Visszafogottan, de emelik az árakat a balatoni szállodák és vendéglátóhelyek

Visszafogottan, de emelik az árakat a balatoni szállodák és vendéglátóhelyek 

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, valamint Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének vezetője az Indexnek hangsúlyozta, várható áremelkedés, de a vendéglátók önmegtartóztató módon kezelik ezt a kérdést.
Komoly drágulást hozott az euró Horvátországban

Komoly drágulást hozott az euró Horvátországban 

Az euró bevezetése egyszerre áldás és átok a horvátoknak. Egyrészt a közös európai fizetőeszköz ellenállóbb a negatív nemzetközi behatásokkal szemben, mint a kuna, így az inflációs kitettség is alacsonyabb. Másrészt viszont az árak automatikusan elkezdtek közeledni a nyugat-európai színvonalhoz, ami sok horvát számára megfizethetetlenné tette a termékeket - írja az euronews.
Idén kisebbek a karácsonyfák, viszont megnőtt az áruk

Idén kisebbek a karácsonyfák, viszont megnőtt az áruk 

Idén kisebbek lesznek a karácsonyfák, sok termelő nem növeszti 2 méternél nagyobbra a fenyőket. A kedvenc ismét a nordmann lesz, a szakértő megállapítása szerint.
Tiszta szerencse, hogy nem divat sózni az ételeket

Tiszta szerencse, hogy nem divat sózni az ételeket 

Aggasztó folyamatok játszódnak le a leggyakrabban használt ételízesítőnk, a só piacán, ahol csaknem megduplázódtak az árak, a drágulásnak ráadásul még korántsem látható a vége, számol be az újabb gondról az index.hu hírportál.
Alig emelkedtek az utasbiztosítások díjai

Alig emelkedtek az utasbiztosítások díjai  

A Netrisk.hu biztosításközvetítő portál adatai szerint a nyár első felében értékesített utasbiztosítások napi átlagdíja 622 forint volt, ami a járványt megelőző, három évvel korábbi 607 forintos szintet is mindössze néhány százalékkal haladja meg.
Semmi kétség: tovább nő a repülés költsége

Semmi kétség: tovább nő a repülés költsége 

Ne reménykedjünk, még drágább lesz repülni a jövőben – üzeni nekünk a British Airways volt vezérigazgatója, Willie Walsh. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) vezetője a BBC-nek arról beszélt, szerinte „minden kétséget kizáróan” emelkedni fog a repjegyek ára az üzemanyagköltségek megugrása miatt - írja a Telex.
Az erősödő turizmus felfelé hajtja a budapesti Airbnb-árakat

Az erősödő turizmus felfelé hajtja a budapesti Airbnb-árakat 

Folytatódott májusban a bérleti díjak emelkedése a fővárosban, ahol a múlt hónapban a turizmus erősödése miatt a kínálati oldal folyamatos szűkülése hajtotta felfelé az árakat, áll a Rentingo.com legfrissebb közleményében.
Rekordmértékben emelkednek a repülőjegyárak

Rekordmértékben emelkednek a repülőjegyárak 

Új fogalommal ismerkedhetünk meg a turizmusban, amit bosszúálló utazásnak nevezett el egy amerikai cég. „Csakazért” is utazunk – hiszen már lehet!  Ennek következtében rekordszintű a repülőjegyek áremelkedése, amit több más hatásnak tudható be.
Felszökött az olasz fagyi ára

Felszökött az olasz fagyi ára 

Több mint tizenegy százalékkal drágult a tölcséres fagylalt ára az Istat, olasz statisztikai hivatal szerint, amely a nyári kánikula beköszöntével közölte az egyik legtöbbet fogyasztott olaszországi élelmiszerre vonatkozó adatokat vasárnap.
Európában sokakat érinthet az étolajválság

Európában sokakat érinthet az étolajválság 

Az amúgy is emelkedő élelmiszerárak mellett a háború, és ezzel az ukrán export leállása miatt tovább drágul a napraforgóolaj, sőt, egyre több helyen nem is mindig lehet kapni, számmol be a nem éppen örömteli hírről az euronews.com tudósítása.

Ausztriában is komoly az áremelkedés a turizmusban 

Az osztrák statisztikai hivatal, a Statistik Austria adatai alapján 1981 óta nem mértek olyan mértékű pénzromlást Ausztriában, mint idén márciusban - írja a GD Consulting.

Sördrágulás lesz a Heineken-vezér szerint 

A Heineken vezérigazgatója úgy nyilatkozott a Financial Timesnak, hogy az elszabadult infláció miatt cége akár 15 százalékos áremelésre kényszerülhet, és közben még termékhiány is felléphet.

Elkerülhetetlennek tűnik a repülőjegyek drágulása 

Az Air France–KLM légitársaság brit igazgatója nyilatkozott erről a BBC-nek. Fahmi Mahjoub szerint a növekvő üzemanyagköltségek és a reptéri díjak növekedése miatt a jegyek ára is emelkedni fog a közeljövőben - írja a hvg.hu a BBC cikke alapján.

Legalább 20, de akár 50 százalékos drágulás is jöhet az éttermekben 

Az egyre súlyosabb munkaerőhiány, a nagyot emelkedő bérek, a durván emelkedő nyersanyag- és energiaköltségek egyaránt sújtják a vendéglátást. A Portfolio által megkérdezett vállalkozók abban egyetértenek, hogy a talpon maradt éttermek szempontjából kulcsfontosságú volt az a kormányzati döntés, hogy a koronavírus-járvány negyedik és ötödik hullámában nem kellett bezárniuk. Most az a kérdés, hogy az előttünk álló időszakban hogyan tudnak úgy működni, hogy ne legyenek veszteségesek. Egyes piaci szereplők szerint 15-20%-os áremelkedés várható, de van olyan várakozás is, amely szerint 30-50%-kal drágulhatnak a vendéglátóhelyek.

Sertéshús: áremelkedésre készülhetünk 

Kettős vírushatás nehezítette az élősertés-piac helyzetét 2021-ben nagy árnövekedéssel, majd lassú csökkenéssel. Az élő sertés ára azonban ma már nem fedezi a gazdák költségeit, így mindenképpen emelkedni fog a fogyasztói ár.

Áremelkedést okozott a műanyag szívószálak tiltása 

Eltűntek a műanyag szívószálak és evőeszközök az éttermekből, kávézókból az európai normákhoz igazodó kormányrendelet alapján. Az intézkedés drasztikus áremelkedést okozott a mindennapokban.

Ami a világnak rossz, az a Balaton környékének jó 

„Ugyanannyiba kerül a világhírű, 5 csillagos álomhotel, a Marina Bay Sands 2 éjszakára, mint egy 4 csillagos Hotel Tapolcán” – írta a minap a Spabook utazási blog. A szerző szerint nem az ázsiai luxusszálloda akciójáról van szó, hanem a magyar árak szálltak el, de nagyon - írja a 24.hu.

Nyúljon jobban a zsebébe a törököknél! 

A vártnál jóval nagyobb mértékben, ismét közel 15 éves csúcsra emelkedett az infláció Törökországban szeptemberben.

Drasztikusan emelkedtek az éttermi árak 

Az amúgy sem túl kiegyensúlyozott hangulatú ország turizmusának nem tesz jót, hogy drasztikusan emelkedtek az éttermi árak Görögországban, és a folyamat nem áll meg.

Elkerülhetetlen a kerozin pótdíj 

Kénytelenek bevezetni a kiutaztatók a nyári charter szezonra a kerozin pótdíjat az üzemanyag árának jelentős emelkedése miatt. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére