hirdetés
hirdetés

Öt év múlva 226 millió utast szállítana a Ryanair

A járvány utáni légiforgalomban nagyobb szerepe lesz a fapadosoknak a Ryanair szerint, ezért 200 millióról 226 millióra emelte az öt év múlva elérhető utasforgalmát - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A fapados légitársaság éves közgyűlése után Michael O’Leary, a cég vezetője a Reuters szerint egy videokonferencián azt mondta, még ezt a forgalmat is képesek kiszolgálni úgy, hogy 2025-ig nem adnak le új repülőgépre rendelést.

Közlése szerint azért, mert a most érkező Boeing 737-8200-asok a korábbiaknál nagyobb kapacitással rendelkeznek, emellett kevesebb régi gépet vonnak majd ki a forgalomból, néhányat pedig bérelni fognak az utasszámok alakulásától függően.A vezérigazgató már most tudni véli, hogy öt év múlva újabb válság lesz a légiközlekedési szektorban, ezért sem sürgős számukra új megrendelés leadása.

Az ír fapados a járvány előtti évben 149 millió utast szállított, most pedig a jelenlegi pénzügyi év végéig, 2022 márciusáig 100 millióra számít. Az előfoglalási adatokból az látszik, hogy az iskolai szünetek és karácsony körül lesz több utas, a köztes időszakokban azonban enyhébb a kereslet.

O’Leary ezzel kapcsolatban a jegyárakról is beszélt, szerinte jövő nyáron sokkal drágábbak lesznek a jegyek az európai járatokra a járvány előtti szinthez képest, mert 20 százalékkal kevesebb kapacitás áll rendelkezésre.


(forrás: Airportal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai