hirdetés
hirdetés

Tizenötmillió dollárt ér a világ legdrágább karácsonyfája

Mintegy 15 millió dollárt, átszámolva közel 4,5 milliárd forintot ér a világ legdrágább karácsonyfája, amelyet a a Kempinski Hotel Bahia állított fel Spanyolországban.

hirdetés

A Marbella mellett található szállodában a Kempinski egy teljesen átlagos fenyőfát díszített fel a szálloda előterében Bvulgari, Cartier és Van Cleef & Arpels ékszerekkel, piros, fehér és fekete gyémántokkal. Bár erre hivatalos feljegyzés nincs, a szálloda mint a világ legdrágább karácsonyfáját reklámozza.

Legdrágább dísze egy 5,5 millió dollárt, 1,6 milliárd forintot érő ovális, piros gyémánt, amelynek árából a New York Post becslése szerint 385 ezer tanzániai falusi számára élethosszig tartó friss vizet lehetne biztosítani - írta a Portfolio.hu.

A fát egy híres brit tervező, Debbie Wingham álmodta meg, akiről már korábban is cikkeztek amiatt, hogy a világ legdrágább esküvői tortáját tervezte egy dubaji ügyfelének 2015-ben, 75 millió dollárért, emellett tavaly a világ legdrágább cipője is a nevéhez fűződik potom 17 millió dollárral. 

A karácsonyfát november 30-án állították fel és egészen december 29-ig látható. 

 

(forrás: Portfolio)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai