Belgiumban kezdett ukrán sör készítésébe az AB InBev

A most induló projekt humanitárius célokat szolgál.

Ukrán sör előállításába kezdett Belgiumban az Anheuser-Busch InBev. A világ legnagyobb sörgyártója az egész világon megkezdi a termék forgalmazását, és az eladásokból származó profitot teljes egészében az ukrajnai háborút közvetlenül elszenvedő emberek megsegítésére fogja fordítani, írja az European Supermarket Magazine nyomán a Store Insider portál.

A humanitárius kezdeményezés zászlaja alatt értékesített, Csernihivszke márkájú italt az AB InBev eredetileg három ukrajnai üzemben állította elő, de az országot sújtó katonai konfliktus miatt a termelés ezekben az egységekben ellehetetlenedett. A helyi gyártási tevékenység megszüntetése dacára a cég ígéretet tett arra, hogy ukrajnai alkalmazottai számára a fizetést idén is egész évben biztosítani fogja, és élelmiszeradományokkal, illetve szálláslehetőséggel a dolgozók családjának is segítséget nyújt majd.

A belgiumi székhelyű sörgyártó egyébként Ukrajnában eddig egy Anadolu Efes nevű török főzdével közös vállalkozás keretében folytatott üzleti tevékenységet. Ez a cég az oroszországi piacon is erős jelenléttel rendelkezik, és a háborús fejlemények hatására az AB InBev úgy határozott, hogy az itteni nem ellenőrző részesedését eladja. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint az Efes tulajdonába fog kerülni az érdekeltség.

 

 

 

Forrás: European Supermarket Magazine / Store Insider


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.