Ahol a Dunakanyar szíve dobog 

Kopogó utcakövek közt kézen fog valami néma varázs, a faluba rejtett pazar ékszerdobozban – élve a költő, Lukáts János szavaival és átélve azt az élményt, amely a váci „pazar ékszerdobozban” barangolva, néhány óra alatt is magával ejtő, varázslatos. 

''Miskolcnak valódi turisztikai nagyhatalommá kell válnia'' 

Az elmúlt tizenkét év legjobb félévét zárta Miskolc a kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó szállásdíjbevételét tekintve, amely már júniusban meghaladta az 1,1 milliárdot. A KSH statisztikái alapján ez az összeg csaknem százötven millió forinttal több, mint az előző év hasonló időszakában volt. A főszezonról természetesen még nincsenek pontos adatok, de az már most látható, hogy a július és az augusztus is kimagasló eredményeket produkált, ugyanis a legtöbb szálláshelyre, főleg hétvégeken, de hétköznapokon is ki lehetett tenni a megtelt táblát.
Nagy sikere van az etyeki kézműves sörfőzdének

Nagy sikere van az etyeki kézműves sörfőzdének 

Sokan meglepődtek Etyeken, hogy nemrég sörfőzde nyílt településükön, ami a környéken is egyedüli. Rövid idő alatt bebizonyosodott, hogy egy borvidéken is van létjogosultsága a sörnek, szépen fogy a kézműves itóka és egyre népszerűbb a helyi éttermekben, panziókban.

„Disznóságok” a zalakarosi Venus és Aphrodité Hotelben 

Saját farmjuk az éléskamrájuk – bika rodeót terveznek.

Új trend: karácsonykor is megtelnek a szállodák 

Új szokás kezd kialakulni az utóbbi években, most már nemcsak szilveszterre, de karácsonyra is megtelnek a hotelek, panziók. Érdekesség, hogy nem egyedül élőkkel, hanem többnyire családokkal, sőt több generáció ünnepel együtt. A szállodák vezetői, munkatársai igyekeznek a vendégeknek meghitt légkört teremteni figyelmességgel, műsorral, ajándékozással.

Kerékpározás meseszép tájakon 

Péntektől vasárnapig ismét a kerékpárosok vették birtokukba Zalakarost. A kerékpáros túra és maraton az elmúlt években hazánk egyik legjelentősebb bringás turisztikai eseményévé nőtte ki magát.
Bezárt az érdi fürdő és hotel

Bezárt az érdi fürdő és hotel 

Műszaki okokra hivatkozva a hónap közepén bezárt az érdi Termál Hotel Liget, amely egyben fürdőként is népszerű volt, különösen helyi és a környék településeinek lakói közt. Évtizedek óta kedvenc helye volt, nemcsak a pihenni, hanem a gyógyulni vágyó hazai és külföldi vendégeknek is.
Tajvan: csúcsok és partok

Tajvan: csúcsok és partok 

Tajvan természeti szépségekben gazdag, barátságos és biztonságos ország – adott összegzést Székely Levente, a Tajvani Magyar Képviseleti Iroda vezetője.
Mátraderecskei párnák és a turizmus

Mátraderecskei párnák és a turizmus 

Párnafesztivál párnacsatával, koncertekkel, főzéssel, mofetta és gyógyvizű strand is csalogatja Mátraderecskére a kikapcsolódni, gyógyulni vágyókat. A községben különösen a nyári, kora őszi hónapokban élénkül meg az idegenforgalom. 
Megjelentek Benyovszky, a nagy utazó emlékiratai

Megjelentek Benyovszky, a nagy utazó emlékiratai 

Benyovszky Móricról, a nagy világutazóról készült Vivát Benyovszky! című több részes magyar-csehszlovák film, annak idején meghódította a világot (ősszel is vetítette a Magyar Televízió), akár csak „névadója”, aki 265 éve született és 225 éve halt meg Madagaszkár királyaként. 

Tavasztól látogatható a Zelnik-gyűjtemény 

Irigylésre méltó, gazdag életút Zelnik Istváné. Budapestről Moszkván át vezetett az útja Délkelet-Ázsiáig, majd vissza Budapestre, hogy egy különleges múzeumot hozzon létre az Andrássy úton. Munkatársunktól

Kassa környékén is hódolhatunk a téli sportoknak 

Ami a miskolciaknak Bánkút, az a kassaiaknak Kavecany, Jahodná vagy Plejsy. Közös jellemzőjük, hogy akár egy délutáni rövid síelésre is könnyen elérhetők. Még Miskolcról is!

Barangolás Palócországban 

Balassagyarmat hangulatos kisváros tele értékekkel, látnivalóval: klasszicista megyeházával, XVIII. századi polgárházakkal, Európában egyedülálló műemlék börtönépülettel, barokk plébániatemplommal, eklektikus belvárossal, szobrokkal, gyűjteményekkel, élükön a Palóc Múzeummal.

Vendégbarát fejlesztések 

Új szelek fújnak az érdi termálfürdőben és a hozzátartozó Termál Hotel Ligetben: tőkebevonás után megszépült a fürdő belülről, és további fejlesztések várhatók a közeljövőben.

Fejlesztésekkel a forgalom bővítéséért 

Miskolc télen is vonzó település, tereivel, megszépült főutcájával, díszkivilágításával, rendezvényeivel és egyedülálló barlangfürdőjével. Évi több mint százezer látogatójával akár elégedett is lehetne a város, de az itt eltöltött éjszakák számával már kevésbé. Ezen próbálnak javítani a jövőben.

Barangolás Nyugat-Balatonon 

Mindenki megtalálhatja idén nyáron a kedvére való programot a nyugat-balatoni térségben, ahol ez az év a kultúra jegyében telik. Gazdag az eseménynaptár, ami a természeti értékek mellett jelentős vonzerőt jelent. A helyiek bíznak benne, hogy nem csökken a látogatottság a tavalyi évhez képest, és a válság ellenére sem lesznek hűtlenek a térség szerelmesei.

Nosztalgiázzunk vonaton! 

Április elején beindult a szezon mindazok számára, akik szeretnek nosztalgiázni, és legszívesebben gőzmozdonnyal indulnak el felfedezni az ország legszebb tájait. A MÁV-Nosztalgia Kft. szezonnyitó királyréti kirándulásán megtudtuk, milyen programokat kínál idén az érdeklődőknek a nosztalgiavonatozások hazai specialistája.

Kanyargós út vezetett a Balatonringig 

Letették Európa legújabb gyorsaságimotoros-pályájának alapkövét a Balaton közelében fekvő Sávoly település határában, ezzel a várakozások szerint sikerül jelentősen meghosszabbítani a balatoni turisztikai szezont is. A szakemberek a 2009. szeptember 20-i nyitásra legalább százezer embert várnak legnagyobb tavunk környékére, főleg külföldieket.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!