hirdetés
hirdetés

Így áll le a turizmus a Benelux-államokban

A Benelux-államok mindegyikében jelentősen emelkedett az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma. A járvány miatt több országban elrendelt beutazási korlátozások miatt a belga külügyminisztérium a külföldi utazások elhalasztását javasolja, az amszterdami piroslámpás negyed több szórakozóhelye bezár - közölték a helyi lapok vasárnap.

hirdetés

Belgiumban vasárnapra újabb 197 koronavírussal fertőzött esetet jelentetek, ezzel 886-ra emelkedett a betegségben érintettek száma. A fertőzésben négy ember halt meg, egy pedig felépült a betegségből. A belga külügyminisztérium azt ajánlotta állampolgárainak, halasszák el külföldi utazásaikat, ugyanis számos ország fogadott el beutazást korlátozó intézkedést, illetve kötelező, legalább két hétig tartó karantént. Az újabb rendelkezések várható meghozatala tovább növeli a zavartalan utazás meghiúsulását - mondták. A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér azt közölte, hogy az Egyesült Államok és Belgium közötti heti 44 járat csaknem felét függesztették fel az európaiak beutazását korlátozó amerikai korlátozások miatt. Sajtóértesülés szerint a hétvégén hat belgiumi párt tett kísérletet arra, hogy a koronavírus elleni intézkedések sikere érdekében megegyezésen alapuló, egy évig tartó mandátummal rendelkező szövetségi kormányt alakítsanak. Belgiumot több mint egy éve korlátozott hatalommal rendelkező ügyvezető kormány vezeti, ugyanis a tavaly májusban tartott választások óra nem sikerült kormányt alapítani. A tanácskozás résztvevői egyetértettek abban, hogy a válságra való tekintettel "ideje félretenni a politikai különbségeket". Megegyezés azonban nem született, a pártok ugyanis erősen megosztottak a tekintetben, hogy melyik politikai formáció vezesse az átmeneti kormányt - közölték.

Belgiumban péntek éjféltől legalább három hétre, április 3-ig bezártak egyebek mellett az iskolák, az éjszakai klubok, a kávéházak, a múzeumok és az éttermek az új típusú koronavírus terjedésnek megelőzése érdekében. Sophie Wilmes belga ügyvezető miniszterelnök tájékoztatása szerint minden szabadidős tevékenységet, legyen az sport, kulturális vagy ünnepi jellegű, méretétől, a résztvevők számától vagy jellegétől függetlenül, akár állami, akár magánrendezvény, törölni kell, vagy el kell halasztani. Rendes nyitva tartás szerint csak a gyógyszertárak és az élelmiszerüzletek működhetnek. A belga katolikus egyház a templomok bezárást rendelte el. Az országban vasárnap már egyetlen misét sem tartottak - közölte a helyi média. A holland lapok vasárnap azt közölték, Amszterdam piroslámpás negyedének több szórakozóhelye is bejelentette, hogy a koronavírus terjedése miatt meghatározatlan időre, de legalább március 31-ig bezárja kapuit. "A személyzet és a vendégek egészségének megóvása érdekében a menedzsment nem tartja helyesnek a nyitva tartást" - mondta az egyik éjszakai klubot működtető vállalkozás vezetője.

Hollandiában a megerősített koronavírus-fertőzések száma vasárnap 176 újabb esettel 1135-re nőtt, továbbá nyolc új halálesetet jelentettek. Ezzel együtt 20-ra emelkedett a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma - közölte a holland országos közegészségügyi intézet (RIVM) vasárnap. Luxemburg szombaton bejelentette, hogy az országban elhunyt az első koronavírussal diagnosztizált beteg. A fertőzött 94 éves volt. Vasárnapra 13-an kapták el a betegséget, így ez idáig 51-en fertőződtek meg a mintegy 620 ezer lakosú nagyhercegségben. Hétfőtől kezdődően két hétre bezárják az iskolákat és az óvodákat.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai