Rekordot döntöttek a budapesti fürdők az idei szezonban

Kiemelkedően teljesítettek ezen a nyáron a budapesti fürdők a tavalyi évhez képest, annak ellenére, hogy az egyik leglátogatottabb strand, a Dagály a vizes vébé miatt idén zárva volt a fürdőzők előtt. 

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által küldött statisztika alapján összességében elmondható, hogy mindegyik fürdő augusztusban produkálta a legnagyobb forgalmat és a legmagasabb látogatószámót, ami egyértelműen a kedvező időjárásnak volt köszönhető.

A legtöbben a három nyári hónap alatt a Széchenyi Gyógyfürdőt keresték fel, összesen 326 830 fő, ami 18 ezerrel több, mint a 2016-os évben.

A második helyen a Palatinus végzett, 232 894 fős látogatószámmal, ami 76 730 fürdőzővel jelent többet, mint a tavalyi évben. Ezzel az eredménnyel a strand érte el a legmagasabb vendégnövekedést a budapesti fürdők között, az elmúlt év alatt.

A Palatinus strand egyéni rekordot is döntött, az elmúlt 10 évben nem volt olyan magas a látogatószáma, mint augusztus 5-én, amikor több mint 8 ezren fordultak meg a medencéi körül.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a Paskál Gyógy- és Strandfürdő végzett, melyet júniustól augusztusig végéig 144 851 vendég keresett fel. Ez 61 417 fős növekedést jelent 2016-hoz képest.

A Rómait 81 259, a Pünkösdfürdőt 39 667, a Csillaghegyit 53 656, a Gellértet 123 680, a Szent Lukács Gyógyfürdő és Uszodát 58 519, a Rudas Gyógyfürdőt 72 003, a Király Gyógyfürdőt 18 493, a Dandár Gyógyfürdőt pedig összesen 20 278 fő látogatta meg az idei nyári szezonban.

A három nyári hónapban összesen 1 172 130-an vették igénybe a fürdőhelyek szolgáltatásait, míg 2016-ban ez a szám 1 041 003 volt. 

Azért is számít kiemelkedőnek ez az eredmény, mert a 2016-ban harmadik leglátogatottabb Dagály fürdő az idei szezonban a vizes világbajnokság miatt zárva tartott. A Dagály fürdő tavaly nyáron 116 948 vendéget fogadott.

Ami a bevételeket illeti, a legnagyobb növekedést a Paskál Gyógy- és Strandfürdőnek sikerült elérnie, utána a Palatinus és a Csillaghegyi Strandfürdő következett.

Szerkesztőségünk megkeresésére Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója elmondta, hogy jelenleg is zajlik a Csillaghegyi Uszoda és Strandfürdő fejlesztése, mely reményeik szerint jövő nyárra befejeződik.

„A sportolni vágyókat és úszásoktatásra jelentkezőket egy 25 méter x 33 méteres két irányban kötelezhető versenymedence és egy 10 méter x 12 méteres tanmedence várja. A versenymedence alkalmas lesz kisszámú nézőközönség befogadása mellett úszóversenyek és vízilabda mérkőzések lebonyolítására is.

A wellness részlegben 32oC, 36oC, 38oC hőfokú élményelemekkel ellátott medence várja a pihenni vágyókat. Ezen a szinten pihenő területek és masszázshelyiségek kerülnek kialakításra. A Gyerekparadicsom terület három oldalról lesz megközelíthető.

Egyrészt az wellness részleg felől - ez a téli használat miatt fontos -, másrészt a két udvar felől. Az északi oldalon, a bejárat előtt található a meglévő kültéri gyerekmedence, a déli oldalon egy új gyermekjátszótér kialakítására alkalmas tér található.

A vizes gyermekjátszóházhoz kapcsolódóan egy megőrző-foglalkoztató kuckó, pelenkázó kialakítását tervezzük. A szaunavilág területe két oldalról lesz megközelíthető, egyrészt az épület felől, másrészt a parkolók felől, önálló megközelítéssel.

A szaunavilág kibérelhető területként, a fürdőtől lezártan is üzemelhet, ennek érdekében a külső bejárathoz váltókabinos öltöző csoportot terveztünk, vizesblokkal. A szaunavilágban helyet kap aromaszauna, ördögszauna, gőzkamra, nagyméretű panorámás finnszauna, hideg- és melegvizes merülő medencével” – foglalta össze a tervezett fejlesztéseket a szakember.


Drágább nyárra készülnek idén a szülők

Drágább nyárra készülnek idén a szülők 

A szülők csaknem felének a gyermekek felügyeletének megszervezése jelenti a legfőbb problémát a nyáron.
Mi, magyarok így készülünk a nyaralásra

Mi, magyarok így készülünk a nyaralásra 

A válaszadók közel harmada több mint 5 hónapon keresztül készül a várva-várt nyaralásra.
Zöld város és fenntarthatóság: új utak az építészetben

Zöld város és fenntarthatóság: új utak az építészetben 

Számos kiaknázatlan lehetőség vár még a szakmára, így például az innovatívabb anyaghasználat, a karbonlábnyom csökkentése vagy a szakmai együttműködési hajlandóság növelése.
Díjnyertes minisorozatok az ingyenes Japán Filmfesztiválon

Díjnyertes minisorozatok az ingyenes Japán Filmfesztiválon 

Idén először televíziós minisorozatok is a JFF Online Japán Filmfesztivál részét képezik.
Felavatták az Év Kerékpárútját

Felavatták az Év Kerékpárútját 

A konferencia apropóját az adta, hogy 2024-ben a Beregi kör nyerte az Év Kerékpárútja díjat.
Nem mindenki jelölte meg posztjaiban Budapestet a májusban itt járt influenszerek közül

Nem mindenki jelölte meg posztjaiban Budapestet a májusban itt járt influenszerek közül 

Ma derült ki, hogy a Budapest Influencer Tripre meghívott 50 külföldi influenszer közül többen egyáltalán nem jelezték posztjaikban, hogy Budapesten vannak.
Eladósorba került ez a történelmi kastély

Eladósorba került ez a történelmi kastély 

A Mátra festői vidékén, félúton az egri borvidék és Mátrafüred között található területen a Barkóczy-kastély új tulajdonosát keresi.
Magyarországon először: a POP ART egyik alapítója

Magyarországon először: a POP ART egyik alapítója 

A pécsi Zsolnay Negyed m21 Galériájában hamarosan látható Jacques Villeglé (1926-2022), a POP ART úttörőjének és a STREET ART látnokának művészi anyaga.
Nagyszabású kiállítás a debreceni MODEM-ben

Nagyszabású kiállítás a debreceni MODEM-ben 

100 év természet. Tájképek és csendéletek az MBH Bank gyűjteményéből címmel nyílt kiállítás június 14-én a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban.
Százhúsz ballonos érkezik Szegedre a világ minden pontjáról

Százhúsz ballonos érkezik Szegedre a világ minden pontjáról 

Harmincegy országból érkeznek versenyzők a világ legnagyobb hőlégballon megmérettetésére szeptember elején, Szegedre.