hirdetés
hirdetés

Új biciklisáv Budapest belvárosában

A kerékpárosok és e-rolleresek örömére, az autósok bánatára.

hirdetés

A Ferenc körúton mindkét irányban kerékpársávot alakítanak ki, a leendő szakasz a Petőfi híd érintésével összekapcsolja a budai és a pesti bringahálózatot, adja hírül az infostart.hu portál.

123.rtf
123.rtf

Az autók által használható forgalmi sávok száma nem csökken, közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Folytatódik a nagykörúti kerékpársáv fejlesztése: a Teréz, az Erzsébet és a József körút után a Ferenc körúton is biztonságosabban lehet biciklizni a jövőben.

A fejlesztéssel az egybefüggő nagykörúti sávok elérik a Petőfi hidat, és a híd járdáin csatlakoznak a Budán már meglévő hálózathoz. A körúti sáv meghosszabbításának köszönhetően a Nagykörútról közvetlenül elérhető lesz a budai rakparti kerékpárút és azon keresztül az új MOL Bubi gyűjtőállomás a BudaPart területénél.

Az eredeti terveknek megfelelően a Ferenc körúton nem csökken az autók számára biztosított sávok száma. Fontos cél a 2x2 sáv fenntartása, hiszen a Nagykörúton a forgalom a Ferenc körúton és a Szent István körúton a legnagyobb, mivel itt találkoznak a külvárosba vezető főutak (a Váci út és az Üllői út) a Duna-hidakkal. A jelenlegi parkolók egy része is megmaradhat, a megszűnő parkolóhelyek pótlására a közeli Közraktár utcában létesítenek új parkolósávot.

Budapest egyik legfontosabb útvonalán, a Nagykörúton még április végén létesült ideiglenes kerékpársáv az Üllői út és a Váci út közötti 3 kilométeres szakaszon. A nagykörúti kerékpársáv forgalma mindössze néhány nap alatt elérte a több mint egy évtizede meglévő – a biciklivel közlekedők számára már jól ismert és gyakran használt – Múzeum körúti biciklisáv forgalmát.

A friss adatok szerint naponta legalább négyezerszer haladnak rajta kerékpárral, ezzel a Nagykörút Budapest egyik legforgalmasabb kerékpáros útvonalává vált.

(forrás: infostart.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai