Sördrágulás lesz a Heineken-vezér szerint

A Heineken vezérigazgatója úgy nyilatkozott a Financial Timesnak, hogy az elszabadult infláció miatt cége akár 15 százalékos áremelésre kényszerülhet, és közben még termékhiány is felléphet.

Dolf van den Brink szerint az elszabadult infláció miatt nem nagyon lesz más választásuk, mint árat emelni.

Van den Brink azt is hozzáfűzte, hogy még csak meg sem tudják saccolni, hogy a drágulás milyen mértékű sörfogyasztás-visszaesést jelentene, mert már nem működnek a bejáratott modellek, amelyekkel az iparág a vásárlói magatartás változásait szokta előrejelezni, írja a hvg.hu a Financial Times alapján.

A vezető úgy fogalmazott, pályája eddigi 24 éve alatt még csak megközelítőleg sem látott a mai körülményekhez hasonlókat, ekkora inflációt egyetlen modelljük sem tud kezelni. Az FT megemlítette, hogy már most is durva sörárakkal lehet találkozni: New Yorkban jelenleg egy korsóért nagyjából 9 dollárt, vagyis szerda délutáni árfolyamon több mint 2800 forintot, Londonban pedig 6 fontot, azaz körülbelül 2500 forintot kérnek.

A sörmamut szerdán hozta nyilvánosságra a tavalyi eredményeit, amelyek egyébként jól alakultak: a vállalat tavalyi nyeresége 3,32 milliárd euró volt, szemben a 2020-as 204 millió euró veszteséggel, a működési eredménye pedig 2,42 milliárd euróról 3,41 milliárd euróra nőtt. Mindkét érték túlszárnyalta az elemzői várakozásokat.

Van den Brink azonban az ellátási láncok akadozásairól is borús képet festett. Azt mondta, az áremelés mellett az lesz az igazi kérdés, kapható lesz-e egyáltalán a sör bármilyen áron, mert őket is sújtja a kamionsofőr-hiány, a tengeri szállítmányozásról pedig azt mondta, „teljesen félrecsúszott”.

Forrás: hvg.hu / Store Insider


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.