hirdetés
hirdetés

Ismét esélyt kap a Frankfurt-Hahn repülőtér

Egy cég felvásárolta a csődvédelem alatt működő hahni repülőteret, az új tulajdonos a cargo- és az utasforgalmat is fejleszteni kívánja - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A légikikötő üzemeltetését a frankfurti székhelyű Swift és a ausztrál-brit Conjoy konzorcium veszi át, miután sikeresen lezárult az ajánlattételi folyamat. A repülőtér összes dolgozója, valamint eszköze, beleértve az épületeket és a kiszolgáló járműveket is, átkerül az új befektető irányítása alá, a korábbi működés és menedzsment alatt felhalmozott adósságok pedig maradnak a régi tulajdonosoknál. A korábbi vezetés ellen egyébként ügyészségi vizsgálat folyik korrupciós ügyekben.

A felszámolóbiztos még annyit elárult, hogy az áruforgalom fellendülésével, az utazási korlátozások feloldásával a légikikötő az utóbbi hónapokban visszaállt a pénzügyileg stabil, fenntartható pályára. A repülőtér üzemelése a tranzakció végrehajtása alatt is folyamatos lesz.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


A befektető képviselői kifejezték, hogy mind az utas-, mind az áruszállító járatok számát bővíteni kívánják Hahnban, amely beruházásokkal és munkahelyek teremtésével jár majd a régióban.

A repülőtér 2021 októbere óta működött felszámolóbiztos irányítása alatt, miután a kínai tulajdonos, a HNA Group is fizetésképtelen lett. A jelentős áruforgalmat is kezelő légikikötő a világjárvány okozta krízis közepette is működött.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk