Irány Afrika!

Irány Afrika! 

Mikor a nap leáldozik, és az égen a fehér gólyák sötét alakjai feltűnnek, úgy érezhetjük, mintha az idők kezdetétől jelen lévő ősi rituálét látnánk.
Lett légitársasággal Afrikába

Lett légitársasággal Afrikába 

Az airBaltic bejelentette új téli úticélját, Marrakesht, amely a légitársaság első afrikai célállomása.  
Sorban nyitnak az ázsiai és afrikai turistaparadicsomok

Sorban nyitnak az ázsiai és afrikai turistaparadicsomok 

Legtöbb helyen már a friss PCR-tesztet sem várják el a beutazóktól.
London hat afrikai országból felfüggeszti a beutazást

London hat afrikai országból felfüggeszti a beutazást 

Hat afrikai országból felfüggeszti péntektől a repülőjáratokat a brit kormány a koronavírus egy új variánsának vizsgálati idejére.
KLM: vissza Afrikába

KLM: vissza Afrikába 

Újra elérhető az összes afrikai célállomás a holland légitársaság hálózatában. Mostantól mind a 11, a járvány előtt elérhető városba közlekednek járatok.
Nyitnak az afrikai repterek

Nyitnak az afrikai repterek 

Újra megnyitnak több afrikai repteret a nemzetközi forgalom előtt.
Egy hét múlva nyit az Afrika Expo

Egy hét múlva nyit az Afrika Expo 

Február 28-án nyílik meg az Afrika Expo a Hungexpo A pavilonjában, a rendezvény kilencedik alakommal várja az érdeklődőket.
Fókuszban Afrika

Fókuszban Afrika 

Botswanai, dél-afrikai, kenyai, madagaszkári, ruandai, tanzániai, ugandai, zanzibári és zimbabwei ajánlatokkal várták az afrikai szolgáltatók a magyar tour operatorokat március 27-én.

Minden hetedik ember a világon nyomornegyedben él 

Az értheti meg igazán a "Segíteni kiváltság" mottót, aki járt már Kongóban és megtapasztalta az európai kényelem és az afrikai nyomornegyedek közötti különbséget - osztották meg a tanulságot az Afrika Napokon, a novemberben humanitárius turistaként Kongóban járt csapat tagjai.

Tovább erősít Afrikában a Brussels Airlines 

Növeli a járatsűrűséget Szenegálba és Gambiába a belga Brussels Airlines a téli menetrendtől, India azonban nem hozta az elvártat - tudtuk meg kedden a légitársaságtól.

Már megint a kapzsiság és a mértéktelenség! 

Afrika veszélyeztetett majmainak létét tehetik kockára az olajpálma-ültetvények egy új tanulmány szerint - írta a BBC hírportálja.

15 éve repül a Brussels Airlines Afrikába 

Másfél évtizede egy Kinshasa-i járattal nyitotta az afrikai sort a belga Brussels Airlines.

Afrika Napok Bécsben 

Afrika valódi arcát szeretné megmutatni a látogatóknak Bécs egy kevésbé ismert fesztiválja, az Afrika Napok, amelyet 2017. augusztus 18. és szeptember 5. között tartanak a Duna-szigeten. A rendezvényen rámutatnak a kontinens problémáira is, és segélyszervezeteknek is gyűjtenek. 

Regenerálódik a víziló-populáció Afrika legrégebbi nemzeti parkjában 

Regenerálódásnak indult a kongói Virunga Nemzeti Park víziló-populációja, amely az orvvadászat és az állatok élőhelyének fokozatos elvesztése miatt zsugorodott drasztikusan az elmúlt évtizedekben - derült ki a kongói természetvédelmi hivatal (ICCN) és az amerikai Vadvédelmi Társaság (WCS) közös kutatásából.

Az utolsó földi paradicsomok egyike: Uganda 

Az élővilág a maga természetes közegében folyamatosan csökken, naponta hallunk ritkuló állatfajokról, az egzotikus flóra és fauna iránt érdeklődő a legtöbb helyen rezervátumokban, ipari méretű turizmus mellett szafarizhat, mely ugyan látványos, de valahogy mégsem az igazi. Elsősorban a hegyi gorillák megfigyelése miatt esett választásunk Ugandára, és utunk során hamar rájöttünk, hogy az afrikai ország az utolsó földi paradicsom, legalább is egyike azon helyeknek, ahol az érintetlen természet a maga valójában megcsodálható.

Algéria, a hűtőmágnes nélküli ország 

Ősztől újra lesz közvetlen légi járat Budapestről Algériába, Afrika legnagyobb területű országába. A hír és Rejtő Jenő legendás oráni történetei vonzottak, hogy sokakat megelőzve jó húsz év elteltével újra felkeressem a térképről jól ismert országot, amelyről mégis oly keveset tudunk.

Különleges afrikai túrák Madagaszkártól Szenegálig 

Igazi afrikai hangulat: Abdoul Camara táncművész tánc- és dobshowja fogadta az újságírókat az Utazz Afrikába Utazási Iroda estjén, ahol a 2012 óta éve működő cég vezetője csoportos és egyéni útjaikat mutatta be. 

Elstartolt a Saharun 

2016-ban már ötödik alkalommal indult a Saharun mezőnye Afrika dűnéi közé. A szaharai navigációs verseny és sivatagi kaland idén április 7-én rajtolt Budapestről, az úti cél ismét Tunézia.

Ázsiával vetélkedik Afrika a magyar turistákért 

Prága és Varsó után ötödjére rendeztek afrikai workshopot Budapesten.

Utat törünk Afrikában 

A magyar kormány fontos partnerként tekint Afrikára, ahol számos lehetőséggel várják a külföldi befektetőket, köztük a magyar cégeket - mondta Czepek Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közigazgatási államtitkára az V. HTCC Afrika Expo és Vásár megnyitóján 2016. március 3-án, csütörtökön, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.  

Szenegáli utazási nyeremény az Afrika Expón 

Keveset hallunk, keveset tudunk Szenegálról, erről a csodálatos kultúrával, gyönyörű világörökségi helyszínekkel és pompás madárvilággal rendelkező nyugat-afrikai óceánparti országról. Magyarországon az Utazz Afrikába Utazási Iroda szinte az első és egyedüli, aki Szenegál kiemelt turisztikai desztinációként tartja számon.

Afrika a FEHOVÁ-n, az Utazz Afrikába Utazási Irodával 

Ki ne hallott volna már a Fegyver, Horgászat, Vadászat (FEHOVA) kiállításról, amely évről évre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont leglátogatottabb rendezvényei közé tartozik. Az idén 23. alkalommal, február 18 - 21. között megrendezésre kerülő programon évről évre az a tapasztalat, hogy bár számtalan látogató járt már Afrikában elsősorban vadászutakon, mégis, a Széchenyi Zsigmond vadászregényeken felnőtt vadászközönség alig tud valamit az igazi Afrikáról, a helyi kultúráról, a mindennapi életről.

Antiloppörkölt és jackfruitpálinka 

A helyi piac sikeres szereplője az ugandai-magyar mintafarm. A két kultúra találkozásából egy soha nem látott pálinkafajta is létrejött.

4800 kilométer jetskivel: Finnországból Afrikába száguldott egy férfi 

Finnországból Afrikába majdnem ötezer kilométert száguldott jetskivel egy apa, miután fia megkérdezte, hogy lehetséges-e megtenni ilyen hosszú utat.

Saját vizét issza az afrikai luxus hotel 

Stratégiai jelentőségűnek nevezik Kelet-Afrika legújabb luxus szállodáját, amely saját vizét issza vissza a fenntarthatóság érdekében beépített környezetóvó technológiák segítségével - írja a Globoport.

Magyar utazási iroda nyitott képviseletet Szenegálban 

Az afrikai ország fővárosában, Dakarban nyitott képviseletet az Utazz Afrikába Utazási Iroda.

Afrikai kulturális utazás a Corvinuson 

A Budapesti Corvinus Egyetem MMI Turizmus Központja által szervezett Turizmus Fórum legutóbbi vendége Szilasi Ildikó Hermina Afrika-szakértő, antropológus, az Utazz Afrikába Utazási Iroda alapítója, az előadás témája ismételten Afrika volt.

Gorillales Ugandában, ünneplés Pápua Új-Guineában az 1000 Úttal 

Az 1000 Út Utazási Irodával csimpánzok és gorillák között időzhet Ugandában, részt vehet a Goroka fesztiválon Pápua Új-Guineában, de idén már Dél-Amerikát is bebarangolhatja.

Bővítik és fejlesztik Afrika egyik legforgalmasabb repülőterét 

Ha minden a tervek szerint halad, akkor 2018-ban az Etiopiában található Addisz-Abeba Bole nemzetközi repülőtere háromszor annyi utast tud fogadni és kiszolgálni, mint most.

Hétcsillagos szálloda lesz Afrika legmagasabb felhőkarcolójában 

Casablancában, Marokkóban építi fel egy szaúdi befektető Afrika legmagasabb épületét. Több mint kétszer akkora lesz, mint a jelenlegi rekorder, a dél-afrikai Carlton Center.

A magyar piacra is betörne Afrika 

Spotlight on Africa címmel workshopot rendeztek a Novotel Budapest Centrum hotelben utazásszervezők és a sajtó részére, ahol az afrikai és indiai-óceáni turisztikai szakma számos képviselője megjelent.

Rangos elismerésben részesült az Ethiopian 

Az Ethiopian Airlines – a legnagyobb és legnyereségesebb légitársaság Afrikában – elnyerte az Afrikai Légitársaságok Szövetsége által megszavazott „Az év afrikai légitársasága” kitüntető címet.

Járatot indít Nigéria fővárosába a Turkish Airlines 

Jövő őszre a Turkish Airlines bővíti járatait az Isztambul-Johannesburg útvonalon, tavasszal pedig az Isztambul Abudzsa útvonalon. 

Afrika arcai a Kempinskiben 

Különleges kiállítás nyílt a budapesti Kempinskiben a szálloda és a Kogart együttműködésének keretében. Fényképek és festmények kerültek a falra, olyanok, amelyek egyediségükben mégis kiegészítik egymást, hiszen a téma közös: Afrika arcait mutatják be az alkotások.

Az ebola miatt három országba nem javasolja az utazást a külügy 

Az egyre súlyosabb mértéket öltő Ebola-járvány miatt Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az utazásra nem javasolt országok és térségek közé sorolta a három érintett nyugat-afrikai országot: Guineát, Libériát és Sierra Leonét.

Íme Afrika első női pilótája 

Irene Koki Mutungi az első női repülőgép parancsnok Afrikában.

Felborította egy elefánt turisták autóját Afrikában 

Felborította egy elefánt három dél-afrikai turista autóját a világhírű Kruger nemzeti parkban - közölte honlapján a dél-afrikai nemzeti parkok szövetsége, a SANParks, óvatosságra intve a látogatókat.

Ebola: Európa védett, de álszent 

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) is úgy gondolja, hogy a turisták a megfelelő higiéniás szabályok betartása mellett biztonságban vannak az ebolavírustól. Lantai-Csont Gergely Afrika-járó fotós ugyanakkor a nyugati világ álszentségét hangsúlyozza a betegséggel kapcsolatban.

USA aggódik az ebola miatt: a reptereken szűrik az utasokat 

Az amerikai kormány több megelőző intézkedést léptetett életbe a légi- és tengeri kikötőkben annak megakadályozására, hogy az Ebola-járvány elérje az Egyesült Államok területét - közölte hétfőn Washingtonban Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője.

Benin fővárosába is repül a Turkish Airlines 

Június 23-ától új járatot indít a benini Cotonou-ba a Turkish Airlines, ezzel 39-re nő az afrikai kontinensen közvetlenül elérhető városok száma.

Óva int a kenyai utazástól a külügyminisztérium 

A napokban történt terroristatámadások miatt a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kenya bizonyos részeit - így egyes, a turisták által kedvelt helyeket is - a nem javasolt utazási célországok és térségek közé sorolta.

Mi a közös Bécsben és Addisz-Abebában? 

Az, hogy június 2 óta az Ethiopian Airlines járata köti össze őket. Ahogy az is, hogy mindkét város kontinensének legnépszerűbb konferencia helyszíne, sőt Bécs világszinten elvitte a pálmát. Mindkét fővárosban szeretik a kávét, de az etiópok meg is tudják termelni - Sorolta Jaan Albrecht Austrian Airlines (AUA) vezér a hasonlóságokat, a végére hagyva a legfontosabbat, hogy két megkerülhetetlen regionális Star Alliance hub került heti négyszeri összeköttetésbe az Ethiopian etióp légitársaság révén. A bécsi járat a 9. európai desztináció a légitársaság hálózatán.

Virtuális afrikai dzsipszafari a magyar fotóssal 

Üljön be Lantai-Csont Gergely fotográfus autójába, és élvezze Afrika változatos tájait közel negyed órában!

Egzotikus úti célokat is kínál az 1000 Út 

Távoli földrészekkel bővítette kínálatát az 1000 Út utazási iroda, amely egyes korábbi programjait is bővítette 2014-es katalógusában.

Elkészült a világ gasztrotérképe 

Végre elkészült a világ gasztrotérképe, legalábbis annak egy hangsúlyos része. A New York-i fotós, Henry Hargreaves és Caitlin Levin foodstylist egyesítették erejüket, és megalkották pár jelentős ország, illetve kontinens térképét, pusztán a régiókra jellemző ételek, élelmiszerek alapján.  A végeredmény látványos lett, kíváncsian várjuk a folytatást, a csokialapú Belgiumot vagy Izlandot rothasztott cápahúsból.

Terjed a malária 

A globális felmelegedés miatt a malária elterjedése várható Afrika és Dél-Amerika magasabban fekvő területein – derül ki egy új kutatásból.

A szocializmus is összeköti Afrikát Magyarországgal 

Afrika a 21. század kontinense, ezért Magyarország nagy hangsúlyt helyez a kapcsolatépítésre a földrész országaival - újságolta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Windhoekből, Namíbia fővárosából.

Francia szálloda Loméban 

Az Onomo csoport beköltözik Nyugat-Afrikába, most éppen Togóban épít  ‘’zöld’’  szállodát, de tervei szerint a közeljövőben további  25-30 hotelre tesz szert, írja az Afriport.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!