hirdetés
hirdetés

Közel 483 millióból fejlődött a kerékpáros turizmus

GINOP és TOP pályázati forrásokból összesen közel bruttó 483 millió Ft-os kerékpárturizmus fejlesztés valósult meg a Bükfürdő- Bük- Zsira térségben.

hirdetés

2018.11.15-én Bük Város Önkormányzata a Büki Gyógyfürdő Zrt.-vel, Zsira Község Önkormányzatával és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel nyújtott be pályázatot a „Turisztikailag frekventált térségek integrált termék-és szolgáltatás fejlesztése” című GINOP-7.1-9-17 számú pályázati konstrukcióra. A célok elérésére az Irányító Hatóság  420.666.976,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette a konzorciumot.

A májusi szerződés aláírásával a GINOP-7.1.9-17-2018-00035 azonosító számú Kerékpáros turizmus fejlesztése Bükfürdő-Bük-Zsira térségben című és a TOP-1.2.1-16-VS1-2017-00004 azonosító számú Bük-Csepreg közös turisztikai attrakciófejlesztés című pályázatok kivitelezése kezdődött el. A kivitelezési munkálatok költsége meghaladta a pályázatban rendelkezésre álló forrást, ezért a konzorcium további 29.999.999 Ft többletforrást kapott a pályázati célok megvalósításához. 

A két pályázat keretében Bükön az egyes konzorciumi partnerek fejlesztéseinek köszönhetően közel bruttó 483 millió Ft-os kerékpárturizmus fejlesztés történt. A két pályázatnak köszönhetően Bükön és Bükfürdőn közel 2 km térköves kerékpáút újult meg vagy létesült. A GINP pályázat keretében felújították a Bük átkelési szakaszán a kerékpárutat. TOP forrásból pedig kerékpárút épült a Bernáth Lajos sétánytól a fürdő nyári bejáratáig, valamint megújult a Corvus és a Levendula közti szakasz.

A GINOP pályázat keretében a gyógyfürdő nyári bejáratánál egy kerékpáros pihenőhelyet alakítottak ki, tárolóval, frissítő ponttal és elektromos kerékpártöltési lehetőségekkel. Ezeken túl egy kerékpáros self-service is kerékpárosok rendelkezésére áll, továbbá a gyógyfürdő nyári bejáratát megközelítő gyalogos út is megújításra és parkosításra került. Zsira község területén pedig egy családi kerékpáros pihenőhelyet alakítottak ki, szabadtéri játszóeszközökkel, bruttó 4.999.990 Ft értékben.

A pályázat keretében kerékpáros túraútvonalak kijelölése és a táblarendszer telepítése,illetve a vállalt marketing tevékenységek még folyamatban vannak.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai