Balatonföldváron nyit új egységet a Fricska

"Húsvétkor nyitjuk meg a veszprémi Fricska után Balatonföldváron a Fricska Balatont. 100 fő fogadására alkalmas belső térrel, és 1500 nm-es terasszal várjuk vendégeinket közvetlenül az ősfás Balaton parti sétányon, ott, ahonnét a legszebb a naplemente" - írták a veszprémi étterem FB oldalán.

"Balatonföldvárra belső késztetés miatt eddig is muszáj volt évente párszor lemenni, vagy átmenni csak egyet sétálni, csodálni a platánsort, a régi épületeket, és persze a Balatont. Visszahúzott a hely. Ki tudja hányszor sétáltunk el ott, ahol húsvétkor Fricskát nyitunk. Még gondolkozom, hova írjuk fel a kijárat fölé, egyik kedvenc Esti Kornél soromat: “Nem akarok visszamenni a valóságba” - mert ez a hely egy álomvilág. Gyertek a kedvenc évszakotokban és abban is, amikor eszetekbe sem jutna a Balatonra jönni, mert az lesz az igazi ámulat. Még folynak a munkálatok tehetséges, szorgalmas, alább-nem-adó emberekkel, reméljük, olyan lesz, hogy sokan mondjátok majd: de kellenek az ilyen helyek, jó, hogy vagytok!"

Fricska Balaton / Fotó: FB
Fricska Balaton / Fotó: FB

"Veletek szeretnénk először megosztani a nagy hírt, hogy húsvétkor megnyitjuk a Fricska Balaton-t. Olyan lokációt kerestünk, amelyik egyediségében méltó társa lesz a gyönyörű veszpréminek. Szerintünk megtaláltuk a tökéletes helyszínt: a Balaton legszebb, 1,2 km-es, ősfákkal szegélyezett, századfordulós villák előtt elnyúló sétányán, közvetlen a Balaton partján, Balatonföldváron, csodálatos kilátással az északi partra. A 100 fős egyedi belső vendégtérből, a kertben pedig az 1500 nm-es teraszról csodálhatjátok a Balatont, és a legeslegszebb naplementét."

Fricska Balaton / Fotó: FB
Fricska Balaton / Fotó: FB

"Ősz óta dolgozunk a nyitáson, elindítjuk a Fricska Balaton Facebook oldalát, ahol az átalakítás, készülődés fázisait követhetitek velünk, láthatjátok, mennyi ember, hány helyszínen dolgozik a veszprémi éttermet is meghatározó, kreatív belsőépítészeti elemeken, hogy tavasztól egy újabb, csodálatos környezetben várjunk titeket a megszeretett fricskás ízekkel és életérzéssel. Hiszünk a négyévszakos Balatonban, hogy az év minden napján más arcát mutatja, mással szólít meg. Az étterem berendezése is ezt tükrözi majd, négyfelé osztottuk a teret, így amikor nálunk vagy, kiválaszthatod, hogy a kandallós télbe, a szüretelős őszbe, a békalencse-fa nyárba, vagy a világító begyű madarak lakta hatalmas fészkű tavaszba szeretnél ülni."

Fricska Balaton / Fotó: FB
Fricska Balaton / Fotó: FB

"Balatonföldvár másik nevezetessége, az egyedülálló platánsoros sétány mellett a kilátó, az egyetlen pont, ahonnét egyszerre láthatjuk egyben a Balatont, mindkét medencéjét és Somogy dombjait. Balatonföldvár egy kis ékszerdoboz, ebben is hasonlít Veszprémre, szerintünk szeretni fogjátok, hiszen ebben bízva nyitjuk. Hamarosan találkozunk Balatonföldváron, ott, ahol lemegy a nap."

- írják az izgatott tulajdonosok személyes hangvételű bejegyzéseikben. Kíváncsian várjuk!


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.