Így mentenek Balatonföldváron

Vízből kimentett fiatalt élesztettek újra és egy hármas gázolás súlyos sérültjeit is ellátták a siófoki mentősök szombaton Balatonföldváron. Mindezt szerencsére csak egy bemutató erejéig, a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület Vészbontó elnevezésű rendezvényén.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Vitorláson megsérült fiatalt hoztak partra a vízirendészet balatonföldvári őrsének hajójával szombaton a balatonföldvári Keleti strandon. A sérültet a parton már hordággyal várták a mentősök, akik azonnal ellátták erősen vérző fejsérülését és a fiatal beteg gerincét is stabilizálták.

Így kezdődött a Vészbontó elnevezésű strandi rendezvény, amelyet most először, kísérleti jelleggel szervezett meg a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület Dr. Kovács Zsolt helybeli mentőorvos ötlete és szakmai útmutatása alapján.

Az „életmentő” program elsődleges célja a megelőzés, azaz, hogy felhívja a figyelmet arra, mit tehetünk a veszélyes helyzetek elkerülése érdekében. Ugyanennyire fontos cél volt az is, hogy megosszák a vendégekkel a hasznos és fontos tudnivalókat, amelyeknek birtokában egy laikus akár életet is menthet vagy egyszerűen csak biztonságosabbá teheti nyaralását.

A siófoki mentőállomás munkatársain túl a balatoni vízirendészeti kapitányság földvári őrsének munkatársai, valamint a Vöröskereszt somogyi szervezete működtek közre a rendezvényen. Utóbbiakkal baleseti szimulációs imitátorok is érkeztek, akik saját kezűleg készített „műsérülésekkel” és profi játékkal gondoskodtak arról, hogy a figyelemfelhívó jelenetek igazán élethűre sikerüljenek.

Az interaktív rendezvényen a mentősök útmutatásával közönség is kipróbálhatta az újraélesztés és a sérülések ellátásának fogásait, de a balatoni viharjelzésről és a vízisportokra vonatkozó szabályokról is részletesen tájékozódhattak a vízirendészetnek köszönhetően.  A legkisebbek számára igazán izgalmasak a helyszínen tartózkodó járművek voltak: a mentőautó volánja mögé nem csupán beülhettek a gyerekek, hanem pár pillanatra még a szirénát is bekapcsolhatták.

A megelőzés jegyében zajlott a testedzés a programon: a strandi zumbába szép számmal bekapcsolódtak a vendégek. A rendezvényt Vészbontó gyermekanimáció zárta.
A Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület azt tervezi: a jövőben többször megszervezi a felvilágosító és megelőző rendezvényt.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.