Balatonföldváron nyit új egységet a Fricska

Balatonföldváron nyit új egységet a Fricska 

100 fő fogadására alkalmas belső térrel, és 1500 nm-es terasszal várjuk vendégeinket közvetlenül az ősfás Balaton parti sétányon.
Újabb európai színvonalú kerékpáros központ a Balatonnál

Újabb európai színvonalú kerékpáros központ a Balatonnál 

A balatonfüredi után pénteken egy újabb olyan új kerékpáros központot adtak át Balatonföldváron, amely európai szintű szolgáltatásokkal várja a déli partot és a somogyi  tájakat bringával felfedezni kívánó turistákat.    
Megújult a balatonföldvári 120 éves kápolna

Megújult a balatonföldvári 120 éves kápolna 

Szentmisével és beszenteléssel adták át a felújított Kármelhegyi Boldogasszony-kápolnát és környezetét egy jelentős felújítás után.

Leégett három hajó a Balatonon 

Három hajó égett le a balatonföldvári kikötőben csütörtökön - tájékoztatott honlapján a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
A vitorlázást is gyakorolhatja az új balatoni látogatóközpontban

A vitorlázást is gyakorolhatja az új balatoni látogatóközpontban 

Hajózástörténeti Látogatóközpont nyílik pénteken Balatonföldváron. A hajó formájú épületben interaktív kiállítás és filmvetítések mellett a Balaton legnagyobb épített kilátója és egy panorámateraszos kávézó is várja a vendégeket.

Földváron épül a Balaton legkülönlegesebb kilátója 

Látványos szakaszába érkezett a balatonföldvári hajózási múzeum és kilátó építése. A város délnyugati kapujában, a magaspart ligetes területén álló, félig hajót formázó építményen már a kilátótorony lépcsőit szerelték a napokban.

Interaktív hajózástörténeti múzeum épül Balatonföldváron 

Balatonföldvár 475 millió forintos támogatást nyert egy új kilátót és interaktív hajózástörténeti kiállítást is magába foglaló turisztikai fejlesztésre, amelyről két héten belül aláírják a támogatási szerződést - tájékoztatta Holovits Huba (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-t szerdán.

Megnyílik a Kulipintyó 

Helytörténeti kiállítás megnyitásával egybekötve adják át a közönségnek szombaton Balatonföldvár egyik emblematikus épületét, a Kulipintyót, a hajdani Széchenyi-villát, amelyet a település 40 millió forintból újított fel, miután ingyenes vagyonjuttatással megkapta az államtól.

Megépülhet a kikötő Balatonföldváron 

Balatonföldvár egy tizenegy éve elakasztott, másfél milliárd forintos kikötő- és strandberuházás ügyét zárta le azzal, hogy nettó 9,5 millió forintért visszavásárolta a Nyugati strand fejlesztési jogát - tájékoztatta Holovits Huba (Fidesz-KDNP) polgármester pénteken az MTI-t.
Helyi termékeket, borokat kínálnak Balatonföldváron

Helyi termékeket, borokat kínálnak Balatonföldváron 

Boros üzleti találkozót rendeztek a helyi termékek népszerűsítésére Balatonföldváron.

Második nyertes pályázat Földváron 

Siker koronázta a Balatonföldvár turisztikai régió vállakozásainak és szállásadóinak együttműködését: a nyertesek között van a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület pályázata, közölte szerkesztőségünkkel az Egyesület.

Összefogás a TDM-pályázatért 

Országos viszonylatban is ritkaságnak számító, a kistérségben eddig soha nem látott mértékű összefogással valósulhat meg a balatonföldvári térség TDM-pályázata. 

Nemzetközi mozgássérült tábor Balatonföldváron 

Balatonföldváron tartják a mozgássérültek nemzetközi ifjúsági táborát.

Így mentenek Balatonföldváron 

Vízből kimentett fiatalt élesztettek újra és egy hármas gázolás súlyos sérültjeit is ellátták a siófoki mentősök szombaton Balatonföldváron. Mindezt szerencsére csak egy bemutató erejéig, a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület Vészbontó elnevezésű rendezvényén.

Vitatott balatonföldvári strand- és kikötő-beruházás 

A Balatonföldvár nyugati strandján tervezett strand- és kikötő-beruházást több szempontból aggályosnak tartják, ezért aláírás-gyűjtési akcióba kezdtek helyi lakosok és üdülőtulajdonosok, a kezdeményezés megalapozottságát vitató polgármester pedig népszavazás kiírását kezdeményezi a vita lezárása érdekében.

A horgászok paradicsoma lehet Balatonföldvár 

Horgásztó lehet a Balatonföldvár szívében található halastóból, erről kezdett tárgyalásokat a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület vezetése.

Vadászati kiállítás a Széchenyi-villában 

alatonföldvár egy kormányrendeletnek köszönhetően hamarosan tulajdonba kapja és birtokba veheti a Kulipintyó néven ismertté vált helyi Széchenyi-villát, amely a tervek szerint elsősorban vadászati kiállításnak, továbbá a Széchényi-család munkásságát bemutató tematikus kiállításnak ad majd otthont.

Korszerűbb Tourinform iroda, új szolgáltatások Balatonföldváron 

Megújult és elhelyezésében is önállósodott a balatonföldvári Tourinform iroda, ami a város mellett a térséget is szolgálja.

Elkészült Balatonföldvár új Tourinform irodája 

A vendégek kiszolgálásához teljesen új és korszerű körülményeket biztosító Tourinform iroda épületében a napokban végzik az utolsó simításokat. 

Év végéig kész lesz 

Balatonföldvár önkormányzata uniós támogatással, összesen 350 millió forintos beruházással építi ki, illetve fejleszti év végéig a balatoni biciklikörút hozzá tartozó, összesen 3,5 kilométeres szakaszát. A munkálatok két lépcsőben zajlanak, s pihenőhelyek, kerékpártárolók és parkolóhelyek kialakításával is kiegészülnek - számolt be Holovits Huba (Fidesz-KDNP) polgármester a projekt nyitórendezvényének sajtótájékoztatóján kedden.

Tisztújítás a Balatonföldvári TDM 

A tisztújítás során az egyesület új elnöke Bolygóné Polgár Klára, az eddigi alelnök, alelnöke Fekete Tamás lett - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!

Miele a SIRHA 2024 Budapest kiállításon

Miele a SIRHA 2024 Budapest kiállításon 

Alig várjuk, hogy bemutathassuk innovatív, környezetbarát és gazdaságos mosoda- és konyhatechnológia ipari gépeinket!
Klasszis TopDesign 2023: mutatjuk a győzteseket!

Klasszis TopDesign 2023: mutatjuk a győzteseket! 

Lezárult a zsűrizés, a közönségszavazás és egy fordulatokban gazdag, szakmai programmal is egybekötött díjátadó alkalmával, november 30-án, a napokban megnyílt ötcsillagos pesti belvárosi Hotel Dorotheában átadták a győzteseknek a díjakat a Klasszis Csoport által meghirdetett Klasszis TopDesign 2023 gálaestjén.

Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe

Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe 

És mivel megérkezett – be is mutatja a JAB magyarországi csapata, Bakody Katalin vezetésével a tavasz jegyében készült, csodaszép, friss Chivasso, JAB és Gardisette tavaszi kollekcióit üzleti partnereiknek.