Hány jegyet adott el a MÁV a nyáron csak a Balaton környékére?

Hány jegyet adott el a MÁV a nyáron csak a Balaton környékére? 

A tavalyi év után ismét rekordközeli utasforgalom volt a MÁV-START balatoni járatain, amelyeken - az előszezontól, május közepétől a főszezon végéig - 2,3 millió menetjegyes utazás volt - közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel.
Nagyot ment a Zwack 2022-ben

Nagyot ment a Zwack 2022-ben 

Árbevételük 13 százalékkal nőtt december végére.
Már egymillió felett a Bahart utasszáma

Már egymillió felett a Bahart utasszáma 

Az idei, 176. hajózási szezonban július közepéig 1 millió utast szállítottak a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) személyhajói és kompjai, tavaly ezt két héttel később érte el az idén is rekordforgalomra számító társaság.

A korábban becsültnél nagyobb lesz a légitársaságok kára 

A korábban becsültnél nagyobb összeggel, mintegy 314 milliárd dollárral csökken a légitársaságok árbevétele idén a tavalyihoz képest a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) előrejelzése szerint.
Impozáns számok a Lufthansánál

Impozáns számok a Lufthansánál 

A Lufthansa eddigi legjobb első kilenc havi eredményével erősíti pénzügyi alapjait. 
Rekordot döntöttek a budapesti fürdők az idei szezonban

Rekordot döntöttek a budapesti fürdők az idei szezonban 

Kiemelkedően teljesítettek ezen a nyáron a budapesti fürdők a tavalyi évhez képest, annak ellenére, hogy az egyik leglátogatottabb strand, a Dagály a vizes vébé miatt idén zárva volt a fürdőzők előtt. 
Fürdőszövetség: számos fürdő rekordbevételt érhet el idén

Fürdőszövetség: számos fürdő rekordbevételt érhet el idén 

Ha az időjárás egész augusztusban hasonlóan forró marad, számos fürdő rekord vendégszámot és bevételt érhet el idén - közölte a magyar Fürdőszövetség. 
8 százalékkal nőtt a Magyar Fürdőszövetség tagjainak bevétele

8 százalékkal nőtt a Magyar Fürdőszövetség tagjainak bevétele 

A Magyar Fürdőszövetség adatai szerint 8 százalékkal magasabb árbevételt értek el a szövetség tagjai közé tartozó fürdők tavaly, az összes fürdőben a növekedés 3 százalék körül alakult. Az árak az elmúlt évben sem nőttek jelentősen, idén sem lesz általános áremelés, néhány fürdőben azonban például a szolgáltatások bővülése miatt drágábbak lehetnek egyes belépőjegyek - mondta Hegyi Ákos főtitkár az MTI-nek szerdán.

Több mint tíz százalékkal nőtt a hazai fürdők bevétele 

Tavaly a magyarországi fürdők üzemeltetői átlagosan 12,5 százalékos árbevétel-növekedést értek el az előző évhez képest, az átlagárak 5,1 százalékos növekedése mellett - derül ki a Magyar Fürdőszövetség tavalyi évet összefoglaló elemzéséből.

Húsz százalékkal nőttek a szállásdíjbevételek júliusban 

Tovább folytatódik a turisztikai ágazat eredményének – szinte már megszokottan jelentős mértékű – bővülése. Az erős évkezdés és a kimagasló júniusi adatok után az év második nyári hónapjának szálláshely-adatai is derűlátásra adnak okot, mivel az előző évet messze felülmúló eredményt mutatnak. Szintén kedvező fejlemény, hogy júliusban a vendégforgalom az ország valamennyi turisztikai régiójában növekedett.

Hol állunk a nemzetközi versenyben? 

A Budapesten eltöltött vendégéjszakák száma öt év alatt 45%-kal nőtt, de az egy főre jutó fajlagos turisztikai mutatók továbbra is alacsonyak, van tér a további növekedésre. A Roland Berger tanácsadó cég 13 európai város turisztikai teljesítményét összehasonlító tanulmánya szerint akár egymilliárd eurós bevételnövekedés érhető el Budapest számára három–öt éves távon. A kulturális és éjszakai élet felpezsdülése, az éttermek fejlődése, az egyre gyakoribbá váló filmforgatások, illetve a közösségi szállásmegosztás előretörése mind hozzájárul a magyar főváros turisztikai fejlődéséhez.

A szállodák foglaltsága és a bevétel is nőtt idén 

Júniusban több mint egymillió vendég 2,5 millió éjszakát töltött el hazánk kereskedelmi szálláshelyein. A vendégszám 6,7%-kal, a vendégéjszaka-szám pedig 4,9%-kal haladta meg a tavaly ilyenkor mért értéket. A vendégek 13%-kal többet fordítottak a szállásra, mint előző évben, az ebből származó bevételek meghaladták a 20,5 milliárd forintot, és mindeközben a szállodák foglaltsága és az átlagár is tovább emelkedett.

WIN-WIN modellt javasol a MSZÉSZ 

Az ágazatban az ezredforduló óta végbement változásokról, tendenciákról és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének javaslatairól, szakmai programjáról tartott tájékoztatót a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Hilton Budapest Szállóban.

Stratégiát és áfacsökkentést javasol a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 

A magyar szállodaipar 2014-2015 I. negyedévi teljesítményéről, az ágazatban az ezredforduló óta végbement változásokról, tendenciákról és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének javaslatairól, szakmai programjáról tartott tájékoztatót Niklai Ákos a szervezet elnöke, Kovács István főtitkárral és Árvai Zoltánnal, a Hilton Budapest igazgatójával.

Egyiptomból kilépéskor is fizetniük kell a turistáknak 

Az Egyiptomból hazautazó külföldi turistáknak fejenként 25 dollárt (5500 forintot) kell majd fizetniük a kairói repülőtéren, hogy elhagyhassák az országot - adta hírül szerdán az al-Ahrám című napilap internetes oldalán, idegenforgalmi minisztériumi forrásokra hivatkozva.

1,4 milliárd a Zwack adózott eredménye 

A Zwack Unicum Nyrt. 1,444 milliárd forint adózott eredményt ért el az elmúlt üzleti évében, ez 250 millió forinttal, mintegy 15 százalékkal kevesebb a megelőző üzleti évben elért 1,696 milliárd forint adózás utáni nyereségnél.

75 milliárdot kasszíroztunk külföldi filmekből 

Andrew G. Vajna kinevezése óta, az elmúlt két évben, az idén januárig több mint 75 milliárd forintot költöttek Magyarországon a külföldi filmek gyártói.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!