hirdetés
hirdetés

Minden idők legerősebb januári utasforgalma a Debrecen Airporton

19160.

hirdetés

2017. januárjában 9%-kal többen, mintegy 19160-an vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot. Ez minden idők legerősebb januári utasforgalma volt a Debrecen Airporton valamint a magyarországi regionális repülőterek történelmében.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2017-es januári eredmények okait így látja: “A Debrecen Airport utasforgalmának stabil növekedése januárban is egyértelműen a stratégiai partnereinknek, a Wizzair és a Lufthansa City Line utasforgalmának stabil növekedésének köszönhető. 2016. óta már Európa 5 gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése a cívis városnak. A jelenlegi és a márciusban induló új Tel Aviv és a visszatérő Malmö járatoknak köszönhetően idei évben jelentős turistaforgalom növekedést prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is.”

Enyhe oldalszélben, Fotó: Józsa István, Debrecen Airport

Hozzátette: „Növekedni fog a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma ill. a régió szállodáinak kihasználtsága. A vendéglátóhelyek ill. a taxi és más személyszállító cégek forgalma és az Áfa- és Ifa-bevételek is jelentősen fognak növekedni a régiónkban. Az idei évben is lesz új menetrendszerinti járata a Debrecen Airportnak hiszen 2016. március 26-tól indul az első Európán kívüli Wizz Air is járat Debrecenbe heti 3 alkalommal Tel Avivból, Izrael fővárosából. Nyáron a rendszeres német beutazó charter gépek mellett, Törökországba, Görögországba és Bulgáriába is biztosítunk nyári járatokat a nap szerelmeseinek. 2017-ben elkezdődnek azok az infrastrukturával összefüggő beruházások, így az ILS2 rendszer kiépítése ill. az irányitott légtér bevezetésének előkészítése és az autópálya-összeköttetés kiépítése, amellyekel a repülőterünk a régió meghatározó repülőtérré válik a következő években Közép- és Kelet-Európában.” 

A repülőtérre a következő járatok közlekednek:

London-Luton(Egyesült Királyság) – napi járat ill. heti 10-szer a főszezonban

Eindhoven(Hollandia) – heti 2-szer ill. heti 3-szor a főszezonban

Milánó-Bergamo(Olaszország) – heti 2-szer

Párizs-Beauvais(Franciaország) – heti 2-szer

Tel Aviv(Izrael) – heti 2-szer (2017. március 26-tól)

Malmö(Svédország) – heti 2-szer (2017. március 27-tól)

A Lufthansa City Line menetrendszerinti járata: München(Németország) – hétfő/szerda/péntek

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk