Közel 483 millióból fejlődött a kerékpáros turizmus

Közel 483 millióból fejlődött a kerékpáros turizmus 

GINOP és TOP pályázati forrásokból összesen közel bruttó 483 millió Ft-os kerékpárturizmus fejlesztés valósult meg a Bükfürdő- Bük- Zsira térségben.

Hasznos információk az induló turisztikai pályázatokról 

Idén tavasszal elindítják az új turisztikai pályázati lehetőségeket, melynek első komplex programja a GINOP keretei között jelenik meg. Ez leginkább az állami, egyházi és nonprofit szereplők részére nyújt majd támogatást.

Kiírták a pályázatot: 21 milliárd jut turisztikai fejlesztésekre 

Megjelent a „Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatásfejlesztése” című, 21,4 milliárd forint értékű felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében – tájékoztatott Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Uniós pénzből építenek látogatóközpontot Miskolcon és Dömösön 

A GINOP három pályázatán összesen 4,2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert el 207 fejlesztés, köztük két látogatóközpont építése.

Dolgoznak Önnél 250-en? Akkor ezt a lehetőséget ne hagyja ki! 

Februárban kiírásra kerül a Széchenyi 2020 keretén belül a GINOP-6.1.5-16 Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára.

TUTSz-állásfoglalás: megváltoztathatók-e meccs közben a játékszabályok? 

Állásfoglalásban reagált a TDM-pályázatok tervezett visszavonása miatt kialakult helyzetre a Turisztikai Tanácsadók Szövetsége Egyesület (TUTSz) is.

A TDM Szövetség állásfoglalása a GINOP-pályázat javasolt visszavonásáról 

Állásfoglalásban reagált a TDM Szövetség arra, hogy a Magyar Turizmus Ügynökség a a TDM-ek számára kiírt GINOP-pályázat visszavonását javasolja.

TDM konferencia: veszélybe kerülhetnek a turizmusból élő települések? 

A Magyar Turisztikai Ügynökség a jelenlegi, TDM-szervezetek számára kiírt GINOP-pályázat visszavonását, majd egy körben történő újrahirdetését javasolja, a Magyar TDM Szövetség azonban ezzel szakmai szempontból nem ért egyet. Többek között erről is szó esett a XVI. Országos TDM Konferenciának első napján.

Több milliárdos támogatást nyerhetnek a világörökségi helyszínek kezelői 

Új pályázati felhívás jelent meg Világörökségi helyszínek fejlesztése címmel 11,5 milliárd forintos keretösszeggel a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

TIMEA: külföldi és szemléletformáló rendezvényeket szervez az MTÜ 

A TIMEA projekt keretében a Magyar Turisztikai Ügynökség a célországok területén Magyarországot népszerűsítő szakmai rendezvények megvalósítását tervezi főként utazásszervezők, illetve a média képviselői számára, de tudásmegosztó rendezvénysorozatot is megvalósítanak - tudtuk meg az MTÜ-től.

7,3 milliárd forint egyházi turizmusra 

Az egyházi kulturális örökség turisztikai fejlesztésére nyílik lehetőség 7,3 milliárd forintos keretösszegig a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

Innováció, topmenedzserek és együttműködés 

Székesfehérvár adott otthont májusban a XV. Országos TDM-konferenciának, amelyet a megújult belváros patinás szállodájában, a Hotel Magyar Királyban tartottak.

Már több mint ötven kérelem érkezett TDM-támogatásra 

A „Turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztése” című felhívásra már több mint ötven támogatási kérelem érkezett, egyelőre még nincs olyan pályázat, amely támogatást nyert volna.

300 milliárd forinttal nőtt a GINOP idei kerete 

A kormány 300 milliárd forinttal megemelte a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) idei keretét - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára hétfőn Debrecenben.

Nyolcvan TDM-projekt kaphat több milliós támogatást 

A „Turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztése” című felhívásra érkező kérelmek elbírásálása szakaszosan történik, az Nemzetgazdasági Minisztérium szerint körülbelül 60-80 kérelem kapja meg a támogatást.

4,5 milliárdot kaphatnak nemzeti parkjaink turisztikai fejlesztésre 

Nemzeti parkok komplex turisztikai fejlesztésére nyílik lehetőség 4,5 milliárd forintos keretösszegig a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t kedden.

TIMEA és a kérők 

Drasztikusan átalakulhat a turizmusirányítás eddigi rendszere, amennyiben megvalósul az a kiszivárgott tervezet, amely egy állami csúcsszerv létrehozását tűzte ki célul.

Felfüggesztenek három GINOP-pályázatot 

Felülvizsgálat céljából időszakosan felfüggesztenek három Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatot február 22-én 14 órától - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Elkezdődött a pályázati dömping 

Nagy keretösszegű pályázatok indulnak a közeljövőben, amelyek az üzleti környezet támogatását célozzák. 

10 milliárd hullhat az aktív turizmus ölébe 

Turisztikai non-profit szervezetek részére 10 milliárd forintos keretösszeggel, „Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése” címmel jelent meg pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében. A pályázat célja Magyarország természeti kincseinek, ember alkotta értékeinek aktív és ökoturisztikai szemléletű bemutatása - közölte pénteken az NGM.

Kiket díjazott idén a MABEUSZ és mit tervez jövőre? 

Arra mindnyájan hamarabb kapjuk fel a fejünket, ha valamelyik szolgáltató szájába egy nagy, savanyú citromot nyom egy idegenforgalmi szövetség. A MABEUSZ (Magyar Beutaztatók Szövetsége) azonban úriember, 2015-ből csak a jóra emlékezik; már ami a díjazást illeti - derült ki pénteken a szövetség évzáró taggyűlésén, Budapesten.

Hivatásturizmus Magyarországon 

A november 26-án a Hilton Budapest Hotelben, a Diplomacy & Trade Conferences által megrendezett MeetingPlaceBudapest konferencián a hivatásturizmus szakemberei egymásnak panaszkodtak. Az NGM és a főváros illetékesei idő előtt távoztak. A nagy befogadóképességű kongresszusi központra pedig még várhatunk.

Kétmilliárd forintra pályázhatnak a TDM-ek 

2015. november 16-án megjelent a Nemzetgazdasági Minisztérium gondozásában a "Turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztése" c. TDM pályázati felhívás, melynek szakmai kidolgozásában a Magyar TDM Szövetség vezetősége is aktívan közreműködött.

Pályázati roadshow-t tervez a Magyar TDM Szövetség 

Várhatóan 2015 októberében jelenik meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon keretében a „Helyi és térségi turisztikai desztináció menedzsment szervezetek fejlesztését” célzó pályázati kiírás. 

900 milliárd forint fölé ugrott a GINOP-keret 

A kormány elfogadta a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) éves fejlesztési keretének módosítását, így 74 milliárd forinttal, 902,48 milliárd forintra emelkedett az év végéig pályázható fejlesztési támogatás keretösszege - tájékoztatta Rákossy Balázs kedden az MTI-t közleményben.

A GINOP támogatások harmada már idén elérhető lesz 

Több mint 900 milliárd forint uniós fejlesztési forrás még idén elérhető lesz a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, ami a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program (GINOP) 2014-20-as időszakra vonatkozó 2700 milliárd forintos keretösszeg harmada - tájékoztatta Rákossy Balázs szerdán az MTI-t.

A kínai turizmusdiplomáciai sikerektől az üresen álló vidéki nyaralókig 

Egy évvel ezelőtt foglalta el pozícióját dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára, ebből az alkalomból foglalta össze a sajtónak az elmúlt időszak történéseit és a várható legfontosabb eseményeket.

Pályázati előkészítő workshopot tartott a Magyar TDM Szövetség 

A Nemzeti Együttműködés Rendszere a turizmusban: teljes struktúra- és szemléletváltás a hazai TDM-rendszerben – pályázati előkészítő workshopot tartott a Magyar TDM Szövetség.

Egészség, biztonság, közlekedés: a Balaton fő fejlesztési projektjei 

A turisztikai célokat szolgáló összes forrás közel egynegyede jöjjön a Balatonra - amennyivel az üdülőrégió hozzájárul az ország turisztikai bevételéhez -, ez egy megcélozható és reális cél - mondta a balatoni fejlesztéseket érintő tervezetről Dányi Gábor, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén Siófokon.

Uniós pályázati dömping 

A szaktárcák elképzelései szerint 133 uniós pályázati felhívás jelenik meg az idén csaknem 2900 milliárd forint értékben - mondta Zsigmondné Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség államtitkára az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának keddi ülésén Budapesten.

21,5 milliárdos pályázati keret turizmusfejlesztésre 

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében csaknem 70 pályázati felhívást tesz közzé mintegy 830 milliárd forint összegben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az idén - tájékoztatta Rákossy Balázs, a tárca európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára pénteken az MTI-t. Turizmusra direktben 21,5 milliárd jut. 

A kkv-szektor járhat jól a következő uniós fejlesztési időszakkal 

Akár 300 milliárd forint EU-s támogatást is kaphat a turizmus 2015-20 között - újságolta dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár az Utazás kiállítás szakmai napján megrendezett turizmus szakmai fórumon. A pályázati kiírások nyáron már megjelenhetnek.

Szakmai konzultáció kezdődött a gyógyhelyek fejlesztéséről 

A magyarországi gyógyhelyek önkormányzatainak és turisztikai desztináció menedzsment szervezeteinek képviselőivel konzultált Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár és munkatársai február 4-én. A téma a gyógyhelyi fejlesztésekre 2020-ig rendelkezésre álló európai uniós források felhasználása volt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!