Rekordbevételeket várnak az USA légitársaságai

Rekordbevételeket várnak az USA légitársaságai 

A második negyedévben a nagy amerikai légitársaságok még úgy is túlszárnyalhatják a 2019-es azonos időszak bevételeit, hogy a felkínált kapacitás elmarad az akkorihoz képest - írja az AIRportal.hu.
Több európai járatát is megszünteti az American Airlines

Több európai járatát is megszünteti az American Airlines 

Az ok most kivételesen nem a pandémia, hanem a kapacitáshiány.
Munkaerőhiány a nagy amerikai légitársaságoknál

Munkaerőhiány a nagy amerikai légitársaságoknál 

A korábbi létszámleépítések után az Egyesült Államok nagy légitársaságai elkezdték újra visszavenni a korábban elbocsátott dolgozókat, de az American Airlines még így is hiánnyal küzd - értesült az AIRportal.hu.
Májusra teljes flottájával tervez az American Airlines

Májusra teljes flottájával tervez az American Airlines 

Többszörösére nőttek az American Airlines foglalásai egy kiszivárgott levél szerint, az utóbbi napokban már több jegy kelt el, mint 2019-ben ugyanilyenkor. A légitársaság májusra összes repülőgépét újra forgalomba állíthatja - írja az AIRportal.hu.
Már a dolgozói létszám bővítését tervezik Amerikában

Már a dolgozói létszám bővítését tervezik Amerikában 

Több amerikai légitársaság is megkezdte a felkészülést arra, hogy hamarosan ismét több pilótára és légiutas-kísérőre lesz szükség, az American Airlines regionális leánycége és a Frontier is szakemberek felvételét tervezi - írja  az AIRportal.hu.
Hosszabb távra leállítja budapesti járatait az American Airlines

Hosszabb távra leállítja budapesti járatait az American Airlines 

A légitársaság jövőre sem újítja fel a philadelphiai összeköttetését, az idén májustól tervezett chicagói járatok sem indulnak el 2021-ben - írja az AIRportal.hu.
Minket érintő fontos változást jelentett be az American Airlines

Minket érintő fontos változást jelentett be az American Airlines 

Óriási kapacitáscsökkentést jelentett be teljes útvonal-hálózatára az American Airlines: nem közlekedik az idei nyári időszakban a szezonális Philadelphia–Budapest járat, és nem indul el a korábban bejelentett Chicago–Budapest járat sem.
Chicagói járattal bővít az American Airlines

Chicagói járattal bővít az American Airlines 

Chicago és Budapest között indít közvetlen járatot a dallasi székhelyű American Airlines a jövő évi nyári menetrendben, május 7-én.
Új járat: Budapest és Philadelphia között

Új járat: Budapest és Philadelphia között 

Az American Airlines a mai napon közvetlen járatot indított a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (BUD) és a Philadelphia Nemzetközi Repülőtér (PHL) között. A légitársaság Boeing 767-300 típusú repülőgépekkel üzemelteti az útvonalat, hetente több mint 2800 ülőhelyet biztosítva a két város között a nyári menetrendi időszakban minden nap, illetve kiváló átszállási lehetőségeket is kínál a budapesti utasok számára Philadelphiában, más észak-amerikai és karibi célállomásokra.
Igen, lesz American Airlines járat Philadelphiába

Igen, lesz American Airlines járat Philadelphiába 

Sokáig volt akkora a hallgatás a tavaly augusztusban bejelentett American Airlines Philadelphia-Budapest közvetlen járata körül, hogy a szakmában néhányan már-már kezdték azt hinni: visszavonulót fújt a légitársaság. Kétségeiket eloszlatták hétfőn, az amerikai nagykövetség kereskedelmi kirendeltségén, Budapesten.

Magyarul beszélő légiutaskísérőket toboroz az American Airlines  

A légitársaság olyan légiutaskísérők jelentkezését várja, akik folyékonyan beszélnek magyar, cseh, holland vagy kínai nyelvek egyikén.

Philadelphia és Budapest között indít járatot az American Airlines 

Jövő év májusában philadelphiai járattal tér vissza Budapestre az American Airlines. Hat éve repült utoljára a magyar fővárosba. 

Kihátrált a Qatar Airways az üzletből 

Qatar mégsem vásárol részvényeket az American Airlines amerikai légitársaságban - jelentette a The Wall Street Journal szerdán a katari légitársaság közleményére hivatkozva.

Részesedést venne egy amerikai légitársaságban a Qatar Airways 

Az American Airlines részvényeinek 10%-át szeretné felvásárolni a katari légitársaság. 

Eltűnnek a monitorok az American Airlines egyes járatairól 

Nagy lépésre készül az American Airlines: az év második felében eltűnnek a Boeing 737MAX típusú repülőgépekről az ülések háttámlájába szerelt képernyők.

Nagyot zuhant az American Airlines nyeresége 

Kevesebb, mint a korábbi felére, 2,6 milliárd dollárra csökkent a világ legnagyobb légitársaságának adózott eredménye 2016-ban a 2015-ös adatokhoz viszonyítva - derül ki az American Airlines által közölte jelentésből.

Kezd nagyon felpörögni az USA-Kuba légiforgalom 

Miamiból és Charlotte-ból indít napi 4 illetve 1 járatot az American Airlines. Ha Che ezt is megérhette volna!

Visszatérhet az American Airlines Budapestre 

Az Egyesült Államok második legnagyobb szövetségi államában tárgyal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A texasi megbeszéléseken szóba került a közvetlen légi kapcsolat újraindítása is. 

Létrejött a világ legnagyobb légitársasága 

Október 18-án Philadelphiában leszállt a US Airways utolsó járata, ezzel 76 év működés után újabb légitársaság neve tűnt el az Egyesült Államokban. Az US Airways nyomtalanul beleolvadt az American Airlines-ba.

Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító a kapitány hirtelen halála miatt 

Kényszerleszállást hajtott végre hétfőn a New York állambeli Syracuse-ban az American Airlines Phoenixből Bostonba tartó járata, miután rosszul lett és meghalt a repülőgép kapitánya.

Saját kabint kapnak az American Airlines négylábú utasai 

Számos légitársaság szívesen fogadja utasaik kedvenceit is, ám a kis kedvenc kizárólag az állat számára hosszútávon kényelmetlen szállítódobozban, a gazdik ülőhelyének lábterében helyezhető el. Az American Airlines nagy lépésre szánta el magát, a maga nemében egyedülálló, úgynevezett "kisállat kabinokat" alakított ki egyes járatai fedélzetén.

Idén is az Emirates a legértékesebb légitársaság 

Az Emirates hivatalosan is a legnagyobb értékű légitársaságnak számít a Brand Finance Global 500 listája szerint.

Nyereségbe fordult az American Airlines 

Növelte forgalmát és nyereségét is a korábbi években még veszteséges American Airlines légitársaság.

Jóváhagyták az American Airlines és US Airways egyesülését 

Az utolsó akadály is elhárult a két nagy amerikai légitársaság egyesülésének útjából. Az Egyesült Államok kormányának ellenőrzési hivatala (Government Accountability Office) ugyanis jóváhagyta az American Airlines és a US Airways együlését.

Megállapodást kötött a Travelport és az American Airlines 

Új, hosszú távú globális forgalmazási megállapodást kötött a Travelport és az American Airlines.

Rövidesen elindulhat a világ legnagyobb légitársasága 

A mai nappal hivatalosan is bejelentették, hogy az American Airlines és a US Airways egyesülésével, néhány adminisztratív kérdés tisztázása után létrejöhet a világ legnagyobb légiszállítási fúziója.

Air Berlin: 53 amerikai úti cél az AA code-share-rel 

Kiterjesztette meglévő code-share megállapodását a szintén a Oneworld tag American Airlines-szal az Air Berlin .

Air Berlin: új járat az USA-ba 

Folytatja terjesztkedését az USA-ban az Air Berlin légitársaság. 

Új nemzetközi járatok az American Airlines-tól 

Számos új járatot indít jövőre az USA és Ázsia, Európa illetve Dél-Amerika között az American Airlines, melyekre heteken belül megkezdi a jegyek értékesítését.

A légitársaságok üdvözlik az Apple Passbookot 

A közelmúltban a Virgin Australia, az American Airlines és a Delta Airlines is bejelentette, hogy kész elfogadni és használni a mobil boarding pass-ok új formáját, az Apple által fejlesztett Passbookot, írja a Tourism-Review. 

Tel-Aviv lett a világ legjobb meleg városa 

Az Izraeli Turisztikai Minisztérium tájékoztatása szerint Tel-Aviv lett a világ legjobb meleg városa (Best Gay City).

Egyre nő a Alec Baldwin balhé 

Az incidens a múlt héten történt, amikor Alec Baldwint leszállították az American Airlines egyik gépéről, ami után a színész febőszült Twitter posztokat kezdett írni. 

Kiderült, melyik légitársaság kínálja a legfinomabb falatokat a levegőben! 

A Skyscanner online árösszehasonlító portál legfrissebb felméréséből kiderül, melyik légitársaságok kínálják a legjobb fedélzeti ellátást a világon.

Csődvédelmet kért az American Airlines és anyacége 

A légitársaság anyacége, az AMR Corporation kedden folyamodott csődvédelemért. Az American Airlines valamint a regionális forgalmat bonyolító American Eagle Airlines járati – nemzetközi is – továbbra is zavartalanul üzemelnek. A cég üzleti irányítása az AMR kezében maradhat bíróság felügyelete mellett – jelenti a Reuters.

Budapest Airport: csúcsra járatva 

Rekordforgalmat bonyolított a Budapest Airport szeptemberben. Jelentősen nőtt mind az európai, mind a tengerentúli járatok forgalma. 

Törölték a New York-Budapest légi járatokat is 

Törölték a New York-Budapest légi járatokat is az Egyesült Államokon átsöprő hurrikán miatt, így sem az American Airlines, sem a Delta légitársaság járata nem érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vasárnap - mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolat igazgatója az MTI-nek.

Flottája közel 40%-át lecseréli az American Airlines 

Nagybevásárlást tervez az American Airlines (AA) flottája felújítása végett - írja az eTurboNews a CNN-re hivatkozva.

Óriásmegrendelés az Airbusnak 

Óriásmegrendelésre számít az Airbus az Egyesült Államokból.

Code-share bővítés az American és az airberlin között 

Bőviti az American Airlines (AA) és az airberlin közös kód alatt közlekedő járatainak számát.

Bocs a helytelen járatszámért 

Elnézést kért a United Airlines, amiért használta a 2001. szeptember 11-én eltérített gépei járatszámát.

Mit alakított a Ferihegy vulkáni hamu híján? 

A tavalyi izlandi vulkánkitörés hatásait leszámítva is lenyűgöző utasforgalmi növekedést regisztrált az év negyedik hónapjában a Budapest Airport (BA).

American-Delta: Ki viszi át az utast a túlpartra? 

A nyári szezonra alaposan felduzzadt a Budapest és New York JFK közötti közvetlen légi kapacitás: a télen egyetlen közvetlen járat sem közlekedett, júniustól viszont napi több száz ülőhelyet kell megtölteni két, egymással versengő légitársaságnak. Munkatársunktól

Sűrűsödhetnek az American brazíliai járatai 

Amennyiben a légügyi hatóságok is rábólintanak, napi 10 járattal közlekedhet több a floridai Miami és több brazil nagyváros között 2011 decemberétől.

Fegyveres személyzet a Budapest-New York járatokon 

Légimarsallokat, azaz fegyveres hatósági védelmi kísérőket alkalmazhatnak a jövőben a Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok között közlekedő kereskedelmi repülőgépeken - döntött az Országgyűlés kedden, amikor döntött a légimarsallok alkalmazásáról szóló magyar-amerikai megállapodás kihirdetéséről.

Összehangolja kommunikációját az MT Zrt. és a Malév 

A Magyarországra irányuló légiközlekedési szolgáltatások fejlesztése és a desztinációs marketingtevékenység összehangolása érdekében a Magyar Turizmus Zrt. és a Malév Magyar Légiközlekedési Zrt. stratégiai marketingkommunikációs együttműködési megállapodást írt alá április 19-én Budapesten.

Leszállt Budapesten az American Airlines 

Szerda reggel, a Ferihegyen leszállt az American Airlines első, budapesti járata. Munkatársunktól

American Airlines jegyek az Expedián 

Megállapodott az American Airlines (AA) és az Expedia internetes foglalási oldal, a légitársaság jegyeinek közös forgalmazásában.

A Tensinél maradt az American Airlines 

Továbbra is a Tensi Aviation az American Airlines (AA) magyarországi általános értékesítési ügynöke (GSA) - értesült a Turizmus Online.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!