Adventi vásárkörkép: a budapesti árak mindent visznek

Adventi vásárkörkép: a budapesti árak mindent visznek 

Összehasonlítás a budapesti, bukaresti, bécsi, pozsonyi és szegedi, az adventi vásárokon fizetendő árakról.
Két járatot indít Budapestre az új légitársaság

Két járatot indít Budapestre az új légitársaság 

A romániai Dan Air június elejétől Bukarestből, június közepétől pedig Brassóból tervezi menetrend szerinti járatai elindítását egyebek mellett Budapestre is - írja az AIRportal.hu.
Ezek a WIZZ romániai számai 2022-ben

Ezek a WIZZ romániai számai 2022-ben 

A diszkont légi társaság tavaly 8,5 millió utast szállított a romániai járatain, ez a szám magasabb, mint a koronavírus-járvány előtti időszakban.
Bukarest sem úszta meg a reptéri káoszt

Bukarest sem úszta meg a reptéri káoszt 

A járatok több mint 40 százaléka késett az utóbbi hét napon a bukaresti nemzetközi repülőtéren.
Tavaly 55 százalékkal nőtt a bukaresti repülőtér utasforgalma

Tavaly 55 százalékkal nőtt a bukaresti repülőtér utasforgalma 

Tavaly 55 százalékkal, 6,914 millióra nőtt a bukaresti Henri Coanda (Otopeni) nemzetközi repülőtér utasforgalma a 2020-as évhez mérten - közölte pénteken a bukaresti repülőtereket működtető állami vállalat.
Megugrott a bukaresti reptér forgalma

Megugrott a bukaresti reptér forgalma 

2021 első kilenc hónapjában 30 százalékkal nőtt az utasszám a bukaresti Otopeni reptéren a tavalyi év azonos időszakához képest.
Kényszerszabadságra küldi a bukaresti reptér hétszáz dolgozóját

Kényszerszabadságra küldi a bukaresti reptér hétszáz dolgozóját 

Kényszerszabadságra küldi több mint 700 alkalmazottját a bukaresti repülőtereket üzemeltető állami vállalat, mivel a járvány idején 75 százalékkal csökkent az utasforgalom - közölte szerdán a vállalat.
Az egész világ szigorít, Bukarest enyhít

Az egész világ szigorít, Bukarest enyhít 

Hétfőtől kinyithatnak a vendéglők, a színházak és a mozik, de csak kevesebb mint harmadannyi vendéget, illetve nézőt fogadhatnak, mint a férőhelyeik száma. 

Bővülés a bukaresti reptéren 

Tavaly 6 százalékkal nőtt a bukaresti Henri Coanda-Otopeni repülőtér utasforgalma az előző évhez mérten, a légi kikötő 14,7 millió utast szolgált ki.
Bukarest előbb lép a környezetszennyező autók miatt

Bukarest előbb lép a környezetszennyező autók miatt 

Kitiltaná Bukarest központjából az Euro 3-as szabvány alatti a környezetszennyező autókat a főpolgármester 2020 januárjától.

Taxis tüntetések Bukarestben is 

Újabb taxistüntetést rendezett Bukarestben és Románia több nagyvárosában a közúti személyszállítási vállalkozásokat tömörítő COTAR konföderáció szerdán, az Uber és a hozzá hasonló internetes fuvarmegosztó cégek betiltását követelve - írja az MTI.

Kényszerleszállt a Wizz Air 

A Reuters-re hivatkozó Szabad Európa Rádiót idéző Aerotime számolt be arról, hogy a Wizz Air Grúziából Lengyelországba tartó járata bombariadó miatt kényszerleszállást hajtott végre Bukarestben.

Bővítik a bukaresti Henri Coanda nemzetközi repülőteret 

Csaknem egymilliárd euróból új terminállal bővítik a bukaresti Otopeni-Henri Coanda nemzetközi repülőteret; a román kormány szerdai ülésén fogadta el a beruházás technikai és gazdasági tervét.

Gyorsvasút épül Romániában 

Belföldi gyorsvasúthálózat megépítéséről döntött csütörtökön a román kormány, a hálózat az ország fontosabb városait kötné össze egymással, illetve Bukaresttel.

Az Orbis házat vesz Bukarestben 

Összhangban az üzleti stratégiájával, melynek része a tőke legígéretesebb piacokra való allokációja, ami támogatja a fenntartható eredményeket a jövőben, az Orbis aláírta a Mercure Bucharest Unirii szálloda megvásárlásáról szóló szerződést 11.35 millió Euró értékben, melynek része a telek, az épület és a hozzá tartozó szálloda-üzemeltetői üzleti tevékenység is.

Bukarestre kíváncsiak leginkább a turisták 

A tavalyi első tizenegy hónapban 6,2 százalékkal, 25,325 millióra nőtt a vendégéjszakák száma Romániában 2016 azonos időszakához mérten - közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.

Borulnak a menetrendek: kedd reggeltől sztrájkol a román légi irányítás 

Gabriel Tudorache, a ROMATSA légi irányító szakszervezeti vezetője ma kora délután bejelentette, hogy zsákutcába jutottak a tárgyalások a közlekedési tárcával, ezért május 30-án, román idő szerint reggel 9.00 órától általános sztrájkba lépnek, és a szolgáltatásnak csak a kötelező 30 százalékát biztosítják.

Nagyon pörögnek a romániai repterek 

Bukarest mellett a román vidék nagyvárosainak repülőterei is jól teljesítettek 2016-ban. 

Ezerrel pörögnek a romániai repterek 

A Romániai Repterek Szövetségének most nyilvánosságra hozott adatai szerint 2016-ban a 17 légikikötő utasforgalma 23,6 százalékkal volt nagyobb, mint egy esztendővel korábban. A 16,4 millió utast ráadásul csak 15 reptér teljesítette, miután a nagybányai felújítás alatt áll, Aradon pedig 2015 óta nem landol menetrend szerinti járat.

Leégett az egyik legdrágább bukaresti szórakozóhely 

Szombatra virradóra leégett ez egyik legdrágább bukaresti szórakozóhely, a Floreasca-tó partján álló Bamboo-klub: a nagy erőkkel kivonuló mentők harmincnyolc embert vittek kórházba, egyikük állapota súlyos.

Luxusvonat indul Arad és Bukarest között 

Közel 20 millió eurós befektetéssel próbál az Aradi Astra Személyvagongyár szeletet hasítani magának a romániai és később az európai vasúti személyszállítási tortából.

Elindult a Wizz Air Budapest-Bukarest járata 

Szeptember 21-én 151 utassal a Wizz Air elindította Budapest és Bukarest közötti alacsony viteldíjas járatát.

Nagyon várják a román turistákat Háromszéken 

Bukarestben kezdődtek meg hétfőn este a háromszéki turisztikai napok, a rendezvény célja népszerűsíteni a román turisták körében Kovászna megye idegenforgalmi lehetőségeit.

Óriásmecset épül Bukarestben 

A bukaresti I. kerületi polgármesteri hivatal kibocsátotta a településrendezési engedélyt a román fővárosban tervezett óriásmecset megépítésére - közölte csütörtökön az önkormányzat.

Mostantól bárki bemehet Ceausescu egykori otthonába 

Megnyitották a nagyközönség előtt Bukarestben szombaton a Primaverii (Tavasz) palotát, amely csaknem negyedszázadon keresztül Nicolae Ceausescu, az utolsó román kommunista diktátor és családja otthonául szolgált.

Változik a Bukarest-Budapest-Bécs vonalon közlekedő vonat menetrendje 

Pályafelújítás miatt február közepétől megváltozik a román szakaszon a Bukarest-Budapest-Bécs vonalon közlekedő Dacia nemzetközi vonatpár menetrendje és útvonala - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Bukarestbe új járatot indít, Lisszabonban dupláz a Wizz Air 

Új útvonalat indít a Wizz Air Bukarest és Budapest között, lisszaboni járatainak számát pedig megduplázza a légitársaság.

Óriási dzsungelfürdőt avattak Bukarest mellett 

Európa legnagyobb, zöldmezős beruházásként épült termálvizes wellness-központját nyitotta meg a bukaresti nemzetközi repülőtér melletti Balotestin csütörtökön az osztrák A-Heat csoport.

Romániai városok versenyeznek az Európa Kulturális Fővárosa címért 

Négy romániai város, Bukarest, Nagybánya, Kolozsvár és Temesvár pályázhat az Európa Kulturális Fővárosa címre 2021-ben - jelentették be pénteken a román kulturális minisztériumban.

Csoda, hogy nem történt eddig több tragédia 

A párizsi terrortámadás következtében kiesett a média figyelméből a tragikus bukaresti diszkótűz, amelynek immár hatvan halálos áldozata van, és e cikk írásakor még mindig hetvenen tartózkodnak kórházban.

Új robbanóanyag-detektorok a két bukaresti repülőtéren 

Az 1,143 millió eurónyi költséget a Bukaresti Repülőterek Országos Vállalata saját forrásból fedezi.

Bukarest helyett tévedésből Budapesten landolt a miniszter 

Bukarestbe készült, de tévedésből Budapesten landolt Jersey szigetének sportminisztere.

Európa egyik legnagyobb mecsetje épül Bukarestben 

Európa egyik legnagyobb mecsetje épül majd Bukarestben egy muszlim kulturális központ részeként, amely 11 ezer négyzetméter alapterületű lesz - adta hírül szerdán elektronikus kiadásában az Adevarul című román napilap.

Jelentősen drágul a metróközlekedés Bukarestben 

Szombattól drágul Bukarestben a metróközlekedés, az árnövekedés bizonyos esetben eléri a 40 százalékot is.

Erdélyi magyar történelmi kastélyokat árul egy aukciósház 

A bukaresti Artmark aukciósház eladásra kínálja a Maros megyei sáromberki (Dumbravioara) Teleki-kastélyt és a Hunyad megyei poklisai (Paclisa) Pogány-kastélyt.

Éjszakai élettel és retro kommunizmussal népszerűsítik Bukarestet 

Elsősorban a régi épületeket még őrző, Ceausescu buldózereitől megmenekült szűk belvárosi rész éjszakai életével és pezsgésével, valamint a diktátor építette hatalmas palotával vonzaná a külföldi turistákat a Bukarest népszerűsítésére tavaly alakult egyesület.

Egyre jobban megy a bukaresti repülőtereknek 

Csaknem 8 százalékkal, 6,31 millió főre nőtt a bukaresti Henri Coanda (Otopeni) és Aurel Vlaicu (Baneasa) repülőterek utasforgalma az első kilenc hónapban - jelentette be csütörtökön a repülőtereket kezelő állami vállalat.

Magyar fényfestés aratott sikert Bukarestben 

A magyar csapat a bukaresti parlamentre vetítette lélegzetelállító produkcióját.

Bővíti kapacitásait Romániában a Wizz Air 

Bővíti romániai kapacitásait a Wizz Air diszkont légi társaság, amely a kelet-romániai Jászvásárról (Iasi) indít járatokat, bukaresti telephelyén pedig növeli repülőgépeinek számát - írta szerdán a Mediafax román hírügynökség.

Magyarok attrakcióját csodálják Romániában 

A román főváros alapításának 555. évfordulójára rendezett ünnepség fő attrakciója lesz az a fényfestés, amelyet egy magyar szakemberekből álló csapat mutat be a bukaresti parlament épületén.

Mégsem indul a Tarom Bukarest-Peking járata 

A román légitársaság egyelőre nem repülhet a megadott útvonalon.

A Danubius 17. a romániai szállodák toplistáján 

Pedig az élmezőnnyel ellentétben nem Bukarestre koncentrál.

Újraindul a Tarom Bukarest-Peking járata 

Március 24-én jelentették be a hírt a kormányfő-helyettes.

A bukarestieknek olcsóbb a city-break Londonban, mint Kolozsváron 

Pedig vonzó áron szívesen mennének a Kincses Városba is.

A németek látogatják leginkább Romániát 

Enyhén, mintegy 1,1 százalékkal nőtt tavaly a romániai kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma, Németországból érkeztek a legtöbben - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.

Újraindul a Tarom Bukarest-Marosvásárhely járata 

A 2013/2014-es téli időszakban újra üzemelteti a Bukarest–Marosvásárhely közötti járatait a Tarom. Emellett a fővárost Nagyszebennel és Suceavával összekötő járatokat is újraindítják, írja az Erdély.ma. 

Látogatórekord a vitatott bukaresti kiállításon 

A romániai múzeumok abszolút rekordja dőlt meg azon a kiállításon, amelyen az emberi testet mutatták be, a tárlatot több mint 88 ezer látogató tekintette meg Bukarestben - közölték hétfőn a szervezők.

Bukarestbe is repül az easyJet 

Ősztől Bukarestbe, Larnacába, Velencébe, Lyonba és Tenerifére is indít járatot angliai repülőtereiről az easyJet.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!