Múzeumlátogatás receptre?!

Múzeumlátogatás receptre?! 

Belgium fővárosa, a város legnagyobb klinikájával együttműködve, egy kísérleti projektet dolgozott ki, amely lehetővé teszi, hogy az orvosi recepttel érkező betegek ingyen látogathassák a múzeumokat - írta a RTBF.be belga hírportál.
Megint utazási korlátozás és maszkolás

Megint utazási korlátozás és maszkolás 

Egyre biztosabb az újabb járványhullám, ezért Belgiumban a kormány utazási korlátozásokat is tartalmazó törvénytervezetet hagyott jóvá, Németországban pedig újra kötelező lesz a beltéri maszkhasználat.
Már a Nébih is vizsgálja a belga csokigyár magyar beszállítóját

Már a Nébih is vizsgálja a belga csokigyár magyar beszállítóját 

Magyar vállalkozás volt a beszállítója a szalmonella baktériummal szennyezett lecitin elnevezésű adalékanyagnak, ami eljutott a belgiumi csokoládégyárba - erősítette meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 
Belgiumban további enyhítés

Belgiumban további enyhítés 

Hétfőtől megszűnik Belgiumban az orrot és a szájat eltakaró maszk viselésének kötelezettsége a tömegközlekedésben is, így a kórházak, az orvosi rendelők és a gyógyszertárak kivételével mindenhol érvényét veszti a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett kötelező maszkviselés - jelentette be Alexander De Croo miniszterelnök Brüsszelben pénteken.
Belgiumban kezdett ukrán sör készítésébe az AB InBev

Belgiumban kezdett ukrán sör készítésébe az AB InBev 

A most induló projekt humanitárius célokat szolgál.
Luxusétel lett a sült krumpli, lekerül az étlapokról

Luxusétel lett a sült krumpli, lekerül az étlapokról 

Az orosz-ukrán háború olajválságot hozott, ez pedig egyre több éttermet ér utol. A vendéglátóhelyek egy része Németországban már most is levette az étlapjáról a sült krumplit, a következő hetekben pedig várhatóan még többen döntenek hasonlóképpen. De Belgiumban sem sokkal jobb a helyzet - írja a Roadster.hu.
Belgiumban is búcsúznak a covid-szigortól

Belgiumban is búcsúznak a covid-szigortól 

Belgium lazított a koronavírus-járvány visszaszorítására bevezetett rendkívüli intézkedéseken, február 18-tól újra megnyithatnak az éjszakai szórakozóhelyek, az éttermek és a bárok pedig korlátlanul nyitva tarthatnak - jelentette be Alexander De Croo belga miniszterelnök pénteken.
Könnyítés Belgiumban

Könnyítés Belgiumban 

Belgium lazít a karanténszabályokon a beoltottak esetében.
André Kertész fotókiállítás Belgiumban

André Kertész fotókiállítás Belgiumban 

A magyar származású fotóművész fényképeiből nyílt kiállítás szombaton a dél-belgiumi Charleroi Fényképmúzeumban.

Nyitva a belgáknál a teraszok, kerthelyiségek 

Folyamatosan javulnak a járványügyi mutatók, így a fokozatos lazítás újabb szintje érkezett el.  

Belgium a hajóroncsaival lendítené fel búvárturizmusát 

Belgium nemzeti kulturális örökségeinek jegyzékébe veszi az északi-tengeri partszakaszának közelében található hajóroncsokat, hogy megvédje azokat a kincsvadászoktól és fellendítse a turizmust.

Pert nyertek a belga vendéglátósok az állammal szemben 

Jogellenesnek ítélte a koronavírus-járvány visszaszorítására Belgiumban október 28-án bevezetett rendkívüli intézkedést a kávéházak és az éttermek bezárásáról első fokon hozott ítéletében az ügyben eljáró brüsszeli bíróság, a belga kormánynak 30 nap áll rendelkezésére, hogy megfeleljen a határozatnak - közölte a belga sajtó pénteken.

Nincs idén farsang 

Belgiumban sem.

Belgiumban nyitnak a kempingek 

Február 13-tól kinyithatnak a fodrászatok, illetve valamivel előbb az állatkertek, a vidámparkok és a kempingek is.

Teljesen lezárják a belga országhatárt 

Szerdától megtiltják a nem elengedhetetlen célból történő utazásokat.

Nyitnak a belgák, de síelésről szó nem lehet. A hollandoknál nincs változás 

Belgiumban lassult a koronavírus-járvány terjedése, ezért hétfőtől újra kinyithatnak azok a kereskedelmi egységek is, amelyek nem alapvető árucikkeket árusítanak.

Belgium bezár 

Országosan egységes szigorításokat vezetnek be, éjszakai kijárási tilalom van érvényben csütörtöktől.

Belgiumban sincs vendéglőzés 

Egy hónapra bezárnak a vendéglátóegységek, és éjszaki kijárási tilalom lép életbe.

Szigorítás Belgiumban 

A fertőzések magas napi száma miatt szigorúbb korlátozásokat vezetnek be október 9-től.

Piros országgá nyilvánította Magyarországot Belgium 

A koronavírus-járvány szempontjából magas kockázatú, piros besorolású országgá nyilvánította Magyarországot Belgium, ami a belga külügyminisztérium honlapján kedden közzétett információk szerint azt jelenti, hogy tilos a nem alapvető fontosságú utazás Magyarországra.

A francia Riviérán megharagudtak a német és belga korlátozások miatt 

Erőszakosnak és igazságtalannak nevezték csütörtökön a francia Riviéra vezetői, hogy Nagy-Britannia után Belgium és Németország is utazási korlátozásokat léptetett életbe a leglátogatottabb francia régióval szemben a koronavírus-fertőzöttek számának megugrása miatt.

Nem kérnek a belga fürdővárosok az egynapos látogatókból 

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a belga tengerpart három népszerű városa, Oostende, Knokke és Blankenberge vezetése úgy döntött, hogy vasárnaptól nem engedi területére lépni az egy napra érkező fürdőzőket - közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán vasárnap.

Belgiumban és Hollandiában tovább enyhítik a korlátozásokat 

Belgiumban július elejétől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokon, aminek köszönhetően az egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett megnyithatnak az ország filmszínházai, uszodái, kaszinói, vidámparkjai és koncerttermei - írta szerdán a helyi sajtó. Hollandiában a szaunák, sportcentrumok, nyilvánosházak várják majd ekkortól a vendégeket.

Ha Belgiumban ragadt, múzeumot már látogathat 

Kinyithatnak a múzeumok május 18-tól Belgiumban.

Be kell zárniuk az éttermeknek Belgiumban 

Az iskolák, az éjszakai klubok, a kávéházak és az éttermek is bezárnak péntek éjféltől Belgiumban az új típusú koronavírus terjedésnek megelőzése érdekében. Erről döntött rendkívül ülésén a belga nemzetbiztonsági tanács csütörtök éjjel.

Több ezren strandolnak Európában az újév első napjaiban 

Európaszerte sokan mártóznak meg a téli vizekben az új év első napján, a szokás a Benelux államokban is rendkívül népszerű, és Magyarországon is vannak követői.

Korlátozzák a szennyező autók forgalmát több spanyol és belga városban 

Jelentősen korlátozzák a leginkább környezetszennyező autók forgalmát Spanyolország és Belgium több városában is az új évtől.

Mozdonyvezetők sztrájkolnak Belgiumban 

A mozdonyvezetők sztrájkja miatt akadozik a vonatközlekedés egész Belgiumban. A belga állami vasúttársaság, az SNCB tájékoztatása szerint három vonatból egyet indítanak.

A turisták száma visszaállt 

A turisták száma tavaly elérte Belgiumban a 2016. március 22-i brüsszeli terrortámadások előtti szintet - tájékoztatott hétfőn a belga gazdasági minisztérium.

Új név csatlakozik a védett borfajtákhoz 

Az Európai Bizottság első alkalommal hagyott jóvá határokon átnyúló oltalom alatt álló eredetmegjelölést (OEM) egy bor esetében. A termék egy Belgiumhoz és Hollandiához egyaránt tartozó területen készül - közölte az uniós bizottság.

Fellendült a turizmus Belgiumban 

Belgium turizmusa a fővárosban, a 2016 márciusában elkövetett merényleteket követő jelentős visszaesés után az év végéig visszatérhet a 2015-ben regisztrált, jó eredményeket mutató értékekhez - közölte Kris Peeters belga gazdasági miniszter.

A pisilő kisfiúnak nyitottak új múzeumot Brüsszelben 

A sajátos belga humor mintha Brüsszelben összpontosulna: vicces szobrok és múzeumok egymás hegyén-hátán, így például a nemrégiben megnyílt „pisilő kisfiú múzeum”, mindez megfejelve az ínycsiklandó waffellel, a csodás sörökkel és persze egy szuper elektronikus zenei fesztivállal.

Belgiumi hétvége 149 euróért 

Új turisztikai kártya nyújt számtalan kedvezményt a Belgiumba látogató turisták számára.

Brüsszel, a fiatalodó város 

Lakosságszámának stabil növekedése mellett Brüsszel egyre fiatalabb, lakosságának átlagéletkora 37,35 év - jelentette a La Libre Belgique című belga napilap.

Budapesti gépindulással nyílt meg a Charleroi repülőtér 2-es terminálja 

Egy Budapestre induló repülőgép utasainak fogadásával megnyílt a fapados járatokat fogadó dél-belgiumi Charleroi repülőterének 2-es terminálja - közölte a repülőtér igazgatósága hétfőn.

Ellenőrizhetik személyi okmányainkat a Thalys és Eurostar vonatokon 

A nagysebességű nemzetközi Thalys és Eurostar vonatok utasai személyi okmányainak ellenőrzéséről, utaslista készítéséről és annak megosztásáról egyezett meg pénteken Belgium, Franciaország és Hollandia.

Barokk év kezdődik Flandriában 2018-ban 

Barokk évet rendez Belgium flamand ajkú, északi régiója, Flandria és a fővárosának tartott Antwerpen 2018-ban - közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán csütörtökön.

Hatalmas fejlesztési támogatásban részesülnek egyes belgiumi repülőterek 

A márciusi brüsszeli terrortámadások idején mutatkozott hiányosságokból okulva továbbfejlesztik a sürgősségi segélyhívó és biztonsági szolgáltatások kommunikációs hálózatát Belgiumban, és erre a célra az illetékes hatóságok 117 millió eurós (mintegy 36,3 milliárd forint) támogatást irányoztak elő a következő évekre - írta a La Libre Belgique című belga napilap csütörtökön.

Hatalmas veszteséget okoztak Belgiumnak a márciusi merényletek 

A márciusi brüsszeli terrortámadások közvetlenül mintegy 323 millió euró - körülbelül 100 milliárd forint - veszteséget okoztak Belgiumnak - közölte kedden Kris Peeters belga gazdasági miniszter a helyi sajtó tájékoztatása szerint.

Brüsszel: a város, ahol el kell veszni 

Ha valaki Brüsszelre egy nap alatt bejárható úti célként gondol, az nagyot téved. A kötelező látnivalókon kívül a város annyi érdekességet rejt, hogy egy hétvége sem lenne elég arra, hogy teljesen felfedezzük. Éppen ezért még a helyi turisztikai hivatal is azt javasolja: ha ide látogatunk, térjünk le a kitaposott ösvényről, és egy kicsit vesszünk el a színes forgatagban. Könnyen bukkanhatunk ugyanis etióp étteremre, magyar könyvtárra vagy bábszínházként is üzemelő sörözőre.

A gyanús viselkedést is kiszűrik az intelligens térfigyelők Belgiumban 

Mintegy kétezer intelligens térfigyelő kamera felszerelésével erősítik meg a főbb pályaudvarok biztonságát a hatóságok Belgiumban - jelentette be csütörtökön az SNCB belga vasúttársaság.

Az ingyenes közlekedés után jön az ingyen wifi a brüsszeli metróban 

Ingyenes wifi-hálózatot építenek ki a brüsszeli metróban, amely szeptembertől lesz elérhető valamennyi állomáson - írta a Le Soir francia nyelvű belga napilap internetes oldalán szerdán.

Megsínyli a merényleteket Brüsszel turizmusa 

Jelentősen, mintegy 40 százalékkal csökkent a belga főváros idegenforgalma négy hónappal a két helyszínen elkövetett brüsszeli merényleteket követően - írta a brüsszeli idegenforgalmi hivatal adataira hivatkozva a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap kedden.

Adómentességet kaptak a brüsszeli szállodák 

A belga főváros vendéglátó- és szállodaipara számára a márciusban Brüsszelben történt merényletsorozat már csak a kegyelemdöfés volt. Az ottani HORECA-ágazat a párizsi terrortámadások óta minden idők legínségesebb napjait éli. A kormányzat a Brüsszeli Szállodaszövetség kezdeményezésére rögtön megtette a megfelelő lépéseket, hogy könnyítsen a szállodaipar helyzetén.

Szombaton nyithatják meg a brüsszeli Zaventem repülőteret 

Legkorábban szombaton nyithatják meg újra a forgalom előtt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret, ahol az előző napon kettős robbantást hajtottak végre - közölte szerda este a légikikötőt üzemeltető vállalat szóvivője.

A nemzetközi közlekedést is érinti a belgák vasutassztrájkja 

Kétnapos vasutassztrájk kezdődött kedd este Belgiumban, az akció a nemzetközi közlekedést is érinti.

Katonákat vezényelnek a brüsszeli repülőtérre 

Belgium egész területén kettesről hármasra emelték a terrorfenyegetettség szintjét, s ezzel párhuzamosan a kormány fegyveres katonákat küld az ország legjelentősebb nemzetközi repülőterére, Zaventembe.

Holland, német és belga turistákat hoz Budapestre az új járat 

Nemcsak holland, hanem belga és német turisták is érkezhetnek hazánkba a Wizzair új maastrichti járatával.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!