„Disznóságok” a zalakarosi Venus és Aphrodité Hotelben

Saját farmjuk az éléskamrájuk – bika rodeót terveznek.

Itt mindegy, hogy tél vagy nyár van, tavaszodik, szinte naponta tartanak disznóölést. A Garabonciás Farmnak Zalakaros szomszédságában, fontos funkciója van – innen látják el a zalakarosi Virágék élelmiszerrel két hoteljüket, a Venust és az Aphroditét, amelyek az idén jubilálnak, a Venust éppen 15, az Aphroditét, 5 éve adták át.

A házigazdák jelszava: „A vendég egye magát egészségesre!” Ennek az invitálásnak nem lehetett ellenállni, s tett eleget egy csapatnyi turisztikai újságíró, akik hagyományos disznóöléssel „fűszerezve” pillanthattak be a Garabonciás Farm életébe. A hét jurta és a kalandpark (Hét vezér történelmi park) szomszédságában – múzeumi tárgyaival már ezek is idegenforgalmi látványosságok -, a városlakóknak élmény egy parasztgazdaságban állatok közt barangolni a házigazda dr. Virág Ernő állatorvos segítségével, aki pontos adatokkal is szolgált: 40 szarvasmarha, 80 birka, 18 kecske, 40 anyakoca, 200 malac, 15 ló, nyulak és baromfik láthatók. Az etetésüket házilag oldják meg.

-Itt mindent megtermelünk magunknak, amire szükségük van vendégeink ellátására – tájékoztatott dr. Virág Ernő. – A két hotelben évente harminc ezer a vendégéjszakák száma. Igen kedveltek a házi készítésű ételeink, kolbászunk, szalámink, szalonnánk, sajtjaink népszerűek, ami a vásárlásokban is megmutatkozik. A zöldséget, gyümölcsöt szintén konyhakertünkben, illetve gyümölcsösünkben termeljük meg.

A zalakarosi Venus és Aphrodite Hotel vezetői sosem akartak hasonlítani más szállodákhoz, mindig egyéni ízeikkel kínálják specialitásaikat. Teli hassal mégis csak jobb érzés pihenni a gyógyvízben vagy kirándulni a közeli Kis-Balatonra, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumra, a galamboki horgásztóra, vagy a garabonci Garabonciás Farmra például lovas kocsival. Az idén lehet, hogy tovább bővül a látni valók száma – Virágék bivaly rodeót terveznek a történelmi kalandparjukban.


A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.