Összefogás Ausztriában a turizmus jövőjéért

Összefogás Ausztriában a turizmus jövőjéért 

A Schönbrunni-kastélyban tartott prezentációval debütált Ausztria legnagyobb magánkezdeményezésű szakmai összefogása.
Csődbe ment a magyar származású nagyvállalkozó - eladják bécsi luxusszállodáját

Csődbe ment a magyar származású nagyvállalkozó - eladják bécsi luxusszállodáját 

Meghirdetik eladásra Bécs egyik legimpozánsabb luxusszállodáját, a számos magyar vonatkozással rendelkező Park Hyatt Vienna hotelt.
Huszonöt  osztrák város korlátozná az autósforgalmat

Huszonöt osztrák város korlátozná az autósforgalmat 

Ehhez azonban az osztrák KRESZ, az StVA módosítására van szükség.
Alakul Bécs új okos városrésze: Aspern

Alakul Bécs új okos városrésze: Aspern 

Az osztrák főváros legújabb szlogenje a Smart City, amelynek jegyében egy új negyedet álmodtak meg.
Hundertwasser rajongóknak: hamarosan ismét nyitva a bécsi múzeum

Hundertwasser rajongóknak: hamarosan ismét nyitva a bécsi múzeum 

Fél éven át tartó felújítást követően márciustól újra látogatható a bécsi Hundertwasser Múzeum, a KunstHaus Wien.
Bécs idei szenzációja a Rembrandt-kiállítás

Bécs idei szenzációja a Rembrandt-kiállítás  

Ősszel először lesz Rembrandt-kiállítás a bécsi Szépművészeti Múzeumban.
Ösztönzik a bécsi fiákereseket, hogy műanyag patkóra váltsanak

Ösztönzik a bécsi fiákereseket, hogy műanyag patkóra váltsanak 

Jó okkal hozta meg ezt a döntést a városvezetés.
Pozitív kilátások az idei bécsi báli szezonra: 175 millió eurós árbevétel várható

Pozitív kilátások az idei bécsi báli szezonra: 175 millió eurós árbevétel várható 

Az elemzés szerint az idei bálszezonban 540 ezer bálvendégre számítanak, akik fejenként 320 eurót szánnak egy báli estére.
Búslakodik? Hallgassa Beethoven 9. szimfóniáját!

Búslakodik? Hallgassa Beethoven 9. szimfóniáját! 

Bécsi kutatók azt állítják, Klimt és Beethoven jó kedvre derítik az embereket.
Ha Újév, akkor bécsi koncert

Ha Újév, akkor bécsi koncert 

Közreadjuk a teljes, részletes programot is. Amelyben van egy igencsak meglepő rész az idei kínálatban.

Kutyafelügyelők járják Bécs köztereit 

Januártól kutyafelügyelők, a Wiener Hunde-Team járja majd Bécs közterületeit, hogy elősegítsék kutyások és nem kutyások békés egymás mellett élését. A kutyafelügyelők tanácsot adnak, ellenőrzik a szabályok betartását és szükség esetén bírságolhatnak is.

Hamarosan nyit a Wien Museum 

Csaknem négy év felújítás után, 2023. december 6-án újra megnyitja kapuit a látogatók előtt Bécs helytörténeti múzeuma, a Wien Museum. Az inklúzió és akadálymentesség jegyében újragondolt és felújított kiállítóhely állandó tárlatát ingyen lehet megnézni.

Bécsben kötelező lesz a napelem az új lakóépületeknél 

Megszavazta a tartományi parlament a bécsi építési szabályzat módosítását, amely több, a klímavédelemmel kapcsolatos előírást is tartalmaz. A jövőben nem épülhet új társasház napelemek nélkül, a régebbi épületek felújításakor pedig ki kell zöldíteni a belső udvart. Egyszerűbb lesz a zöldtetők és zöldhomlokzatok létesítése is.

Holland mintára épül kerékpárút Bécsben 

Holland mintára építik újjá Bécs egyik legfontosabb kerékpáros útvonalát, amely Ausztriában is minőségi ugrást jelent majd. Több zöld, több hely a gyalogosoknak, forgalomcsillapítás és nagyobb biztonság - a bécsi főpályaudvart a belvárossal összekötő kerékpárutat, az Argentinierstraßét évente több mint egymillióan használják.

Bécs külső kerületei kerülnek a látogató-forgalom fókuszába 

Idén november 13-án került megrendezésre a Wien Tourismus éves szakmai konferenciája, amely a bécsi turisztikai és kulturális szcéna egyik rangos találkozási fóruma.

Akadálymentes segélyhívók a bécsi metróban 

A világon az elsők között az összes segélyhívót akadálymentesre cseréli a metróállomásokon és a felvonókban a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien.

Megerősítették a bécsi reptér biztonsági rendszerét 

Új felügyeleti rendszert kapott a biztonsági zónákat kezelő irányítóközpont, a dolgozói igazolvány mellett biometrikus azonosítást alkalmaznak egy speciális tenyérvéna-szkenner használatával.

Bécsben már áll a karácsonyfa és épülnek a standok 

A Grabenen már szerelik a híres díszkivilágítást, a Bécsi Városháza előtt pedig már a múlt héten a helyére emelték Európa egyik legismertebb karácsonyi vására, a Christkindlmarkt karácsonyfáját.

Bécsbe utazhatunk adventkor a magyar Orient expresszen 

Ráadásul olyan szalonkocsiban is élvezhetjük az utazást, amiben korábban az osztrák kormányfő is vonatozott a Continental Classic Express-nek köszönhetően.

Bécsben a parkolóőr életet ment 

Hirtelen szívmegállás esetén minden másodperc számít. Mostantól a bécsi parkolóőröket is riaszthatják a bajba jutottakhoz. Az elsősegély feltétele egy 16 órás tanfolyam elvégzése, és a riasztás egy okostelefonos alkalmazáson keresztül történik.

China Airlines: új igazgató Bécsben 

A tajvani China Airlines (CI) bécsi központjába új igazgató, Jovi Tseng érkezett, aki Budapestre látogatott a Tajvan nemzeti ünnepe alkalmából  tartott ünnepségre.

Tartja magát a szállodaépítési boom Bécsben 

Amint azt a CBRE ingatlanfejlesztő cég friss kimutatása megállapítja, ismét jelentősen bővülés várható az osztrák szállodapiacon.

Látványcsúszdát szereltek a bécsi Duna-toronyra 

Az átlátszó, kivilágított műalkotás a híres német művész, Carsten Höller alkotása és legalább három évig a tornyon marad. Az adrenalin-függők a torony külsején, 165 méteres magasságból csúszdázhatnak egy szinttel lejjebb.

Múzeumok Hosszú Éjszakája Bécsben 

Az Osztrák Közszolgálati Média, az ORF jóvoltából idén is megrendezik a Múzeumok Hosszú Éjszakáját, amikor egyetlen éjszaka mindenki annyi múzeumot járhat végig egy jeggyel, amennyit csak bír. 

Bécs és Berlin összefog 

A német-osztrák határon áthaladó vasúti közlekedés mintegy negyven százalékkal nőtt az elmúlt öt évben.

Bécs vezetése figyel a közösségi közlekedés zavartalanságára 

Egy éves bérlet árát fizetheti ki szeptember közepétől az, aki úgy parkolja le az autóját Bécsben, hogy akadályozza a buszt vagy a villamost.

Metró-hírek Bécsből: álomszép lesz az U2-es két új megállója 

Elkészültek a metróvonal bővítésének tervei. Az új szakasz építése 2028-ban kezdődhet és 2032-2035 között fejeződhet be. Mutatjuk, hogy fog kinézni.

Bécsben is többe kerül a capuccino, mint korábban 

A belvárosban itt a piros, hol a piros, a külvárosban egy zöld legenda, a csatornaparton bulinegyed.  Az infláció az osztrák fővárosban is érezhető, de nagy panaszra azért nincs ok.

Különleges kortárs szoborkiállítás Bécsben 

Peter Kogler „Mixed Reality” című digitális szoborkiállításával indul a bécsi Otto Wagner Areal területének köztes hasznosítása.

Sok bécsi idén otthon nyaral 

A Bécsi Gazdasági Kamara és a KMU Forschung Austria közös felmérése szerint idén minden negyedik bécsi otthon nyaral. Részben anyagi okokból, részben pedig azért, mert tökéletesen elégedettek a város szabadidős kínálatával.

Közvetlen járat Bécsből Sal szigetére 

A TUI közvetlen járatot indít a téli időszakban a Zöld-foki-szigetekre - bécsi indulással. 2023. december 22-től minden pénteken non-stop járat indul az osztrák fővárosból Sal szigetére.

Itt a világ legjobb életminőségű városa 

Ismét az osztrák fővárost tartják a világ legjobb életminőségű városának, derül ki az Economist magazin által publikált elemzésből. Bécset Koppenhága, majd az ausztráliai Melbourne és Sydney követik a sorban, áll a GD Consulting egyik hírében.

Bécsben is tombol a hőség 

A hőhullámok a sűrűn lakott területeken extrém hőséget okoznak, ami a veszélyeztetett csoportok, gyermekek, idősek, betegek szervezetét különösen megviseli. Hogy elviselhetőbbé tegye a városi forróságot, Bécs Város hőség elleni akciótervet dolgozott ki.

Szabadstrand a bécsi Öreg-Dunán 

Bécs bővelkedik természetes vizekben, sok természetes vizű strand található a város területén.

Megújul a bécsi belváros egyik legismertebb tere  

Ez a Michaelerplatz, amely a tervek szerint 2024 végére megújul és zöldebb lesz. Ez az osztrák főváros egyik legismertebb tere, ahol a turisták is gyakran megfordulnak.

Luxusutazás az éj leple alatt 

A Nightjet bécsi indulással Berlinbe, Párizsba, Rómába, Amszterdamba visz.

Ismét Bécs a világ legélhetőbb városa 

Ismét az osztrák fővárost tartják a világ legjobb életminőségű városának, derül ki az Economist magazin által frissen publikált elemzésből. Bécset Koppenhága, majd az ausztráliai Melbourne és Sydney követik a sorban - írja a GD Consulting.

Gombamód szaporodnak az egyedi luxushotelek Bécsben 

A nemzetközi vendégforgalom fellendülését hozó trendet követve az elmúlt és elkövetkezendő hónapokban egymást érik a szállodanyitások Bécsben. A GD Consulting körképe a jelenségről.

Bécsben berobbant a piac-boom 

2023. július 1-jétől négy új hellyel bővül az osztrák főváros piacainak listája. Állandó státuszt kap a Neubaumarkt, a Matznermarkt, az Alszeilenmarkt és a Servitenmarkt.

Bécs macskákkal és MI-vel kampányol Amerikában 

Az osztrák főváros turisztikai hivatala, a Wien Tourismus macskás tartalommal és mesterséges intelligenciával hívja fel májusban a keleti partiak figyelmét Bécsre. Az „UnArtificial Art” című kampányban például Klimt A Csók és Schiele Önarckép földicseresznyével című művét macskásították az MI segítségével.

Bécs, e-roller, szigorítás 

Elfogyott az osztrák főváros türelme: 2023. május 19-től csak a kijelölt mobilitási pontokon illetve parkolóhelyeken lehet letenni a közösségi e-rollereket. És nem lehet majd rollerrel behajtani kórházak, lakóövezetek környékére sem, és a Stephansplatzon, a Kärtner Straßén vagy a Naschmarkton is automatikusan leállnak majd a járművek. Szigorúbb lesz az ellenőrzés és a város azonnal elszállíttathatja a szabálytalanul lerakott rollereket.   

OTT: ilyen a jövő turisztikai standja 

Május 2-án, a bécsi Austria Center Vienna (ACV) kongresszusi központban tartották az osztrák turizmus legnagyobb éves szakmai seregszemléjét, az Osztrák Turizmusnapokat (OTT). Az egész napos eseményre több mint 800 regisztrált vendég érkezett, áll a GD Consulting osztrák szakmai portál friss beszámolójában.

Szezonnyitó kirándulás Ausztriában a fenntarthatóság jegyében 

Nyári szezonindító sajtótájékoztatóján Bécsbe invitálta a résztvevőket az Österreich Werbung. A túra összes eleme kapcsolódott valamiként a fenntartható, környezetbarát szemlélethez, amely az osztrák beutazás élénkítéséért felelős társaság számára most már az egyik legfontosabb szemponttá vált tevékenysége során. 

A barnamezős szállodaberuházásoké a közeli jövő 

Közel 300-an vettek részt 2023. márciusában a HOTCO-n, Közép-Kelet-Európa vezetőszállodabefektetési konferenciáján, melyet idén először, öt sikeres budapesti alkalomután, Bécsben szerveztek meg. Az esemény résztvevői közt jelen voltak a régiómeghatározó befektetői, fejlesztői, szálloda üzemeltetői, valamint pénzintézetei - tájékoztatta lapunkat a HOTCO-t szervező Horwath HTL.

A bécsi autópálya simmeringi lehajtója helyén parkot nyitnak 

Hatvanezer négyzetméteres szabadidőközpontot hoznak létre az A23-as autópálya soha nem használt simmeringi lehajtója helyén az osztrák fővárosban. Ligetek, játszótér, sportpályák, tó, kutyafuttató és kivilágított gyalog- és bicikliutak várják 2024-től a környék lakóit.

Kerékpáros fejlesztéshegyek Bécsben 

Eddig soha nem látott nagyságrendű bicikliút-építési programot hirdetett tavaly az osztrák főváros: négy év alatt 100 millió eurót fordítanak kerékpáros infrastruktúrafejlesztésekre.

Házhoz megy a csomagokért a bécsi repülőtér 

Új szolgáltatást vezetett be a bécsi reptér és az Austrian Airlines osztrák légitársaság: mostantól házhoz mennek az utasok csomagjaiért Bécsben.

Tarka utcák Bécsben  

Londoni mintára kiszínezi az utcáit az osztrák főváros. Két kereszteződésben már tarka aszfaltszőnyeg fogadja az arra járókat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!