Amszterdam betiltja az új szállodák építését a tömegturizmus visszaszorítása érdekében

Amszterdam betiltja az új szállodák építését a tömegturizmus visszaszorítása érdekében 

A holland város a turisták által eltöltött éjszakák számát is korlátozza.
Amszterdam új üzenete a turisták számára

Amszterdam új üzenete a turisták számára 

Amszterdam finomított a korábbi "Maradj távol" üzenetén, de bizonyos turistákból továbbra sem kér.
Járatbővítés Amszterdamból Tajpej felé

Járatbővítés Amszterdamból Tajpej felé 

A tajpeji járatok a KLM-mel codeshare-ben üzemelnek.
Bekeményít az amszterdami Schiphol repülőtér

Bekeményít az amszterdami Schiphol repülőtér 

Hollandia engedélyezte a repülési mozgások csökkentését a Schipholnál.
Tetoválószalon lesz a Rembrandt-házból

Tetoválószalon lesz a Rembrandt-házból 

Ideiglenes tetováló stúdió nyílik a frissen felújított amszterdami Rembrandt-házban, ahol a látogatók Rembrandt van Rijn holland festő művei által inspirált tetoválásokkal gazdagodhatnak - írta a The Guardian című brit napilap online kiadása pénteken.
Amszterdamban már a piros lámpás negyed sem a régi

Amszterdamban már a piros lámpás negyed sem a régi 

Ugyanis a város mostani vezetése a belvárosi elhelyezkedésű bordélyházakat elköltöztetné eredeti helyéről egy külső városrészbe. Eddig két külső kerület jött szóba új helyszínként, adja hírül az euronews.com tudósítása.
Sok légi utast vág a földhöz ez az új bejelentés

Sok légi utast vág a földhöz ez az új bejelentés 

Az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtér szigorú intézkedést hoz annak érdekében, hogy csökkentse a helyi lakosok számára az induló és érkező repülőgépek okozta zajterhelést. Két éven belül minden éjfél és hajnali 5 óra közötti járatot törölnek.
Az élelmiszerbolt, ahol minden árucikk ingyenes

Az élelmiszerbolt, ahol minden árucikk ingyenes 

Egy amszterdami szupermarketben nincsenek árcédulák. Minden áru ingyenes, és a rászorulóknak adják oda, ami az üzlet kínálata.
Saját márkás termékek szakkiállítása Amszterdamban

Saját márkás termékek szakkiállítása Amszterdamban 

A világ egyik legjelentősebb, saját márkás termék gyártóit és forgalmazóit célzó kiállításán, a PLMA „World of Private Label” rendezvényen május 31. és június 1. között az AMC már 14. alkalommal szervezett közösségi nemzeti standot a magyar élelmiszerágazat gyártói számára.
A KLM szünetelteti a jegyértékesítést

A KLM szünetelteti a jegyértékesítést 

A holland KLM légitársaság csütörtökön közölte, hogy nagyrészt felfüggeszti a jegyértékesítést az amszterdami Schiphol repülőtérről induló összes járatra hétfőig, mivel a repülőtér túlzsúfoltsággal küzd a biztonsági személyzet hiánya miatt - írja a Reuters.

Tömeges késésekre, járattörlésekre készülnek az európai repterek 

A földi kiszolgáló személyzet alacsony létszáma miatt a legtöbb európai repülőtér a közelmúltban Amszterdamban tapasztalt esetek gyakoribbá válásával, azaz egyre több késő vagy törölt járattal számol - írja az AIRportal.hu.

Járattörlésekkel előzné meg az összeomlást az amszterdami reptér 

Hétvégi járatok előzetes törlésére szólította fel a légitársaságokat a Schiphol repülőtér, hogy így előzzék meg a földi személyzet hiánya miatt várható tumultus kialakulását és a két héttel ezelőtti súlyos forgalmi zavar megismétlődését - írja az AIRportal.hu.

Ezek a KLM-járatok mind fenntartható kerozinnal repülnek 

A holland királyi légitársaság újabb fontos lépést tesz a légiközlekedés karbonsemlegessége felé: mostantól minden Amszterdamból induló járatot teljesítő repülőgépébe legalább fél százalékos arányban fenntartható kerozint (SAF) tölt. Az utasok azonban ennél nagyobb mennyiséget is megválthatnak - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

Ilyen az élet az amszterdami Omikron hotelben 

Négy igazolt és több tucat potenciális fertőzöttet egy Amszterdam melletti hotelben szállásoltak el. Ők a Dél-Afrikából  érkezett Omikron-pozitív fertőzettek, akikről azonnal beszámolt a világsajtó.

Amszterdam még mindig küzd a turistaáradat ellen 

Azt gondolhatnánk, hogy a turistaáradattól fuldokló holland város a járvány hatására fellélegzett, de továbbra sem tettek le az utazók létszámát korlátozó intézkedések bevezetéséről.

Befagytak a csatornák, korcsolyázható Amszterdam 

A szokottnál hidegebb tél következtében Hollandiában sorra fagynak be a tavak, és a fagyás már Amszterdam híres csatornahálózatát is utolérte, adja hírül a 444.hu nagyközönségi portál.

Nem látni a bicikliktől a várost 

Annyi biciklit láncolnak a kis amszterdami csatornák felett átívelő hidak korlátjaihoz, hogy a város virágkosarak kihelyezésével igyekszik védekezni.

Amszterdam kivégezte az Airbnb-t 

Az amszterdami városvezetés úgy döntött, hogy három kerületből kitiltja az airbnb-s és más, hasonló bérleti lehetőségeket, a város többi részén pedig külön engedéllyel és évente legfeljebb 30 éjszakára lehet lakást kiadni turistáknak - írja a Travel a lonelyplanet nyomán.

A vendégéjszakák korlátozását követeli az amszterdami lakosság 

A koronavírus-járvány alatti relatív nyugalom meghozta az amszterdamiak kedvét ahhoz, hogy ez így maradjon a jövőben is: öntudatos polgárok sokezer aláírást gyűjtöttek a tömegturizmus megfékezéséért, a kezdeményezés már a városháza asztalán van.

Nincs több idegenvezetős séta Amszterdamban 

Betiltják az idegenvezetést a teljes vöröslámpás negyedben - osztotta meg az amszterdami önkormányzattól kapott információit Törteli Nikolett az Idegenvezetők Klubjának Facebook oldalán.

Az írországi Corkba is repül a KLM 

A Holland Királyi légitársaság bővíti európai hálózatát, így 2020 márciusától Írország második legnagyobb városa, Cork is elérhető lesz a KLM Amszterdamból induló közvetlen napi járataival. Az útvonalat 88-100 férőhelyes Embraer 175 és Embraer 190 repülőgépek fogják kiszolgálni.

Hivatalosan is megnyílt az új KLM Crown Lounge 

Átfogó felújítások után, november 28-án megnyitotta kapuit az amszterdami Schiphol repülőtéren található nem schengeni KLM Crown Lounge. Az új társalgó a kényelem, a vendéglátás és a különféle digitális megoldások  új szintjét kínálja az interkontinentális utasok számára.

El sem hiszi, melyik a világ elsőszámú turistabarát városa 

Egy új felmérés szerint Amszterdam a világ leginkább turistabarát városa, a top 20-as listában további kilenc európai város szerepel, de Budapest nincs köztük.

Buliadót vezet be Amszterdam 

Január 1-től minden csoportos kirándulás szervezője számára!

Annyi a turista Amszterdamban, hogy már inkább Hágába küldik őket 

Megállapodást kötött a két holland város arról, hogy segítenek minél több turistát valahogy átcsatornázni a főváros Amszterdamból Hágába, az ország államigazgatási központjába.

„Házassággal” kezelné a tömegturizmust Amszterdam 

Érdekes kísérletet találtak ki Amszterdamban a várost ellepő turisták kezelésére: a „Marry an Amsterdammer” névre keresztelt program keretén belül bárki kaphat egy napra egy saját „házastársat”, vagyis egy helyi lakost, aki turistacsapda látványosságok helyett a város igazi látványosságaihoz és kevésbé ismert részeire kalauzolja el az utazót - írja az AIRportal.hu

Betiltják a vezetett városnéző sétákat Amszterdam vöröslámpás negyedében 

Jövő évtől betiltják a vezetett városnéző sétákat és kocsmatúrákat Amszterdam vöröslámpás negyedében, főként a belvárosi turistaáradat mérséklése céljából - jelentette csütörtökön a holland sajtó.

Veszélyes az amszterdami csatornákon hajózni? 

Sürgős felújításra szorul több szakaszon Amszterdam csatornáinak fala és számos hídja, mivel omladoznak a karbantartás hiánya miatt, jelentette be a holland város polgármesteri hivatala.

Bántalmazzák az idegenvezetőket - Amszterdam bekeményít 

A holland város vezetése áprilistól engedélyhez köti az idegenvezetést a legforgalmasabb helyszíneken.

Szigorítják az Airbnb lakáskiadást Amszterdamban 

Az amszterdami városi tanács szerdán úgy döntött, hogy 2019-től évi hatvanról harmincra csökkenti a kiadható éjszakák számát az Airbnb-n szállást kínáló helyiek számára, írja a DutchNews.nl-re hivatkozva az Index.

Végleg kitiltotta a beerbike-okat Amszterdam 

November 1-jével a holland városvezetés megtiltotta a sörbiciklik közlekedését.

Amszterdamnak elege van a turistákból 

A holland városvezetőség úgy döntött, hogy 10 euróval növeli az idegenforgalmi adót, hogy a várost kevesebben látogassák. A helyiek már tüntettek is a turisták ellen. 

Budapest és Amszterdam között indított járatot az easyJet 

Megérkezett az év első új járata Budapestre: az easyJet február 6-ától elérhető amszterdami útvonala már a nyolcadik desztináció a légitársaság Budapestről induló járatainak kínálatában.

2017-től nem kell kivenni a táskából folyadékot és laptopot a reptéri biztonsági ellenőrzésnél 

A Dutchnews arról számolt be, hogy új típusú szkennert tesztelnek Schiphol repülőterén, mellyel jelentősen meggyorsíthatnák az utasok biztonsági ellenőrzését.

Hamarosan önvezető hajók szállítják a turistákat Amszterdamban 

Hamarosan önvezető hajók közlekedhetnek az amszterdami csatornákon, az első prototípusok tesztüzeme várhatóan jövő évben fog megkezdődni - jelentette be a projektért felelős tudóscsoport.

Budapest és Amszterdam között indít járatot az easyJet 

Jó hír azoknak, akik szeretik a szabadságot, Van Gogh-ot és imádnak biciklizni: 2017. februártól az easyJet új járatot indít Budapest és Amszterdam között. A diszkont légitársaság Hollandia központi repülőterére, a város közvetlen közelében található Schipholra repül.

Airbnb a nagyvilágban: tiltják, tűrik, támogatják? 

A világ nagyvárosaiban, így Budapesten egyre népszerűbb dolog a rövidtávú lakáskiadás. A befektetői kedv meglódulása miatt a legtöbb helyen jelentősen megemelkedtek az ingatlan- és az albérletárak, mivel a turistáktól néhány nap alatt nagyobb bevételt lehet elérni, mint a fix havidíjas lakáskiadásból. A szálláspiacon tömegével megjelent lakások miatt több amerikai és európai nagyvárosban a szabályozás szigorítására került sor. Több helyen a szállodások szövetsége, máshol a helyi lakosok tiltakoznak az airbnb-s és más közösségi szállásfoglalón elérhető lakások terjedése ellen. A BBC cikke valóságos csatát vizionál a városok és a globális közösségi szállásfoglaló oldalak között.

Kitiltják a beerbike-okat a városközpontból 

Amszterdamnak elege lett a sörbringákból, a lakosság aláírásgyűjtést szervezett, az önkormányzat támogatja őket.

Budapesttől Amszterdamig gyalogolt a World Press Photo nyertese 

Gyalog tette meg az utat a World Press Photo 2016 amszterdami díjkiosztójára Warren Richardson, a Budapesten élő ausztrál fotóriporter, aki egy, a magyar-szerb határon készült, menekülteket ábrázoló fényképpel nyerte el idén a pályázat fődíját.

Távoli úti célokba csökken jelentősen az átszállási idő 

2016. március 27-től növeli budapesti kapacitását a KLM: újabb járat indul Amszterdamba. Az új, 132 férőhelyes B737 géptípussal üzemelő járat az amszterdami Schiphol repülőtérről reggel 08:40-kor indul Budapestre, míg Budapestről 11:20-kor indul vissza a holland fővárosba. A járatnak köszönhetően még több, az egész világra kiterjedő csatlakozás lesz kényelmesen elérhető.

Száz éve még mocsár volt, ma közel 60 milliós utasforgalmat bonyolít 

Idén száz éves az amszterdami Schiphol repülőtér, a tulajdonos cégcsoport vezetői pedig nem is lehetnének boldogabbak, a tavalyi évet ugyanis rekord utasforgalommal zárta a légikikötő.

Indul a napi negyedik amszterdami járat Budapestről 

2016. március 27-től növeli budapesti kapacitását a KLM: újabb járat indul a holland fővárosba, Amszterdamba. Az új, 132 férőhelyes B737 géptípussal üzemelő járat az amszterdami Schiphol repülőtérről reggel 08.40 órakor indul Budapestre, míg Budapestről 11.20 órakor indul vissza a holland fővárosba. A járatnak köszönhetően még több, az egész világra kiterjedő csatlakozás lesz kényelmesen elérhető.

A pizzarendelés új formája 

A pizzarendelés új formája

Megnyílt az Y-generáció szállodája Amszterdamban 

Korlátlan wifi-elérés az egész városban, szobák, mint "egységek", fizetés high-tech karkötővel - mindez és még több a CityHubban.

A repülőgép ajtaját nyitotta volna ki a mosdót kereső utas 

A mosdót kereste és majdnem a kijárati ajtót nyitotta ki egy túlbuzgó utas a KLM Edinburgh-Amszterdam járatán, 9000 méter magasságban.

Egy teljes hotel gasztronómiája a nyakán 

Richard van Oostenbrugge az amszterdami De L’Europe Hotelben nemcsak a konyháért felelős, hanem ezenkívül irányítja a szálloda éttermeit, lounge bárjait, privát étkezőhelyiségeit, és ő felügyeli a 24 órás szobaszerviz-szolgáltatást is, gondosan ügyelve arra, hogy minden szekció kellő figyelmet kapjon.

3D-nyomtatással készítenék Amszterdam új hídját 

Egy amszterdami csapat a 3D-nyomtatás technológiáját használná fel a holland város legújabb acélhídjának megépítéséhez.

Reptéri beagle adja vissza az elhagyott tárgyakat 

Sherlock, a négylábú titkos ügynök számára nincs lehetetlen. Egy maci, egy laptop, egy okostelefon – bármit visszajuttat a tulajdonosnak.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!