Sördrágulás lesz a Heineken-vezér szerint

A Heineken vezérigazgatója úgy nyilatkozott a Financial Timesnak, hogy az elszabadult infláció miatt cége akár 15 százalékos áremelésre kényszerülhet, és közben még termékhiány is felléphet.

Dolf van den Brink szerint az elszabadult infláció miatt nem nagyon lesz más választásuk, mint árat emelni.

Van den Brink azt is hozzáfűzte, hogy még csak meg sem tudják saccolni, hogy a drágulás milyen mértékű sörfogyasztás-visszaesést jelentene, mert már nem működnek a bejáratott modellek, amelyekkel az iparág a vásárlói magatartás változásait szokta előrejelezni, írja a hvg.hu a Financial Times alapján.

A vezető úgy fogalmazott, pályája eddigi 24 éve alatt még csak megközelítőleg sem látott a mai körülményekhez hasonlókat, ekkora inflációt egyetlen modelljük sem tud kezelni. Az FT megemlítette, hogy már most is durva sörárakkal lehet találkozni: New Yorkban jelenleg egy korsóért nagyjából 9 dollárt, vagyis szerda délutáni árfolyamon több mint 2800 forintot, Londonban pedig 6 fontot, azaz körülbelül 2500 forintot kérnek.

A sörmamut szerdán hozta nyilvánosságra a tavalyi eredményeit, amelyek egyébként jól alakultak: a vállalat tavalyi nyeresége 3,32 milliárd euró volt, szemben a 2020-as 204 millió euró veszteséggel, a működési eredménye pedig 2,42 milliárd euróról 3,41 milliárd euróra nőtt. Mindkét érték túlszárnyalta az elemzői várakozásokat.

Van den Brink azonban az ellátási láncok akadozásairól is borús képet festett. Azt mondta, az áremelés mellett az lesz az igazi kérdés, kapható lesz-e egyáltalán a sör bármilyen áron, mert őket is sújtja a kamionsofőr-hiány, a tengeri szállítmányozásról pedig azt mondta, „teljesen félrecsúszott”.

Forrás: hvg.hu / Store Insider


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.