„Disznóságok” a zalakarosi Venus és Aphrodité Hotelben

Saját farmjuk az éléskamrájuk – bika rodeót terveznek.

Itt mindegy, hogy tél vagy nyár van, tavaszodik, szinte naponta tartanak disznóölést. A Garabonciás Farmnak Zalakaros szomszédságában, fontos funkciója van – innen látják el a zalakarosi Virágék élelmiszerrel két hoteljüket, a Venust és az Aphroditét, amelyek az idén jubilálnak, a Venust éppen 15, az Aphroditét, 5 éve adták át.

A házigazdák jelszava: „A vendég egye magát egészségesre!” Ennek az invitálásnak nem lehetett ellenállni, s tett eleget egy csapatnyi turisztikai újságíró, akik hagyományos disznóöléssel „fűszerezve” pillanthattak be a Garabonciás Farm életébe. A hét jurta és a kalandpark (Hét vezér történelmi park) szomszédságában – múzeumi tárgyaival már ezek is idegenforgalmi látványosságok -, a városlakóknak élmény egy parasztgazdaságban állatok közt barangolni a házigazda dr. Virág Ernő állatorvos segítségével, aki pontos adatokkal is szolgált: 40 szarvasmarha, 80 birka, 18 kecske, 40 anyakoca, 200 malac, 15 ló, nyulak és baromfik láthatók. Az etetésüket házilag oldják meg.

-Itt mindent megtermelünk magunknak, amire szükségük van vendégeink ellátására – tájékoztatott dr. Virág Ernő. – A két hotelben évente harminc ezer a vendégéjszakák száma. Igen kedveltek a házi készítésű ételeink, kolbászunk, szalámink, szalonnánk, sajtjaink népszerűek, ami a vásárlásokban is megmutatkozik. A zöldséget, gyümölcsöt szintén konyhakertünkben, illetve gyümölcsösünkben termeljük meg.

A zalakarosi Venus és Aphrodite Hotel vezetői sosem akartak hasonlítani más szállodákhoz, mindig egyéni ízeikkel kínálják specialitásaikat. Teli hassal mégis csak jobb érzés pihenni a gyógyvízben vagy kirándulni a közeli Kis-Balatonra, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumra, a galamboki horgásztóra, vagy a garabonci Garabonciás Farmra például lovas kocsival. Az idén lehet, hogy tovább bővül a látni valók száma – Virágék bivaly rodeót terveznek a történelmi kalandparjukban.


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.