Sördrágulás lesz a Heineken-vezér szerint

A Heineken vezérigazgatója úgy nyilatkozott a Financial Timesnak, hogy az elszabadult infláció miatt cége akár 15 százalékos áremelésre kényszerülhet, és közben még termékhiány is felléphet.

Dolf van den Brink szerint az elszabadult infláció miatt nem nagyon lesz más választásuk, mint árat emelni.

Van den Brink azt is hozzáfűzte, hogy még csak meg sem tudják saccolni, hogy a drágulás milyen mértékű sörfogyasztás-visszaesést jelentene, mert már nem működnek a bejáratott modellek, amelyekkel az iparág a vásárlói magatartás változásait szokta előrejelezni, írja a hvg.hu a Financial Times alapján.

A vezető úgy fogalmazott, pályája eddigi 24 éve alatt még csak megközelítőleg sem látott a mai körülményekhez hasonlókat, ekkora inflációt egyetlen modelljük sem tud kezelni. Az FT megemlítette, hogy már most is durva sörárakkal lehet találkozni: New Yorkban jelenleg egy korsóért nagyjából 9 dollárt, vagyis szerda délutáni árfolyamon több mint 2800 forintot, Londonban pedig 6 fontot, azaz körülbelül 2500 forintot kérnek.

A sörmamut szerdán hozta nyilvánosságra a tavalyi eredményeit, amelyek egyébként jól alakultak: a vállalat tavalyi nyeresége 3,32 milliárd euró volt, szemben a 2020-as 204 millió euró veszteséggel, a működési eredménye pedig 2,42 milliárd euróról 3,41 milliárd euróra nőtt. Mindkét érték túlszárnyalta az elemzői várakozásokat.

Van den Brink azonban az ellátási láncok akadozásairól is borús képet festett. Azt mondta, az áremelés mellett az lesz az igazi kérdés, kapható lesz-e egyáltalán a sör bármilyen áron, mert őket is sújtja a kamionsofőr-hiány, a tengeri szállítmányozásról pedig azt mondta, „teljesen félrecsúszott”.

Forrás: hvg.hu / Store Insider


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.