hirdetés
hirdetés

Nyaralás másképp: egyre sikeresebb az otthoncsere

Az elmúlt évtizedben a sok esetben olcsóbb és autentikusabb szálláshelyeket kínáló közvetítőcég, az Airbnb komoly versenytársa lett a szállodáknak és hoteleknek. Az utóbbi időben azonban felütötte a fejét egy még fentarthatóbb és megfizethetőbb alternatíva: ez az otthoncsere.

hirdetés

Az alapgondolat sokaknak ismerős lehet az ikonikussá vált karácsonyi filmből, a Holiday-ből: amelyben a Cameron Diaz és Kate Winslet a magánéleti problémáiktól besokallva úgy döntenek, lakást cserélnek.

Ez a típusú, gazdaságosabb nyaralási forma egyre nagyobb népszerűségnek örvend a brit székhelyű Love Home Swap új kutatása szerint. A vállalat tavaly 282 százalékos növekedést ért el 2019-hez képest, 2020 májusa és júniusa között pedig még további 73 százalékos növekedést tapasztaltak, adja hírül az euronews.com portál.

 

A kutatás alapján a kereslet a tengerparti házak felé a legnagyobb, csaknem 40 százalék, továbbá a vidéki ingatlanok is népszerűek, ezt a nyaralni vágyók 30 százaléka választotta.

Az otthoncsere előnyei

A koronavírus-járvány az emberek jelentős részéből szorongást vált ki, így szkeptikusabbak lettek a megosztott terekkem, mint például a szállodai szobákkal. Az otthoncsere lehetősége viszont egy komfortosabb megoldás a Love Home Swap ügyvezető igazgatója szerint. "A szállodákkal ellentétben kevesebb ember fordul meg egy otthonban", mondja Celia Pronto. "Az oldalunkon található otthonok körülbelül fele fő tulajdonos, vagyis távolabb vannak a főbb turisztikai célpontoktól, távol vannak a tömegtől."

James Asquith, a Holiday Swap alapítója is úgy látja, a járvány fokozta az otthoncsere népszerűségét. Szerinte az emberek nem csak egészségügyileg érzik magukat így nagyobb biztonságban, hanem még anyagilag is megéri, egy olcsóbb megoldást jelenthet az otthoncsere. Hiszen egy háztartás cserél helyet egy másikkal, a számlák, a működési költségek hasonlók. A közvetítőnek járó díj éjszakánént 1 dollár/fő.

"Az egyik oka annak, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az otthoncserék iránt, az kétségtelenül a pénzmegtakarítás" - magyarázza Asquith. „Az emberek most nagyon nehéz időkön mennek keresztül."

Az otthoncsere egy másik vonzereje az "élj úgy, mint egy helyi" mentalitás, tehát valódi kapcsolatok építésére van lehetőség abban a közegben, ahol az illető nyaralni vágyik.

"Az emberek szeretnek kapcsolatokat teremteni. A Holiday Swap applikációja ebből a szempontból hasonlóan működik, mint a Tinder. Már utazás előtt megismerkedhetünk azokkal az emberekkel, akiknek az otthonába megyünk, előtte körbe is vezethetnek a lakásukban, sőt, bemutathatnak a helyieknek is. Sokak számára ez az utazás legjobb része" - magyarázza Asquith.

A Holiday Swap tavaly a járvány ellenére 20 százalékkal növelte felhasználói számát, az alapító szerint azért, mert a platform felhasználói a lezárások idején is meg tudják oldani a helycserét.

A teljes cikk ITT található.

 

 

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai