hirdetés
hirdetés

Tavaly 55 százalékkal nőtt a bukaresti repülőtér utasforgalma

Tavaly 55 százalékkal, 6,914 millióra nőtt a bukaresti Henri Coanda (Otopeni) nemzetközi repülőtér utasforgalma a 2020-as évhez mérten - közölte pénteken a bukaresti repülőtereket működtető állami vállalat.

hirdetés

A koronavírus-járvány 2020-ban való megjelenése és a bevezetett korlátozások miatt a romániai repülőterek utasforgalma mintegy 70 százalékkal csökkent. A legnagyobb veszteséget a bukaresti Henri Coanda nemzetközi repülőtér szenvedte el, amelynek utasforgalma 14,7 millióról 4,449 millióra csökkent, ami 69,7 százalékos visszaesést jelentett. A tavalyi eredmény ehhez az alacsony bázishoz mérten jelent 55 százalékos növekedést, ugyanis a 2019-es adattól a tavalyi még mindig elmarad 53 százalékkal.

Bukarest másik repülőterét, az Aurel Vlaicut (Baneasa) 7687 utas használta 2021-ben. Ez a légi kikötő főleg egyes charterjáratokat és magánrepülőgépeket fogad, így a bukaresti légi közlekedés szinte egészét a Henri Coanda repülőtér bonyolítja le. Ez utóbbiról 45 légi társaság működtet járatokat 128 célállomás felé - olvasható a román fővárosi repülőtereket kezelő állami vállalat közleményében.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk