„Disznóságok” a zalakarosi Venus és Aphrodité Hotelben

Saját farmjuk az éléskamrájuk – bika rodeót terveznek.

Itt mindegy, hogy tél vagy nyár van, tavaszodik, szinte naponta tartanak disznóölést. A Garabonciás Farmnak Zalakaros szomszédságában, fontos funkciója van – innen látják el a zalakarosi Virágék élelmiszerrel két hoteljüket, a Venust és az Aphroditét, amelyek az idén jubilálnak, a Venust éppen 15, az Aphroditét, 5 éve adták át.

A házigazdák jelszava: „A vendég egye magát egészségesre!” Ennek az invitálásnak nem lehetett ellenállni, s tett eleget egy csapatnyi turisztikai újságíró, akik hagyományos disznóöléssel „fűszerezve” pillanthattak be a Garabonciás Farm életébe. A hét jurta és a kalandpark (Hét vezér történelmi park) szomszédságában – múzeumi tárgyaival már ezek is idegenforgalmi látványosságok -, a városlakóknak élmény egy parasztgazdaságban állatok közt barangolni a házigazda dr. Virág Ernő állatorvos segítségével, aki pontos adatokkal is szolgált: 40 szarvasmarha, 80 birka, 18 kecske, 40 anyakoca, 200 malac, 15 ló, nyulak és baromfik láthatók. Az etetésüket házilag oldják meg.

-Itt mindent megtermelünk magunknak, amire szükségük van vendégeink ellátására – tájékoztatott dr. Virág Ernő. – A két hotelben évente harminc ezer a vendégéjszakák száma. Igen kedveltek a házi készítésű ételeink, kolbászunk, szalámink, szalonnánk, sajtjaink népszerűek, ami a vásárlásokban is megmutatkozik. A zöldséget, gyümölcsöt szintén konyhakertünkben, illetve gyümölcsösünkben termeljük meg.

A zalakarosi Venus és Aphrodite Hotel vezetői sosem akartak hasonlítani más szállodákhoz, mindig egyéni ízeikkel kínálják specialitásaikat. Teli hassal mégis csak jobb érzés pihenni a gyógyvízben vagy kirándulni a közeli Kis-Balatonra, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumra, a galamboki horgásztóra, vagy a garabonci Garabonciás Farmra például lovas kocsival. Az idén lehet, hogy tovább bővül a látni valók száma – Virágék bivaly rodeót terveznek a történelmi kalandparjukban.


Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.
Ha szálláshely-felújításban gondolkodik, ezt látnia kell!

Ha szálláshely-felújításban gondolkodik, ezt látnia kell! 

Évekig tartó átfogó fejlesztés után nem akármilyen új ruhába öltöztette a hazai szállodalánc négycsillagos egri egységét, a Hunguest Flórát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.