Rekordszámú maskarás az idei busójáráson

Rekordszámú maskarás az idei busójáráson 

A tervek szerint rekordszámú, 2200 maskarás és 70 busócsoport vesz részt a hagyományos mohácsi téltemető, tavaszköszöntő népszokáson, az idén február 16. és 21. között zajló, tizenöt helyszínen kétszáz programot kínáló busójáráson.
Az eddigi legnagyszabásúbb lesz a idei Busójárás

Az eddigi legnagyszabásúbb lesz a idei Busójárás 

Minden eddiginél több, mintegy 2000 maskarás űzi a telet a február 24. és március 1. között zajló mohácsi busójáráson. A népszokás hat napon át, tizenöt helyszínen zajló csaknem másfél száz programjára hatvanezer látogatót várnak.
Megrendeznék a 2022-es mohácsi busójárást

Megrendeznék a 2022-es mohácsi busójárást 

Mohács vezetése úgy döntött, hogy megtartják a soron következő, 2022 februárjában esedékes busójárást - közölték a Duna-parti város önkormányzatának internetes oldalán. Az idei esemény a pandémia miatt elmaradt.
Járvány ide vagy oda, egy busójárás sosem maradhat el

Járvány ide vagy oda, egy busójárás sosem maradhat el 

Legalábbis a bolgárok szerint.
Elmarad a télűző mohácsi busójárás

Elmarad a télűző mohácsi busójárás 

Reméljük, azért Tél tábornok nem marad örökre a nyakunkon.
Elkezdődött a mohácsi busójárás

Elkezdődött a mohácsi busójárás 

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik csütörtökön a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át minden eddiginél több, 1750 maskarás űzi a telet a Duna-parti városban.

Közvetlen vonatok a mohácsi busójárásra 

Átszállás nélkül juthatnak el Pécsről Mohácsra a sokácok télbúcsúztató, tavaszköszöntő népszokására, a busójárásra utazók.
Közvetlen vonatok indulnak Pécsről a mohácsi busójárásra

Közvetlen vonatok indulnak Pécsről a mohácsi busójárásra 

Átszállás nélkül juthatnak el február 26-án Pécsről Mohácsra, a mohácsi sokácok hagyományos, télbúcsúztató, tavaszköszöntő népszokására a busójárásra utazók.
Ennyi maskarás még sosem volt a mohácsi busójáráson

Ennyi maskarás még sosem volt a mohácsi busójáráson 

Minden eddiginél több, mintegy 1300 maskarás űzi el a telet az idei busójáráson, amely február 23-án veszi kezdetét Mohácson. 

Csütörtöktől ismét beveszik a busók Mohácsot 

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik csütörtökön a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át 1200 jelmezes űzi a telet a Duna-parti városban.

Busójárás Pekingben 

Nagy érdeklődés és figyelem kísérte Paraszkay György grafikusművész, fotográfus hétvégi vetítőképes előadását a mohácsi busójárásról Pekingben a magyar kulturális intézetben.

Nyolcvanezren a busójáráson 

A busójárás, mint az egyik legkülönlegesebb hazai népszokás jelentőségére hívta fel a figyelmet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter vasárnap Mohácson, a város télűző, tavaszköszöntő fesztiváljának hatalmas érdeklődés mellett rendezett fő programjain.

70 program 30 helyszínen a mohácsi busójáráson 

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik csütörtökön a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át minden eddiginél több, 1200 jelmezes űzi a telet a Duna-parti városban.

Ennyi maskarás még sosem volt a busójáráson 

Minden eddiginél több, 1200 maskarás űzi el a telet az idei busójáráson, amely február 12-én veszi kezdetét Mohácson.

Busódivat anno és ma 

Törvényben minősítették hungarikummá az egyébként Magyarországon a horvátok által meghonosított mohácsi busójárást. A természeténél fogva folyamatosan változó népszokás emiatt könnyen elveszítheti rugalmasságát.

Reszkess tél, jönnek a busók! 

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel a budapesti Utazás kiállítás első napjával egy időben kezdődik a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át minden eddiginél több, 1100 jelmezes űzi a telet a Duna-parti városban.

Ennyi busó talán még sosem volt 

Minden eddiginél több, 1100 maskarás űzi el a telet az idei busójáráson, amely február 27-én veszi kezdetét Mohácson.

Jönnek a busók, megteltek a szálláshelyek 

Közeleg a busójárás, Mohácson már szinte minden a február 27. és március 4. között megrendezésre kerülő téltemető népszokásról szól. Számos különleges esemény várja majd a Duna-parti városba érkezőket, többek között a megújuló Szent Miklós Malom, a térség egyetlen ipartörténeti műemléke.

Mi van, ha nem jutunk el a busójárásra? 

A Busó-udvart eddig már közel háromezren, köztük több külföldi kereste fel megnyitása óta.

Minden nap lesz busójárás Mohácson 

Átadták a Busóudvart Mohácson, a mintegy 700 millió forintból épült létesítmény a busójárás hangulatából ad ízelítőt a látogatóknak.

Átadás előtt a Busó udvar Mohácson 

A több mint félmilliárd forintból megvalósult új, egyedi bemutató tér a település központjában a történelmi belvárosban kapott helyet.

Telt házas volt a busójárás 

Mintegy 80 ezren kísérték figyelemmel a szervezők becslései szerint a busójárás fő programjait vasárnap Mohácson, ahol csütörtöktől rekordlétszámú jelmezes űzi a telet és köszönti a közelgő tavaszt.

Kezdődik a busójárás 

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik ma a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át mintegy ezer jelmezes űzi a telet a Duna-parti városban.

A busójárásra készül a kisvasút is 

A Gemenc Zrt. 2013. február. 9-én (szombat) és 10-én (vasárnap) bővített menetrenddel várja busójárás idején az érdeklődőket.

Megvan az első hivatalos lista a hungarikumokról 

Hungarikum lett a mohácsi busójárás, a matyó népművészet és az összes UNESCO-világörökségünk.

Hamarosan temetik a telet a busók Mohácson 

Eddig csak egy különleges vidéki téltemető szertartás volt, az idén ellenben már a kulturális világörökség része is a február 7-12. közötti mohácsi busójárás. 

Udvar épül a busójárásnak 

Péntek délelőtt Mohács polgármestere és a kivitelező KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója közösen tették le a mohácsi Busó Udvar alapkövét. A közel 520 millió forintos beruházás – amelyből több mint 392 millió forint uniós támogatás – célja az UNESCO által is szellemi kulturális örökséggé nyilvánított Busójárás idegenforgalmi fontosságához méltó helyszín kialakítása.

Arattak a busós fotók a nemzetközi versenyen 

Az idei Photo Annual Awards nemzetközi fotópályázaton 40 ország 270 fotósa vett részt. 

Hatalmas érdeklődés kíséri a mohácsi busójárás programjait 

Hatalmas érdeklődés kíséri a busójárás idei rendezvényeit: csak a vasárnapi fő programokra, a busók dunai átkelésére, a főtéri felvonulásra, valamint az esti máglyagyújtásra ezrek voltak kíváncsiak Mohácson.

Kezdődik a busójárás Mohácson 

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel csütörtökön megkezdődnek a mohácsi busójárás idei programjai, melyek közül a jégzajlás miatt elmarad az egyik fő attrakció, a farsangi koporsó Dunára bocsátása.

Busónak öltözött fogyasztóvédők? 

Még az is meglehet, hiszen a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) részvételével zajlik a hétvégi Busójárás - olvasható az NFH honlapján.

Busók és kocsonya Miskolcon 

Hamarosan a miskolci Kocsonyafesztiválon riogatják a telet a mohácsi busók. Munkatársunktól

Csak helyi bort isznak majd a mohácsi busók 

Idén csak helyi termelők borát árulhatják a mohácsi Busójáráson a város vezetésének döntése értelmében. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!