hirdetés
hirdetés

Kapkodják az ingyenes vonatbérleteket a fiatalok

Több mint hétszeres volt a túljelentkezés a magyar fiataloknak járó ingyenes európai vonatbérletekre, derül ki az EU-s program közleménye alapján.

hirdetés

Azonban még így is a középmezőnyben zártuk ezt a pályázati fordulót, iderül ki a DiscoverEU program hivatalos számai alapján hozzánk eljuttatott közleményükből.

pixabay.com
pixabay.com

Mint írják, a tavaly évvégi pályázati körben azért osztottak ki a korábbinál jóval több, mintegy 61ezer ingyenes bérletet, mert a járvány miatt a korábbi esztendőkben el kellett halasztani a kiírást. A legutóbbi pályázati fordulóban 8203 magyar fiatal jelentkezett a lehetőségre, közülük 1274-en juthatnak egyhónapos, ingyenes vonatbérlethez, amellyel jövő februárig szabadon körbeutazhatják a kontinenst.

A kezdeményezésről

A „FreeInterrail”-program eredeti koncepciója két fiatal német aktivistától származik, akik néhány évvel ezelőtt azzal az ötlettel álltak elő, hogy az EU minden európai fiatalt lepjen meg egy ingyenes vonatbérlettel a tizennyolcadik születésnapján.

A program kezdete óta megközelítőleg 700 ezer jelentkező volt a pályázatok során, közülük 130 ezer európai fiatal élhetett is már az utazási lehetőséggel. A program sikerét jól mutatja, hogy az elmúlt években számos elismerést is elnyert: például az Európai Nívó Díjat.

Az idei pályázati kört tavasszal írja ki az Európai Bizottság.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk