hirdetés
hirdetés

Így alakulnak a budapesti járatok a határzár miatt

A magyar határlezárás miatt azonnal harmadára csökkentette Budapestről varsói kínálatát a LOT Polish Airlines, a heti egy wroclawi és szöuli összeköttetés pedig egyelőre megmarad – közölte lapunkkal a lengyel légitársaság. Több más légitársaság is jelentősen megnyirbálta menetrendjét - tudta meg az AIRportal.hu.

hirdetés

Krzysztof Moczulski szóvivő az AIRportal.hu megkeresésére azt írta, az utazási korlátozások bevezetése miatt a szeptemberre tervezett heti 18 helyett már szerdától csupán 7 járat közlekedik Budapest és Varsó között, tehát a napi 3 helyett 1 lesz. Szöulba a foglalási rendszer szerint hétfőnként még járnak a Dreamlinerek, a dubrovniki és várnai járatok viszont már leálltak, ezeket egyébként is nyár végéig tervezték üzemeltetni, ezen kívül a múlt héten indult wroclawi járat marad még a cég kínálatában. A LOT szóvivője szerint minden megtesznek azért, hogy a kormányzati döntéseknek a lehető legkisebb hatása legyen az utazókra, a járat törlése esetén átfoglalást, és visszatérítést is biztosítanak.

Több légitársaság is jelentősen megnyirbálta a budapesti menetrendjét Mint arról korábban beszámoltunk, a kormányzat a világ összes országát piros, utazásra nem javasolt kategóriába tette, illetve bizonyos kivételektől eltekintve megtiltotta a külföldieknek az országba való belépést. Ennek hatására a Wizz Air 12 útvonalat tartott csak meg a menetrendben a szeptember 7. utáni időszakban, illetve a Budapest Airport járatinformációs rendszerének szerdára és csütörtökre vonatkozó adatai szerint a Eurowings, az Aer Lingus és a Czech Airlines is törölte a budapesti járatait.

Az AIRportal kereste a Ryanairt is, az ír fapados légitársaság a cikkünk megjelenése után annyit közölt lapunkkal, hogy a magyar kormány által a külföldiekkel szemben bevezetett utazási tilalom miatt kénytelenek voltak számos járattörlést végrehajtani. Az érintett utasokat közvetlenül értesítették. Annak érdekében, hogy magyar ügyfelei számára biztosítsa az alapvető összeköttetéseket, a Ryanair alacsony járatszámokkal bár, de fenntartja a legfontosabb budapesti útvonalait. 

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai