hirdetés
hirdetés

Minden autót kitiltanának néhány éven belül egy német városból

Hannover vezetése nem kíván korlátozásokat bevezetni, hanem 2030-ra az autók teljes tiltása a cél, felszámolják a városban az összes parkolóhelyet.

hirdetés

Alsó-Szászország fővárosának városvezetése radikális tervet valósítana meg a következő években. Egy szinte teljesen autómentes városközpont létrehozása a cél, felszíni parkolóhelyek, közlekedési lámpák nélkül, írja a Daily Mail. A felszabadult területet üzletek és éttermek számára adnák át.

Depositphotos
Depositphotos
 

Az 500 ezres város főpolgármestere, Belit Onay 2030-ra nagyjából négyezer parkolóhelyet szüntetne meg, de a stratégia részeként megoldanák az autóval közlekedést is. A meghirdetett koncepció lényege, hogy a város központja felé tartó és nem ott lakó autósokat zsákutcákon keresztül közvetlenül tizenegy parkolóházba irányítanák.

Célforgalom, a belvárosban lakók, taxik, futárok, mozgáskorlátozottak számára lehetőség lesz autóval bejutni a városközpontba, de az átmenő forgalmat teljesen megszüntetnék az évtized végére. A továbbra is járható utcákban 20 km/h vagy 30 km/h sebességkorlátozást vezetnek be. Ezzel párhuzamosan új kerékpárutakat építenek, és több ezer kerékpárparkoló-helyet alakítanak ki.

A koncepciót most a hannoveri városi tanács bizottságai fogják megvitatni, a tervnek vannak ellenzői. A bírálók szerint a német polgárok autóval akarnak közlekedni, és a tiltás csak csökkenti a belváros elérhetőségét, így kárt okoz a helyi vállalkozóknak, és még tovább fokozza a belváros kiüresedését.

 

(forrás: Daily Mail / Hvg.hu / telex.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk