A Green Holidays-ügy további szövődményei

A Green Holidays-ügy további szövődményei 

Megnehezíti az elektronikus fizetés elterjesztésének kormányzati szándékát a Green Holidays ügye: nemcsak az utazásszervezést kell megreformálni, hanem a bankkártyás visszatérítést (chargeback) is szabályozni kellene - írja a Világgazdaság. 

Kevesebb a bankkártyás visszaélés 

A SIX Payment Services, Európa vezető bankfüggetlen bankkártya-elfogadója és a Raiffeisen Bank szakértője, Bakonyi András, szűkkörű sajtóösszejövetelen elemezte az elmúlt év bankkártyás fizetéssel kapcsolatos visszaéléseit, illetve mutatott rá a megelőzés lehetőségére és fontosságára.

Egyre több magyar fizet bankkártyával külföldön is 

Egyre több magyar utazó fizeti bankkártyával a szállásköltségeit az utazási irodában vagy az interneten, tízből nyolcan pedig el is viszik magukkal a plasztikot külföldi magánútjukra.
Bankkártyás fizetés: hol érhet meglepetés?

Bankkártyás fizetés: hol érhet meglepetés? 

Európában, Mexikóban, Thaiföldön és általában a turisták által gyakran látogatott helyeken könnyen tudunk fizetni bankkártyánkkal, ugyanakkor akad számos olyan ország, ahol jóformán nem létezik kártyaelfogadás. 

Az érintésmentes fizetésé a jövő 

Hála az érintésmentes technológiák elterjedésének, a kisösszegű vásárlásoknál is terjed a bankkártyás fizetés - hangzott el egy mai rendezvényen. 

Kártyával fizetne külföldön? 

A MasterCard kártyatársaság 2012 áprilisa óta működteti a www.MasterCard.hu/utazas internetes címen azt a szolgáltatását, ami naprakész, folyamatosan frissülő adatokat szolgáltat a különböző utazási célpontok bankkártyás fizetési lehetőségeiről, méghozzá a kártyabirtokosok tapasztalatai alapján.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére