hirdetés
hirdetés

Munkaerőhiány a nagy amerikai légitársaságoknál

A korábbi létszámleépítések után az Egyesült Államok nagy légitársaságai elkezdték újra visszavenni a korábban elbocsátott dolgozókat, de az American Airlines még így is hiánnyal küzd - értesült az AIRportal.hu.

hirdetés

Tavaly októberben több tízezer munkavállalót küldtek el a nagy légitársaságok, mert lejárt az első bértámogatási program, amely megvédte a dolgozókat a kirúgásoktól, és csak két hónappal később sikerült az újabbat elfogadni. Az immár harmadik program szeptemberig tart, és közben az USA belföldi forgalma már megközelítette a járvány előtti szintet.

A folyamatosan növekvő utasszámmal a légitársaságok újabb és újabb toborzásokat jelentettek be, de az American Airlines-nál annyira sokan foglaltak jegyet, hogy a cég rendkívüli intézkedéseket kénytelen bevezetni a Reuters szerint. A légitársaság munkaerőhiány miatt több száz járatát törölni kényszerül a következő hetekben, hogy stabilabb legyen a működése, és ne a repülőtéren derüljön ki, hogy egy-egy gépét nem tudja elindítani.

Korábbi közlések szerint az American 300 pilótát vesz fel az év végéig, és hasonló számú új szakember felvételét tervezi a United Airlines is. Eközben a Delta Air Lines azt jelentette be, hogy jövő nyárig közel ezer új pilótát szeretne munkába állítani. Várakozásai szerint idén nyáron elérhető a járvány előtti belföldi forgalom, az üzleti utasok egy része is visszatér majd a repüléshez, de több európai ország is megnyílt már az amerikai utasok előtt.

Múlt vasárnap az utasok átvizsgálását végző Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) 2,1 millió érkező és induló utast számolt össze, 2020 március óta nem volt ilyen magas a repterek utasforgalma.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai