Nagyot ment a Zwack 2022-ben

Árbevételük 13 százalékkal nőtt december végére.

A Zwack Unicum Nyrt. bruttó árbevétele 29,8 milliárd forint volt az április elejétől december végéig tartó első háromnegyed éves pénzügyi időszakban, ez 13 százalékkal, 3,5 milliárd forinttal meghaladja az előző üzleti év azonos időszakának adatát - közölte a szeszesital-gyártó a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

A társaság beszámolója szerint a nettó - a jövedéki- és népegészségügyi termékadó nélküli - árbevétel 17,8 százalékkal, 2,6 milliárd forinttal nőtt a megadott időszakban.

 

A működési eredmény 4,3 milliárd forint lett április-decemberben, ami 0,2 milliárd forinttal, 6 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit; a társaság adózott eredménye 3,8 milliárdot tett ki, ami 0,2 milliárddal, 8,7 százalékkal magasabb volt.

Az adóváltozások és az alapanyagárak, illetve csomagolóeszközárak folyamatos áremelkedése miatt a társaság évközben rendkívüli, átlagosan 7 százalékos drágítást hajtott végre a teljes portfolióján - tájékoztattak.

Az exportárbevétel 1,9 milliárd forintot tett ki, ami 16 százalékos emelkedésnek felel meg háromnegyed év alatt. A nagyobb exportpiacok közül Olaszországban 14 százalékos, Romániában 21 százalékos és Szlovákiában 53 százalékos növekedést értek el.
 A társaság az üzleti év utolsó negyedévében jelentősebb fogyasztásvisszaeséssel számol, vetítették előre a BÉT honlapjára felkerült jelentésben.
    

Forrás: MTI


Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban

Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban 

Tavaszi tekercskészítő versenyre hívták a főváros egyik legelitebb gimnáziumának, az Eötvös József Gimnázium diákjait március 22-én, szombaton.
Bezár Bécs ikonikus magyar étterme

Bezár Bécs ikonikus magyar étterme  

Ősszel végleg bezárja kapuit a bécsi magyar közösség egyik ikonikus találkozóhelye, az „Ilona Stüberl“ étterem.
Új Executive Chef a Kempinskiben

Új Executive Chef a Kempinskiben 

Bárdos Péter az ötcsillagos szálloda új Executive Chéfje, aki Lévay Ádámot váltja ebben a pozícióban.
Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt

Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt 

A járványos eseteket a magyar határhoz közeli déli területeken találták.
A kormány betiltaná a műhúst?

A kormány betiltaná a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli

Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli 

Egy hazai profi séftől egy tökéletes receptet mi is közreadunk.
A kormány betiltja a műhúst?

A kormány betiltja a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Visszatér egy legendás üdítőital

Visszatér egy legendás üdítőital  

A magyar üdítőital-piac egy ikonikus szereplővel bővül: a Traubisoda ismét elérhetővé válik a hazai fogyasztók számára.
Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak

Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak 

Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott.
Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben

Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben 

Legyőzte Portót, Párizst és Nápolyt, legalábbis a Time Out által megkérdezett gasztroszakértők és több ezer helyi szerint.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.