegyet szerzett Ferihegy 

A minősítés igazolja, hogy a repülőtér-üzemeltető minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy az utasok és a személyzet biztonságát és egészségét garantálni tudja. A minősítési folyamat során független szakértők öt fókuszterületet vizsgáltak az utasterminálokon (tisztaság, vészhelyzeti készültség, egészségügy, levegő- és vízminőség, érdekelt felek bevonása) - közölte lapunkkal a Budapest Airport.
Erős utasforgalommal indította az évet Ferihegy

Erős utasforgalommal indította az évet Ferihegy 

Több mint 944 ezer utast kezeltek 2023 első hónapjában a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a légiáru mennyisége pedig 13 ezer tonna felett volt, de ez 17 százalékos visszaesés a tavaly januárihoz képest - írja az AIRportal.hu.
Ferihegyen a vakokra és gyengénlátókra is gondolnak

Ferihegyen a vakokra és gyengénlátókra is gondolnak 

A DANOVA-projekt zárásával a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér első európai légikikötőként biztosít független beltéri navigációs applikációt vak és gyengén látó utasok számára. Az európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a budapesti repülőtéren minden eddiginél könnyebbé vált a kísérő nélküli tájékozódás és navigáció az érintettek számára. A Budapest Airport emellett saját költségvetésből, 31 ezer euró értékben, 1100 méter hosszan taktilis sávokat helyezett ki az utasforgalmi területeken.
Eddig 9 millió utas fordult meg idén Ferihegyen

Eddig 9 millió utas fordult meg idén Ferihegyen  

Szeptemberben csaknem 1,2 millió utast regisztrált a Liszt Ferenc légikikötő, a cargo mennyisége pedig ismét meghaladta a 15 ezer tonnát - írja az AIRportal.hu.
Négymillió utas fordult meg a nyáron Ferihegyen

Négymillió utas fordult meg a nyáron Ferihegyen 

Augusztusban  folytatódott a nyári hónapokra jellemző utasszám-növekedés, 1 299 814 utas fordult meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a nyári hónapokban összesen 3 802 591 utast szolgáltak ki, megközelítően annyit, mint a járvány által leginkább sújtott 2020-as évben összesen - közölte a Budapest Airport pénteken az MTI-vel.
A járvány előtti szinthez közelít Ferihegy utasforgalma

A járvány előtti szinthez közelít Ferihegy utasforgalma 

A járvány előtti utasszám 80 százalékát hozta a nyár utolsó hónapjában a Liszt Ferenc repülőtér, és a kezelt légiáru mennyisége újra 15 ezer tonna fölé került - írja az AIRportal.hu.

Egyre inkább last minute veszünk repjegyet 

Minden 4. magyar az utazás előtti 6 napban veszi meg a repülőjegyét, és nagyjából 50 százalékuk dönt maxium 3 héttel korábban a foglalásról. A gyenge forint Európa második legnépszerűbb repterévé teszi Budapestet augusztusra.

Hónapról hónapra közelíti a járvány előtti forgalmat Ferihegy 

Júniusban több mint 1,2 millióan fordultak meg a reptéren, ami a 2019-es utasforgalom 82 százalékát jelenti. 

Ezek ma a világ legjobb repülőterei 

A budapesti légikikötő ismét nyert a kelet-európai kategóriában, az összetett listában tizenhét helyet javítva a 80. lett - írja az AIRportal.hu.

Elstartolt a nyári légimenetrend 122 útvonallal Budapestről 

A repülőtér 2019-ben elérhető útvonalhálózatának jelentős része újraindult, a légicégek 122 útvonalon kínálnak járatokat Budapestről a nyári menetrendben - írja az AIRportal.hu.

Ismét nyitva a Liszt Ferenc repülőtér 1-es terminálja 

Tíz év után az orosz-ukrán háború miatt nyitották meg újra. A Ferihegyre egymás után érkező buszok menekülteket szállítanak ide, akik erről a terminálból repülnek tovább.

Több új nyári célállomás a Budapest Airport-tal 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2022-es nyári menetrendjében újdonságok is felbukkannak, és több, a járvány miatt leállított útvonal is visszatér.

A járvány előtti szint 60 százalékán az utasforgalom Ferihegyen 

750 százalékos javulást hozott a január a tavalyi év azonos időszakához képest az utasforgalomban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Új prémium váró a reptéren 

Megnyílt a Plaza Premium Group 40 férőhelyes, 107 négyzetméteren elhelyezkedő várója a SkyCourt épületében, amely minőségi szolgáltatásokkal, valamint kényelmes környezettel várja a budapesti repülőtér utasait. A Plaza Premium az első, kifejezetten utasvárók üzemeltetésére és vendéglátásra specializálódott nemzetközi cég a budapesti légikikötőben.

Hétfőtől fokozott ellenőrzés a repülőtéren 

Hétfőtől fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a Budapest Nemzetközi Liszt Ferenc Repülőtéren, jelentették be.

Ferihegy tavalyi forgalma mélyen a 2019-es szint alatt 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mintegy 4 millió 623 ezer utast kezeltek 2021-ben, a cargo mennyisége pedig történelmi csúcsot, 183 ezer tonnát tett ki - írja az AIRportal.hu.

A kormány szándéka... 

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának hétfőn a szerbiai Ludason.

Közel 640 ezer utas Ferihegyen szeptemberben 

Közel 640 ezer utast kezeltek szeptemberben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a légiáru mennyisége pedig meghaladta 15 800 tonnát a múlt hónapban - írja az AIRportal.hu.

Három új üzlet nyílt a budapesti reptéren 

A napokban ünnepélyes keretek között hivatalosan is megnyitottak a Pier 1-ben, azaz a tavaly átadott több mint 11 ezer négyzetméteres 1. utasmólóban lévő üzletek. Az új épületrész több ezer négyzetméterrel növelte meg a 2A Terminál kapacitását, minden elvárást kielégítő, kényelmes várakozást és beszállást biztosítva az utasok számára, akik nyár óta már a Relay, a Heinemann Duty Free és a Cafe Frei termékeit is élvezhetik - tájékoztatta lapunkat a Budapest Airport.

Exkluzív utasváró nyitását tervezik Ferihegyen 

Hat Plaza Premium Lounge megnyitását tervezi Európában a független repülőtéri várókat, vendéglátóegységeket és szállodákat is üzemeltető hongkongi cégcsoport, köztük a budapesti légikikötőben is - írja az AIRportal.hu.

Már 70 milliárdért fejlesztettek Ferihegyen 

2021 első 8 hónapjában újabb nagyszabású beruházások történtek a budapesti légikikötőben. Ezzel az elmúlt két és fél év alatt megvalósult fejlesztések összértéke megközelítette a 200 millió eurót, átszámítva 70 milliárd forintot - tájékoztatta lapunkat a Budapest Airport.

Idén is Ferihegy Kelet-Európa legjobb repülőtere 

A dohai Hamad kapta a világ legjobb repülőtere címét az idei Skytrax-felmérésen, a budapesti légikikötő az összetett listában négy helyet rontva csak a 97 - írja az AIRportal.hu.

Ajánlatot tett a Budapest Airportra a magyar állam 

A Bloomberg gazdasági hírügynökség az ügyet ismerő forrásaira hivatkozva számolt be arról, hogy az újabb ajánlat a napokban érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. tulajdonosaihoz - írja az AIRportal.hu.

Kormányközeli info: ismét rárepül az állam a reptérre 

Újból többségi tulajdont szerezne a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cégben a magyar állam, írta meg a Magyar Nemzet saját forrásaira hivatkozva.

Újranyitnak a repülőtéri BKK ügyfélszolgálatok 

Újra kinyitnak szombattól a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ügyfélszolgálatai a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Felemás január Ferihegyen 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az utasforgalom januárban stagnált a múlt év utolsó hónapjaihoz képest, ugyanakkor az áruforgalom tovább emelkedett - közölte a Budapest Airport szerdán az MTI-vel.

Ősz végére 20 útvonal érhető el Ferihegyről 

November második felére érheti el a mélypontot a Liszt Ferenc-reptér forgalma: mintegy 20 útvonal és heti 70 járat maradt elérhető, de a tervezett menetrendből a friss korlátozások miatt továbbiak is kieshetnek - írja az AIRportal.hu.

Hiába zuhan az utasforgalom Ferihegyen, mégis lesz 3. terminál 

Nem tett le az új terminál megépítésről a Budapest Airport, folytatják az egyéb fejlesztéseket is, ezek elérhetik akár az egymilliárd eurót is, de néhány kisebbet elhalasztanak. Mindehhez elegendő a pénzügyi háttér – tudta meg lapunk a Budapest Airport Zrt.-től. Ezzel közvetve cáfolták, hogy készek lennének megválni a repülőtéri üzemeltetéstől, noha az Indotek Group vezetője pár napja még azt mondta, hogy igenis tárgyalnak a magyar cég által vezetett konzorcium vételi ajánlatáról.

1973-as szintre esett az utasforgalom Ferihegyen  

Kicsivel több mint 88 ezer utas fordult meg szeptemberben a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 94 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Utoljára 1973-ban regisztrált ennyi turistát az év kilencedik hónapjában a nemzetközi repülőtér.

Újabb létszámleépítés a Budapest Airportnál 

Újabb létszámleépítést hajt végre a Budapest Airport, mivel a szeptembertől érvényben lévő utazási korlátozások, másrészt a vártnál lassabban visszatérő utazási kedv a számításaik szerint további, hónapokon át tartó, jelentős utasszámcsökkenést fog eredményezni a budapesti repülőtér forgalmában.

Több mint 90 százalékos utasforgalom-csökkenés Ferihegyen 

Több mint kilencven százalékkal csökkent az utasforgalom szeptember első két hetében a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren augusztushoz képest. Októberre is hasonló adat várható.

Számos utasforgalmi területet lezárnak Ferihegyen 

Az utasforgalom csökkenése miatt lezárja az üzemeltető a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálján az utasforgalmi területek egy részét.

Ennyi utasra számít a Budapest Airport szeptemberben 

Szeptember 1-től minden érkező utas okmányellenőrzésen és egészségügyi vizsgálaton esik át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Azoknak a külföldieknek, akik nem léphetnek be az országba, a tranzitban helyeztek el tábori ágyakat. Az utazási korlátozások bevezetése miatt a tavaszi szintre esik vissza az utasforgalom, a Budapest Airport a közleménye szerint kevesebb mint háromezer utasra számít naponta.

Két új biztonsági ellenőrzőpontot adott át a Budapest Airport 

Két új biztonsági ellenőrzőpontot adtak át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a tavalyi bővítések után, a Budapest Airport (BA) ezzel összesen 18-ra növelte az utasbiztonsági csatornák számát, így gördülékenyen folyhat az utasok kötelező repülőtéri ellenőrzése - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Hőmérőzés, be- és kiléptetési szabályok, pályakarbantartás 

Egy csokorban a legfrissebb információk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér jelenlegi működéséről, és tervezett munkálatairól.

Lezárják a ferihegyi futópályákat 

A biztonságos és hatékony üzemelés biztosítása érdekében a Budapest Airport a nyári csúcsidőszak előtt karbantartási és fejlesztési munkákat végez a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér futópályáin. Az 1. futópályát március végétől, a 2. futópályát pedig május végén zárják le – a korábbi hosszabb pályazárakkal ellentétben – legfeljebb két-két hét időtartamra. A repülőtér egy futópályás üzem esetén is biztosítani tudja a repülőgépek indítását és fogadását, így a pályazár nem okoz fennakadást a légiforgalomban.

Egy hónapos az új ferihegyi utasmóló 

Egy hónapja fogadja az utasokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az új beszállítócsarnok. Az 1-es móló névre keresztelt épület első ütemben elkészült, északnyugati szárnyát a január 15-i átadása óta 300 ezer induló és érkező utas használta. A Budapest Airport folytatja a második, befejező fázis építését is, amely a nyári csúcsszezonra készül el teljes egészében. Az utasok a visszajelzések alapján már most rendkívül elégedettek a fejlesztéssel.

Az egymilliomodik Emirates utas Ferihegyen 

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága ezzel fontos mérföldkövet lépett át Magyarországon.

Bevált az új utasmóló 

Péntek óta teljes kapacitással üzemel a január 15-én, szerdán megnyitott új utasmóló első üteme a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A régi utascsarnok bontása azonnal megkezdődött, hogy indulhasson a kivitelezés második üteme, amely a tervek szerint nyár elejére készül el. Az utasok tetszését is elnyerte a móló, elégedettek az új létesítménnyel.

Átlépte a 16 milliót a ferihegyi repülőtér utasforgalma 

Újabb rekord évet hagy maga mögött a ferihegyi repülőtér: történetében először, december 27-én  elérte az évi 16 milliós utasszámot.

Budapesten létesít repülőgépfestő-hangárt a Satys 

A repülőgépek festésével, karbantartásával és felújításával foglalkozó francia hátterű nemzetközi vállalat, a Satys Group beköltözik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Az új festőhangárban, amely az 1. és a 2. Terminál között már meglévő repülőtér-karbantartó hangárok szomszédságában kap helyet, akár két Boeing 737 MAX vagy két Airbus A321 típusú gép egyidejű festése is végezhető.

Uniós projekt a zöldebb reptéri transzferért 

Mit lehet tenni a repülőtér megközelítéséből adódó szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért? Milyen alternatív, fenntarthatóbb módokon lehet eljutni egy repülőtérre? Hogyan csökkenthető egy utas vagy egy repülőtéri dolgozó ökológiai lábnyoma? Ezekre a komplex megoldást igénylő kérdésekre kereste a választ a Budapest Airport közlekedésfejlesztési szakemberek segítségével egy európai uniós projekt, a LAirA keretében, amelynek nemzetközi zárókonferenciáját december 5-én tartották az 1. Terminálon.

Budapest long-haul nagyhatalom lesz az ünnepekre  

A ForwardKeys utazási elemző cég kutatása szerint az EU-n belül Budapesten nőtt a második leggyorsabb ütemben a távolsági („long-haul”) légijáratok foglaltsága a téli ünnepi időszakban. A magyar fővárost egyedül Helsinki tudta megelőzni az elemzés adatainak tükrében, amely a 2019. december 15. és 2020. január 15. közötti időszak foglalásait vizsgálta.

Gyors és egyszerű fizetési mód a kínai utasoknak 

Soha nem látott méreteket öltött a kínai turizmus Budapesten: az idei évben várhatóan 220 000, Kínából érkező utas fordul meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az ő kényelmük érdekében a Budapest Airport és a Heinemann Duty Free – Európában az elsők között – három új, a kínai turisták által preferált fizetési rendszert vezetett be a repülőtéren: megérkezett az Alipay, a China Union Pay és a WeChat!
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!