hirdetés
hirdetés

Virtuális idegenforgalmi vásár a kínai beutazó forgalom visszaállításáért

Az Európai Unió és az AVIAREPS közös projektjeként.

hirdetés

Ebben európai és kínai turizmusban érdekelt kis-és középvállalkozásokat hoznak össze, a jelen helyzethez igazodva úttörő módon egy virtuális idegenforgalmi vásár formájában.

A „Partnerség az Európai Turizmusban” (PET) projektet az Európai Unió finanszírozza, és célja mindazon idegenforgalmi ágazatban működő európai kis- és középvállalkozások támogatása, amelyek üzleti tevékenységüket a kínai piacra kívánják kiterjeszteni.

Az Európai Unió különböző szakmai események, így a B2B (virtuális) vásárok, webes szemináriumok és e-tréningek szervezésén keresztül kívánja elősegíteni Kína és a transzeurópai turisztikai szolgáltatók egymásra találását és kapcsolatok kialakítását.

Hogy zajlik le a projekt?

A projekt részeként négy szakmai vásár kerül megrendezésre. Az első esemény június végén innovatív módon a virtuális térben fog lezajlani, majd ezt követik a 2021. márciusban, júniusban és októberben Berlinben, Chengdu-ban és Hangzhou-ban szervezett szakmai vásárok.

Cél: kínai beutazó forgalom erősítése Európában a Covid-19 után, hiszen a világjárvány előtt Európa egyre kedveltebb úti céllá vált a kínai utazók körében. Ennek a kedvező trendnek az újjáépítését és a Kínából érkező turistaforgalom fellendítését segítő projekt egyik fontos és egyben szimbolikus eleme ez a virtulás turisztikai vásár.

Mi az, hogy virtuális vásár?

Az eseménysorozat első állomása a virtuális tér lesz. A virtuális helyszínen a már kiválasztott 40 európai szolgáltató prezentációit követően 3D-s avatárok segítségével „négyszemközti” tárgyalásokra nyílik lehetősége a résztvevőknek.

Thierry Breton, a belső piacért felelős európai biztos megígérte támogatását az európai idegenforgalom helyreállításához, ami egyben egy fenntarthatóbb, rugalmasabb és innovatívabb turisztikai ágazat újjáéledését is jelenti. Noha Európán belül a határok újbóli megnyitása elkezdődött és a helyreállítás első jelei már megmutatkoznak, a távoli térségekkel való kapcsolatok újjáépítése időt vesz igénybe. Az átmeneti időt és az abban rejlő lehetőségeket kihasználva ez a virtuális vásár az első fontos esemény ezen kapcsolatok újjáépítésében. 

(forrás: Aviareps)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!