Balatonföldváron nyit új egységet a Fricska

"Húsvétkor nyitjuk meg a veszprémi Fricska után Balatonföldváron a Fricska Balatont. 100 fő fogadására alkalmas belső térrel, és 1500 nm-es terasszal várjuk vendégeinket közvetlenül az ősfás Balaton parti sétányon, ott, ahonnét a legszebb a naplemente" - írták a veszprémi étterem FB oldalán.

"Balatonföldvárra belső késztetés miatt eddig is muszáj volt évente párszor lemenni, vagy átmenni csak egyet sétálni, csodálni a platánsort, a régi épületeket, és persze a Balatont. Visszahúzott a hely. Ki tudja hányszor sétáltunk el ott, ahol húsvétkor Fricskát nyitunk. Még gondolkozom, hova írjuk fel a kijárat fölé, egyik kedvenc Esti Kornél soromat: “Nem akarok visszamenni a valóságba” - mert ez a hely egy álomvilág. Gyertek a kedvenc évszakotokban és abban is, amikor eszetekbe sem jutna a Balatonra jönni, mert az lesz az igazi ámulat. Még folynak a munkálatok tehetséges, szorgalmas, alább-nem-adó emberekkel, reméljük, olyan lesz, hogy sokan mondjátok majd: de kellenek az ilyen helyek, jó, hogy vagytok!"

Fricska Balaton / Fotó: FB
Fricska Balaton / Fotó: FB

"Veletek szeretnénk először megosztani a nagy hírt, hogy húsvétkor megnyitjuk a Fricska Balaton-t. Olyan lokációt kerestünk, amelyik egyediségében méltó társa lesz a gyönyörű veszpréminek. Szerintünk megtaláltuk a tökéletes helyszínt: a Balaton legszebb, 1,2 km-es, ősfákkal szegélyezett, századfordulós villák előtt elnyúló sétányán, közvetlen a Balaton partján, Balatonföldváron, csodálatos kilátással az északi partra. A 100 fős egyedi belső vendégtérből, a kertben pedig az 1500 nm-es teraszról csodálhatjátok a Balatont, és a legeslegszebb naplementét."

Fricska Balaton / Fotó: FB
Fricska Balaton / Fotó: FB

"Ősz óta dolgozunk a nyitáson, elindítjuk a Fricska Balaton Facebook oldalát, ahol az átalakítás, készülődés fázisait követhetitek velünk, láthatjátok, mennyi ember, hány helyszínen dolgozik a veszprémi éttermet is meghatározó, kreatív belsőépítészeti elemeken, hogy tavasztól egy újabb, csodálatos környezetben várjunk titeket a megszeretett fricskás ízekkel és életérzéssel. Hiszünk a négyévszakos Balatonban, hogy az év minden napján más arcát mutatja, mással szólít meg. Az étterem berendezése is ezt tükrözi majd, négyfelé osztottuk a teret, így amikor nálunk vagy, kiválaszthatod, hogy a kandallós télbe, a szüretelős őszbe, a békalencse-fa nyárba, vagy a világító begyű madarak lakta hatalmas fészkű tavaszba szeretnél ülni."

Fricska Balaton / Fotó: FB
Fricska Balaton / Fotó: FB

"Balatonföldvár másik nevezetessége, az egyedülálló platánsoros sétány mellett a kilátó, az egyetlen pont, ahonnét egyszerre láthatjuk egyben a Balatont, mindkét medencéjét és Somogy dombjait. Balatonföldvár egy kis ékszerdoboz, ebben is hasonlít Veszprémre, szerintünk szeretni fogjátok, hiszen ebben bízva nyitjuk. Hamarosan találkozunk Balatonföldváron, ott, ahol lemegy a nap."

- írják az izgatott tulajdonosok személyes hangvételű bejegyzéseikben. Kíváncsian várjuk!


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.