Balatonföldváron nyit új egységet a Fricska

"Húsvétkor nyitjuk meg a veszprémi Fricska után Balatonföldváron a Fricska Balatont. 100 fő fogadására alkalmas belső térrel, és 1500 nm-es terasszal várjuk vendégeinket közvetlenül az ősfás Balaton parti sétányon, ott, ahonnét a legszebb a naplemente" - írták a veszprémi étterem FB oldalán.

"Balatonföldvárra belső késztetés miatt eddig is muszáj volt évente párszor lemenni, vagy átmenni csak egyet sétálni, csodálni a platánsort, a régi épületeket, és persze a Balatont. Visszahúzott a hely. Ki tudja hányszor sétáltunk el ott, ahol húsvétkor Fricskát nyitunk. Még gondolkozom, hova írjuk fel a kijárat fölé, egyik kedvenc Esti Kornél soromat: “Nem akarok visszamenni a valóságba” - mert ez a hely egy álomvilág. Gyertek a kedvenc évszakotokban és abban is, amikor eszetekbe sem jutna a Balatonra jönni, mert az lesz az igazi ámulat. Még folynak a munkálatok tehetséges, szorgalmas, alább-nem-adó emberekkel, reméljük, olyan lesz, hogy sokan mondjátok majd: de kellenek az ilyen helyek, jó, hogy vagytok!"

Fricska Balaton / Fotó: FB
Fricska Balaton / Fotó: FB

"Veletek szeretnénk először megosztani a nagy hírt, hogy húsvétkor megnyitjuk a Fricska Balaton-t. Olyan lokációt kerestünk, amelyik egyediségében méltó társa lesz a gyönyörű veszpréminek. Szerintünk megtaláltuk a tökéletes helyszínt: a Balaton legszebb, 1,2 km-es, ősfákkal szegélyezett, századfordulós villák előtt elnyúló sétányán, közvetlen a Balaton partján, Balatonföldváron, csodálatos kilátással az északi partra. A 100 fős egyedi belső vendégtérből, a kertben pedig az 1500 nm-es teraszról csodálhatjátok a Balatont, és a legeslegszebb naplementét."

Fricska Balaton / Fotó: FB
Fricska Balaton / Fotó: FB

"Ősz óta dolgozunk a nyitáson, elindítjuk a Fricska Balaton Facebook oldalát, ahol az átalakítás, készülődés fázisait követhetitek velünk, láthatjátok, mennyi ember, hány helyszínen dolgozik a veszprémi éttermet is meghatározó, kreatív belsőépítészeti elemeken, hogy tavasztól egy újabb, csodálatos környezetben várjunk titeket a megszeretett fricskás ízekkel és életérzéssel. Hiszünk a négyévszakos Balatonban, hogy az év minden napján más arcát mutatja, mással szólít meg. Az étterem berendezése is ezt tükrözi majd, négyfelé osztottuk a teret, így amikor nálunk vagy, kiválaszthatod, hogy a kandallós télbe, a szüretelős őszbe, a békalencse-fa nyárba, vagy a világító begyű madarak lakta hatalmas fészkű tavaszba szeretnél ülni."

Fricska Balaton / Fotó: FB
Fricska Balaton / Fotó: FB

"Balatonföldvár másik nevezetessége, az egyedülálló platánsoros sétány mellett a kilátó, az egyetlen pont, ahonnét egyszerre láthatjuk egyben a Balatont, mindkét medencéjét és Somogy dombjait. Balatonföldvár egy kis ékszerdoboz, ebben is hasonlít Veszprémre, szerintünk szeretni fogjátok, hiszen ebben bízva nyitjuk. Hamarosan találkozunk Balatonföldváron, ott, ahol lemegy a nap."

- írják az izgatott tulajdonosok személyes hangvételű bejegyzéseikben. Kíváncsian várjuk!


Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.