Járattörlések és késések Franciaországban a sztrájkok miatt

Járattörlések és késések Franciaországban a sztrájkok miatt 

 A francia repülőtéri dolgozók a „24 órás szabály” ellen tiltakoznak, amely arra kötelezi őket, hogy időben értesítsék a vezetőket a sztrájkokról.
Járattörlések csütörtökön az Austrian Airlines-nál

Járattörlések csütörtökön az Austrian Airlines-nál 

A pilóták és légiutas-kísérők gyűlése miatt az Austrian Airlines járatainak közel egyharmada nem közlekedik csütörtökön.
Törölte a Wizz Air a november 16-ra meghirdetett focijáratot

Törölte a Wizz Air a november 16-ra meghirdetett focijáratot 

A járattörlésekben érintett utasokat a Wizz Air a foglaláskor megadott e-mailen és SMS-ben értesíti.
A Ryanair landolni készülő gépe közelében csapódott be a Hamász egyik rakétája

A Ryanair landolni készülő gépe közelében csapódott be a Hamász egyik rakétája 

Ezt követően számos légitársasággal együtt a Ryanair is törölte több izraeli járatát hétfőn, mondván, olyan „működési korlátozásokkal” szembesültek, amelyekre „nincs ráhatásuk”.
Két budapesti útvonalát is megszünteti novembertől a Ryanair

Két budapesti útvonalát is megszünteti novembertől a Ryanair 

Bezárja két, a téli időszakra meghirdetett budapesti útvonalát a Ryanair. Az intézkedés egy brit és egy svéd úti célt érint.
Leállította budapesti járatait a román Air Connect

Leállította budapesti járatait a román Air Connect 

A regionális légitársaság törölte a Bukarest és Budapest közötti járatait, az egyik tulajdonos a napokban azt közölte, hogy kezdeményezte a cég fizetésképtelenné nyilvánítását.
Több száz portugáliai járatot töröl az EasyJet

Több száz portugáliai járatot töröl az EasyJet 

A törölt járatok az ebben az időszakban menetrend szerint elinduló gépek 69 százalékát teszik ki, és olyan célállomásokat érintenek, mint Lisszabon, Porto és Faro.
Madeirán rekedtek a Wizz Air utasai

Madeirán rekedtek a Wizz Air utasai 

Ennél azért soha rosszabb ne történjen velük. Madeira ugyanis a világ egyik legszebb szigete. A szombati járattal térhetnek majd haza, akkor repül a WIZZ menetrendszerinti járata ismét oda, és onnan Budapestre.
Tömeges járattörlés az Air France-nál pénteken

Tömeges járattörlés az Air France-nál pénteken 

Sztrájkot hirdettek szeptember 16-a péntekre a francia légiforgalmi irányítók, ezért a légügyi hatóság az aznapi, Franciaországba közlekedő járataik felének törlésére szólította fel a légitársaságokat, de a munkabeszüntetés az ország felett átrepülőket is érinti. Az Air France törölte a hosszútávú járatainak 10, a rövid- és középtávúak pedig 55 százalékát, egy budapesti járat is érintett - írja az AIRportal.hu.
Egy hónappal halasztja újraindulását a Blue Air

Egy hónappal halasztja újraindulását a Blue Air 

A tervezett szeptember 12. helyett október 10-re időzíti most újraindulását a román légitársaság - írja az AIRportal.hu.

Most épp Rómában hagyta utasait a Wizz Air 

A menetrend szerint vasárnap 19:55-kor Rómából Budapestre induló gépének felszállását előbb eltolta egy órával a Wizz Air, majd nem sokkal később törölte a járatot a légitársaság, a 24.hu értesülése szerint. 

Járattörlések a luxus hajóutak piacán is 

Törölt járatok, korlátozott szolgáltatások a nagy turistahajókon. Ezt az iparágat is sújtja a munkaerőhiány.

Újabb kétezer járatát törli a Lufthansa 

Nem bizonyultak elegendőnek a korábbi, több körös ritkítások, a Lufthansa ezért még 2000 járatát törli augusztus végéig a frankfurti és müncheni központi repterein tapasztalható munkaerőhiány miatt - írja az AIRportal.hu.

Bukarest sem úszta meg a reptéri káoszt 

A járatok több mint 40 százaléka késett az utóbbi hét napon a bukaresti nemzetközi repülőtéren.

Budapesten egyelőre kisebb az európai légikáosz hatása 

Egyelőre heti 10-15 járat törlésére kell számítani, ami elenyésző az összjárat számhoz képest - mondta Valentínyi Katalin, a Budapest Airport szóvivője. 

Távozik az EasyJet műveleti igazgatója a repülési káosz miatt 

Az elmúlt hónapokban több ezer járatot törölt a cég, egyre dühösebbek lettek a hoppon maradt utasok.

Repülőre száll? Itt van minden, amit most tudnia kell! 

A nyári időszak berobbanása, a Covid utáni légiforgalom dinamikus növekedése és ezzel együtt a korábban sosem tapasztalt, Európa szerte megjelenő munkaerőhiány hatalmas kihívások elé állítja a repülőtereket az egész kontinensen. Hetek óta olvashatók hírek járattörlésekről, késéssel induló és érkező járatokról, a földi kiszolgálás akadozásáról, amellyel kapcsolatban a Budapest Airport az alábbi információkat és tanácsokat kívánja nyújtani az utasoknak.

Rengeteg járatát törölte az Austrian Airlines 

Az elmúlt szombaton 360 tervezett járatából 52-öt kénytelen volt törölni az Austrian Airlines (AUA) osztrák légitársaság, mivel ágynak esett a személyzet jelentős része - írja a GD Consulting.

Ezernél is több járatát törli a Lufthansa és a Eurowings 

A német légitársaság csatlakozott azon cégekhez, amelyek az európai légiközlekedésben általános problémát jelentő munkaerőhiány miatt kénytelenek visszafogni kapacitásaikat a nyári időszakban - írja az AIRportal.hu.

Négyezer járatát törli a SAS nyár végéig 

A Scandinavian Airlines (SAS) a május, június, július és augusztus hónapokra tervezett 75 000 járatának több mint 5 százalékát kénytelen törölni, elsősorban személyzethiány miatt - írja az AIRportal.hu.

Tömeges késésekre, járattörlésekre készülnek az európai repterek 

A földi kiszolgáló személyzet alacsony létszáma miatt a legtöbb európai repülőtér a közelmúltban Amszterdamban tapasztalt esetek gyakoribbá válásával, azaz egyre több késő vagy törölt járattal számol - írja az AIRportal.hu.

Járattörlésekkel előzné meg az összeomlást az amszterdami reptér 

Hétvégi járatok előzetes törlésére szólította fel a légitársaságokat a Schiphol repülőtér, hogy így előzzék meg a földi személyzet hiánya miatt várható tumultus kialakulását és a két héttel ezelőtti súlyos forgalmi zavar megismétlődését - írja az AIRportal.hu.

Rendkívüli bejelentés a Wizz Airtől 

Oroszországi járatairól tette közzé a légitársaság.

Törölték a BA Londonból induló járatait 

Technikai problémák miatt törölték a British Airways Londonból induló járatait szombat délelőtt.

Járattörlésekre készül a KLM 

A személyzet körében tapasztalt egyre több megbetegedés miatt a menetrend ritkítására készül a KLM a február 7. és március 13. közötti időszakra szólóan, ezzel az utolsó pillanatos járattörlések elkerülése a légitársaság célja - írja az AIRportal.hu.

Lazított az 5G-vel kapcsolatos korlátozásokon az FAA 

A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) további repülőgéptípusok és repülőterek esetében oldotta fel a korlátozásokat - írja az AIRportal.hu.

Több nemzetközi légitársaság törölte járatait az Egyesült Államokba 

Több nemzetközi légitársaság bejelentette, hogy szerdától törölte járatait egyes amerikai repülőterekre, mivel attól tartanak, hogy az ott kiépített 5G hálózatok megzavarhatják a repülőgépek kritikusan fontos berendezéseit.

18 ezer járatát indíthatja el üresen a Lufthansa 

Nagyon furcsa helyzetbe került a német légitársaság az omikron variáns miatt - írja a Simplyflying.com. cikke alapján a 444.hu.

Tömeges járattörlésre készül a Jetblue 

Járatai jelentős ritkítását fontolgatja a következő mintegy két hétben a Jetblue a személyzet körében gyorsan terjedő koronavírusos esetek miatt.

Terjed az omikron, járatokat töröltek az ünnepek alatt 

Több mint kétezer járatot töröltek a légitársaságok karácsony előtt világszerte, miután a légi és a szárazföldi személyzet számos tagját megfertőzte a koronavírus omikron variánsa, adja hírül az euronews.com portál.

Több romániai járatát felfüggeszti a Wizz Air 

A koronavírus-járványra hivatkozva a következő év elején 45 járatát szünteti meg ideiglenesen a Wizz Air diszkont légitársaság Romániában.

Így alakulnak a budapesti járatok a határzár miatt 

A magyar határlezárás miatt azonnal harmadára csökkentette Budapestről varsói kínálatát a LOT Polish Airlines, a heti egy wroclawi és szöuli összeköttetés pedig egyelőre megmarad – közölte lapunkkal a lengyel légitársaság. Több más légitársaság is jelentősen megnyirbálta menetrendjét - tudta meg az AIRportal.hu.

Tömeges járattörlésekre panaszkodnak az utasok 

A határok megnyitása után is folytatják a tömeges járattörléseket a légitársaságok.

Kambodzsa is lépésre szánta el magát 

Utazási szigorításokat és rendkívüli állapot bevezetését tervezik a közeljövőben a COVID-19 miatt.

EU állásfoglalás járattörlés esetén 

Az Európai Bizottság a napokban kiadott egy közleményt, amelyben pontosítja a légi utasok jogait a koronavírus-járvány idején.

1700 járatot töröltek, köztük 17 budapestit 

Sztrájkolnak a British Airways pilótái, a légitársaság majdnem összes járatát törölni kellett, írja az Independent és a BBC. A szakszervezet hónapokon keresztül próbálta tárgyalással elérni a kívánt béremelést, de a légitársaság nem engedett a követeléseknek.

Több tízezer utas rekedt az amszterdami repülőtéren 

Az üzemanyagtöltés összeomlása miatt több mint 250 járatot töröltek az amszterdami reptéren szerdán, írja az Independent. Az üzemanyag-feltöltésben keletkezett előző napi problémák már megoldódtak, de ezek nyomán továbbra is zavarok várhatóak csütörtökön az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtér működésében. A légikikötő tájékoztatása szerint késésekre és járattörlésekre is fel kell készülni a nap folyamán.

Sztrájk miatt több budapesti járatát is törölte a Lufthansa-csoport 

A német biztonsági szolgálatok sztrájkja miatt több keddi, budapesti járatát is törölte a Lufthansa-csoport - derül ki a Budapest Airport járatinformációs rendszeréből.

Ismét törölte több budapesti járatát az Air France 

Ismét törölte több budapesti járatát az Air France a dolgozóinak sztrájkja miatt.

Minden keddi budapesti járatát törölte az Air France 

Az Air France dolgozók munkabeszüntetése miatt minden keddi budapesti járatát törölte a légitársaság - derül ki a Budapest Airport járatinformációs rendszerének adataiból.

Tovább dagad a Ryanair botrány 

Újabb 400.00 foglalást töröl az ír fapados és csökkenti flotta méretét is a téli menetrendben. 

Az érintett Ryanair-utasok 75 százaléka kért intézkedést szerdáig a járattörlések miatt 

A Ryanair öthetes járattörlési időszakában érintett mintegy 315 ezer utasból szerdáig 238 ezren kérték a jegyük átfoglalását vagy az ár visszatérítését.

Budapesti járatokat is töröl a Ryanair 

Budapesti járatokat is töröl a Ryanair október végéig, derült ki az ír légitársaság által közzétett listából. 

Több mint kétszázezer utast érinthetnek a Ryanair járattörlései 

A fapados légitársaság bejelentette, hogy a következő másfél hónapban napi 40-50 járatot kell törölnie a személyzet beragadt szabadságai miatt. 280 ezer utas is érintett lehet.

Rosszullét miatt nem szállt fel az Air France Budapest-Párizs járata 

Az Air France megerősítette, hogy a légitársaság a 2017. március 28-i, Budapestről Párizsba tartó AF 1695-ös számú járatát törölte, miután két légiutaskísérőnél egészségügyi problémákat észleltek.

Felfüggeszti tevékenységét a SkyGreece 

A légitársaság hivatalos közleményben számol be arról, hogy anyagi problémák miatt egy időre felfüggeszti üzemelését.

Nem indultak a Budapest-Brüsszel járatok hétfőn 

A belga légiforgalmi irányítók sztrájkja miatt minden Budapest és Brüsszel között közlekedő járatot töröltek hétfőn - közölte a Budapest Airport (BA) helyettes szóvivője az MTI érdeklődésére hétfőn.

Sztrájk miatt töröltek brüsszeli járatokat 

A Brussels Airlines menetrendjét a sztrájkhoz igazította, ezért több járat nem indul el december 8-án és 15-én.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!