Az Ensana októbertől a bolgár tengerparton is megjelenik

Az Ensana októbertől a bolgár tengerparton is megjelenik 

Tengerparti desztinációval bővül az Ensana gyógyszállodáinak sora: a bolgár Saints Constantine and Helena üdülőhelyen található Aquahouse Hotel & Spa szálloda csatlakozik a Magyarországon is jelen lévő márkához.
Albena és a megszelídített tömegturizmus

Albena és a megszelídített tömegturizmus 

A német és osztrák érdeklődés mellett nő a foglalások száma Csehországból és Lengyelországból is a bolgár üdülőhelyen.  Az üdülő-komplexum menedzsmentje bizakodva tekint az idei szezon elé.
Sikeres szezont zár a bolgár téli turizmus

Sikeres szezont zár a bolgár téli turizmus 

Bár a 2022/2023 síszezonnak még nincs vége a bolgár Turisztikai Minisztérium jelentése szerint az idei bolgár téli turizmus teljesítménye 8,7% -kal haladta meg a világjárvány megjelenése előtti szintet. A 2021/2022 szezon pedig az azt megelőző négy év téli turizmus időszakainak a legsikeresebb éve volt - tájékoztatta lapunkat Dr. Tütünkov-Hrisztov Jordán, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatója.
Horvátország is tagja lett a klubnak

Horvátország is tagja lett a klubnak 

Januártól a szomszéd ország is tagja lesz a schengeni övezetnek, megszűnik a határellenőrzés. 
Költöztetik az ukrán menekülteket a bolgár tengerpartról

Költöztetik az ukrán menekülteket a bolgár tengerpartról 

Bulgáriában a turisztikai szezon kezdete előtt a Fekete-tenger partján lévő üdülőkből az ország központi részein lévő befogadóközpontokba telepítik át az ukrán menekülteket – jelentette be hétfőn Kalina Konsztantinova bolgár miniszterelnök-helyettes.
Bulgária nem köti Covid-igazolványhoz a síelést

Bulgária nem köti Covid-igazolványhoz a síelést 

Stella Baltova, bolgár idegenforgalmi miniszter a hétvégén kijelentette, hogy jelen állás szerint a bolgár síterepeken nem lesz kötelező a zöld igazolás (uniós Covid-igazolvány) bemutatása jegyvásárláskor vagy a síliftek használatánál.
Bulgária felfedezésre váró látnivalói

Bulgária felfedezésre váró látnivalói 

Egy bulgáriai nyaralás során érdemes nemcsak a tengerparton pihenni, hanem kicsit elkalandozni az ország belsejébe. Várna és környéke például olyan izgalmas látnivalókat kínál, mint az Aladzsa barlangkolostor, a balcsiki botanikus kert és a királyi palota, vagy a Balkán legnagyobb római kori fürdője.
Járvány ide vagy oda, egy busójárás sosem maradhat el

Járvány ide vagy oda, egy busójárás sosem maradhat el 

Legalábbis a bolgárok szerint.

Bulgáriában ismét terjed a covid 

Egyes jelentések szerint Bulgáriát elérte a járvány második hulláma.

Bulgária, Románia, Schengen: mikor? 

A képviselők kedden ismét felszólították az uniós állam- és kormányfőkből álló Európai Tanácsot, hogy mihamarabb hozzon pozitív döntést Bulgária és Románia schengeni tagságáról. A nem törvényerejű állásfoglalást 514 szavazattal, 107 ellenszavazat és 38 tartózkodás mellett fogadták el - tájékoztatott kedden az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája.

Buszbaleset Bulgáriában 

A súlyos turistabusz baleset szombat este történt Bulgáriában, Szvoge közelében . A hatóságok közlése szerint 16-an meghaltak, és 27-en sérülésekkel kerültek kórházba. 

Új desztinációval erősít a charterpiacon az Utazom.com 

Naposparton nyit új bázist az utazom.com. Az idei évben charterezővé váló utazásszervező, az eddigi block seat helyekkel szervezett Costa Brava, Zakynthos, Korfu és Rodosz desztinációk mellett kezdi el programozni a bolgár tengerpartot - közölte csütörtökön az utazásszervező.

Miben hasonlít Bulgária és Luxemburg? 

Bár némileg csökkent, továbbra is óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa, Luxemburg és Bulgária között. Vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) és az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás (AIC) alapján is toronymagasan vezet a nyugat-európai nagyhercegség a 28 tagú közösségben, Bulgária lemaradása pedig a középmezőnyhöz képest is rendkívül nagy - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által kedden kiadott, előzetes jelentésből.

Dinamikus csomagok, Bulgária a fókuszban 

Ötven top értékesítőjét hívta az Urbán betyár étterembe a Neckermann utazási iroda, ahol a vacsora díszvendége Bulgária és az IBEROSTAR Hotels & Resorts volt.

Több magyar város is összeköttetésbe kerül Szófiával 

A FlixBus európai mobilitási szolgáltató magyar városokkal kapcsolja össze először hálózatának legújabb országát, Bulgáriát. Budapestről, Kecskemétről és Szegedről március 23-tól napi rendszerességgel indulnak éjszakai buszok Szófiába, a két megyeszékhely Bécs irányába is új összeköttetést kap a hónap második felétől. 

Turisztikai együttműködés jöhet Budapest és Szófia között 

Bulgária és Magyarország szövetségesként sok területen számíthat egymásra, a két ország között a politikai együttműködés problémamentes - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki szófiai sajtóértekezletén, miután részt vett pénteken a Magyar-Bolgár Gazdasági Együttműködési Kormánybizottság alakuló ülésén.    

Jelentősen nőtt a várnai utasforgalom 

Tizenöt százalékkal növelte a főként turizmusból élő Várna repülőterén a forgalmat a nyaralók hada, és jövőre ennél is jobb adatok várhatóak.

Bulgáriában a Robinson Tours-szal 

Június 17-én este érkezett Budapestre a Robinson Tours csapata bolgár tanulmányútjáról a Robinson Tours első charter járatával, melyen közel 40 kolléga vett részt. 

Tengerparti strandok koncessziójáról döntöttek Bulgáriában 

A bolgár kormány hat népszerű fekete-tengeri strand koncesszióba adásáról döntött szerdán.

Luxemburg a leggazdagabb, Bulgária a legszegényebb ország az EU-ban 

Luxemburg volt az Európai Unió leggazdagabb tagállama tavaly is: vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) és az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás (AIC) alapján is toronymagasan vezet a nyugat-európai nagyhercegség a 28 tagú közösségben.

Bulgáriai szállodakatalógus és új albán partner a Robinson Tours-nál 

2017-es újdonságait és speciális ajánlatait mutatta be a Robinson Tours katalógusbemutatóján és partnertalálkozóján november 24-én a Hotel Novotel Centrumban, ahol több mint 100 partner és a szaksajtó képviselői vettek részt.

Bulgária augusztusban és szeptemberben is! 

A  nyár vége annyi jót ígér Bulgáriában, hogy érdemes lenne jobban kihasználni! Azokban a hetekben igazán minden adott és ideális egy élményekkel teli nyaraláshoz, mindez a főszezoninál jóval kedvezőbb áron érhető el.

Idén Bulgária a menő 

Történelmi látnivalók, finom homokos tengerpart, hajókirándulás és folklórprogram színesítette a Robinson Tours által szervezett bulgáriai tanulmányutat, amelynek során bejártuk az ország számos jelentős látnivalóját és főbb tengerparti üdülőhelyeit Szófiától Szozopolig.

Az Aranyhomoktól a Napospartig - idén Bulgária a menő 

Történelmi látnivalók, szemet gyönyörködtető épületek, finomhomokos tengerpart, hajókirándulás és izgalmas folklórprogram színesítette a Robinson Tours által szervezett bulgáriai tanulmányutat, mely során Szófiától egészen Szozopolig bejártuk az ország jelentős desztinációit.

Study tour Bulgáriában a Robinson Tours-szal 

Június 13-án koradélután az első charterrel érkezett Budapestre a Robinson Tours csapata bolgár tanulmányútjáról, amin 44 kolléga vett részt. 

Vonzó úti célok a luxushajótól a Napospartig 

Vannak, akik már a hideg, téli estéken megkezdik a visszaszámlálást a nyaralásukig, míg mások a last minute utak spontaneitására esküsznek. Egy azonban közös: a hétköznapok rohanásában egy álomutazás gondolata mindenkinek erőt ad, legyen szó akár egy romantikus hétvégéről valamely nagyváros nyüzsgő forgatagában, vagy egy kalandokkal teli családi pihenésről a hegyekben. 

Tengernyi élmény – Bulgária 

Már 4 charterrel repül a Robinson Tours Bulgáriába – újra foglalható minden turnus, az összes kedvelt időpont!

Elárasztják Mallorcát a németek 

A német utazási irodákban folyamatosan nő a kereslet a bulgáriai, görög és a spanyolországi üdülések iránt, ugyanakkor Egyiptomba és Törökországba kevesebben utaznak, mint a korábbi években.

Új charterlánccal bővít Bulgáriában a Robinson Tours 

Az utazásszervező új charterláncot indít Budapest és Burgasz között.

Szorosabbra fűznék a bolgár-magyar kapcsolatokat 

Március 17-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter meghívására hazánkba érkezik Bozsidar Lukarszki bolgár gazdasági miniszter. Korábban a két külügyminiszter kétoldalú gazdasági vegyesbizottság létrehozásáról állapodott meg, amelyben szerepet kap a turizmus is. A Budapest és Szófia közötti közvetlen légi járat novemberi újraindítása jó hatással lehet a kétoldalú gazdasági, kulturális és turisztikai kapcsolatokra

Elárasztják az oroszok és a németek idén Bulgáriát 

Bulgáriában az oroszok számára csökkenteni tervezik a vízumdíjat – a 16 év alattiak számára ingyenessé tennék –, a németek pedig a biztonsági aggályok miatt mennek Bulgáriába, Spanyolországba és Görögországba.

A görög, spanyol és bolgár tengerpart lesz a sláger idén? 

Hiába a hosszú, kánikulai nyár, a magyar utazók többsége a múlt évben a vakációt maximum nyolc naposra szabta, és közülük szinte mindenki a tengerpartot vette célba – derül ki az Invia tavalyi utazási trendjeit elemző friss statisztikájából. A felmérés arra is rámutat, hogy 2015-ben a legkedveltebb úti célnak Görögország, illetve szorosan mögötte Törökország és Egyiptom számított. Ez a tendencia idén némiképp átalakulhat. Bár Görögország megtartotta vezető helyét, a fáraók földjére már kicsit kevesebben mennek honfitársaink közül.

Budapest és Szófia között indít új járatot a Wizz Air 

A Wizz Air november 1-től új útvonalat indít Budapest és Szófia között. A magyar és a bolgár főváros közötti járat heti háromszor közlekedik majd.

15 nyaralóhelyre repül a Travel Service idén Magyarországról 

Megosztotta lapunkkal ez évi charternaptárát a Travel Service, melyből kiderül, hogy 15 népszerű üdülőhelyre szerződött le öt utazásszervezővel a légitársaság.

Szófia calling - újra lehet légi járat a bolgár fővárosba 

Kétoldalú gazdasági vegyes bizottság létrehozásáról állapodott meg Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtökön Szófiában folytatott tárgyalásain, és az MTI-nek telefonon adott interjúban azt is elmondta, hogy 2017 elejétől remélhetőleg újra lesz közvetlen légi járat Budapest és Szófia között.

Robinson Tours: több charterjárat jövőre Bulgáriába 

A Robinson Tours Kft. kiutaztatási részlege november 30-án szezonindító katalógus-bemutatóval és díjátadó ünnepséggel egybekötött partnertalálkozót tartott Budapesten a Hotel Novotel Centrumban. Az eseményen elhangzott, hogy jövőre heti két charterjáratot indítanak Budapestről Burgaszba az eddigi heti egy helyett.

Jövőre is elindítja Debrecen-Burgasz járatát a Robinson Tours 

2015. szeptember 7-én 12:35-kor érkezett a Robinson Tours Debrecen-Burgasz járatának idei utolsó gépe a Debrecen Airportra. A már hagyományosnak mondható charter 9 éve közlekedik júniustól szeptemberig.

Római és középkori építményeket tártak fel Bulgáriában 

Huszonhárom római és középkori építmény maradványait tártak fel Bulgária észak-keleti részében, Szilisztra városában.

Várnai séta, delfin-show és hajókirándulás a Robinson Tours-szal 

Június 13-án délelőtt érkezett Budapestre a Robinson Tours csapata bolgár tanulmányútjáról, amin 45 kolléga vett részt.

Napsütés, történelem, Bulgária 

Érdekes programok, szép idő és történelmi helyszínek várták a résztvevőket a Robinson Tours bulgáriai tanulmányútján.

Megindult a vonatforgalom a Romániát és Bulgáriát összekötő második Duna-hídon 

Május 10-én megindult a vonatforgalom a romániai Calafatot és a bulgáriai Vidint összekötő, a két ország közötti második Duna-hídon. A két kilométeres függőhidat tavaly júniusban nyitották meg a gépkocsiforgalom számára.

Ezek a legolcsóbb nyaralóhelyek 

Válassza Bulgáriát, és kerülje Olaszországot, ha nem akar sokat költeni a nyaraláson!

Bolgár táncokkal indította a szezont a Robinson Tours 

A Robinson Tours kiutaztatási részlege március 5-én szezonindító katalógus-bemutatóval egybekötött partnertalálkozót tartott Budapesten. A rendezvénynek a Hotel Novotel Centrum adott otthont, ahol közel 100 partner és a szaksajtó képviselői vettek részt.

Görög, észak-ciprusi és bolgár ajánlatok a Taurusnál 

A tavalyi rekordnövekedés után az idén további forgalombővülésben bízik a Taurus Reisen. Hétvégi rendezvényük a szakmai bemutató után kulináris csemegékkel fűszerezett vacsoraesttel folytatódott, majd hajnalig tartó zenés mulatsággal érte el tetőpontját.

30 százalékos bővülést tervez idén a Sun & Fun 

Több mint kétszáz viszonteladó partner előtt mutatta be idei árualapját a Sun & Fun Holidays csütörtök este.

Újra van légi összeköttetés Budapest és Szófia között 

Mától ismét van légi összeköttetés a bolgár és a magyar főváros között. Ezentúl heti négy alaklommal közlekedik a Bulgaria Air bolgár nemzeti légitársaság Szófia és Budapest között, méghozzá vadonatúj brazil gyártmányú Embraer ERJ-190 típusú gépekkel.

Új Duna-híd Románia és Bulgária között 

Pénteken, június 14-én Victor Ponta román és Plamen Oreharszki bolgár kormányfők jelenlétében adják át a forgalomnak a bulgáriai Vidint és a romániai Calafatot összekötő közúti és vasúti Duna-hidat. 

Várni kell még Románia és Bulgária schengeni csatlakozására 

Németország egyelőre elutasítja Románia és Bulgária csatlakozását a schengeni övezethez, és vétót emel, ha a két ország ragaszkodik a szavazáshoz az uniós belügyminiszterek jövő heti tanácskozásán - jelentette ki Hans-Peter Friedrich német belügyminiszter a Der Spiegelnek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!