Mindig is érdekelte, hogy milyen lehet egy buszgarázs belseje?

Mindig is érdekelte, hogy milyen lehet egy buszgarázs belseje? 

Ha igen, akkor május 11-én, szombaton módja lesz rá, hogy alaposan megtekintse.
Januártól luxus lesz majd buszra szállni?

Januártól luxus lesz majd buszra szállni? 

Negyedével drágulhat a buszozás Magyarországon jövőre, ha a buszoknak valóban a teherautókhoz hasonló kilométer alapú útdíjat kell fizetniük
Vacogtató intézkedés a bécsi metrón, villamosokon

Vacogtató intézkedés a bécsi metrón, villamosokon 

Az energiaválságra tekintettel az őszi-téli időszakban két fokkal hidegebb lesz a bécsi metróban és a villamosokon. Letekerik a fűtést a metróállomásokon és a bécsi tömegközlekedési vállalat telephelyein és irodaépületeiben is. A cél, hogy tíz százalékkal csökkentsék az energiafelhasználást.
Európa szerte ellenőrzik a buszokat

Európa szerte ellenőrzik a buszokat 

Egyhetes fokozott ellenőrzést tart az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a magyar rendőrök is résen lesznek. 
Több mint ötszáz új Volánbusz érkezik

Több mint ötszáz új Volánbusz érkezik 

A következő hónapokban 503 új busz áll forgalomba a Volánbusz 32,9 milliárd forintos megrendeléséből, jelentették be a közlekedési vállalat keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.  

Zala megye felé változik a buszos közlekedés 

Több közvetlen autóbuszjárat is megszűnik Budapest és Zala megye között.
Ismét járnak a FlixBus járatai Romániába

Ismét járnak a FlixBus járatai Romániába 

Budapestről Románia nyugati országrészének több mint 15 településére lehet újra zöld távolsági busszal utazni.
Kiemelt ellenőrzésre számíthatnak a buszosok és kamionosok

Kiemelt ellenőrzésre számíthatnak a buszosok és kamionosok 

A jövő héten - március 10-12-én - országszerte közlekedésbiztonsági ellenőrzésekre számíthatnak a teherautó- és autóbuszsofőrök
Napelemeket szereltek fel egy Flixbus járműre

Napelemeket szereltek fel egy Flixbus járműre 

A FlixBus napelemeket helyezett el Dortmund és London között közlekedő járatán. A napelemek a busz elektromos rendszerét látják el energiával, így hatékonyan csökkentik az üzemanyag felhasználást és a szén-dioxid-kibocsátást.
2 milliárd forintot költünk reptéri parkolásra

2 milliárd forintot költünk reptéri parkolásra 

A külföldre utazó magyarok közel fele választja a repülőt, mint közlekedési eszközt. A közép-európai régió vezető reptéri közösségi autómegosztója, a BeeRides az Invia.hu-val végzett közös kutatása szerint a reptérre jutásra átlagosan ötezer forintot költ az utazó. A több mint ezer autótulajdonos megkérdezésével zajlott felmérésből kiderült: az utazás idejére minden negyedik tulajdonos bérbe adná autóját, ingyenes parkolásért és a bérlésből jutó bevételért cserébe.

A Pride miatt változik a közlekedés a szombaton 

Változik az M1-es, az M2-es metró, az M3-as metrópótló, a 2-es, a 4-6-os villamos, a 4-6-os villamospótló, a 9-es, a 15-ös, a 105-ös és a 115-ös autóbusz, valamint a 70-es, a 72-es, 73-as, a 76-os és a 78-as trolibusz közlekedése 2018. július 7-én délután, mert 14 órától tartják a „Merj nagyot álmodni” Budapest Pride rendezvényt. A résztvevők 15:30-tól várhatóan 17:30-ig a Városligeti fasor és Kossuth Lajos tér között vonulnak. Az érintett útszakaszokat 14 órától kordonozzák, a vonulás útvonalán változó időszakokban a gyalogos keresztirányú mozgás is tilos lesz.

Terjed az elsőajtós felszállási rend 

Újabb budapesti közösségi közlekedési járatokon vezet be elsőajtós felszállási rendet a Budapesti Közlekedési Központ. 2018. június 30-tól (szombattól) a 33-as, a 68-as, a 114-es és a 213-as vonalon hétvégén, a 146A buszra pedig a hét minden napján csak az első ajtónál lehet felszállni, ahol a járművezető ellenőrzi az utasok jegyének, bérletének, egyéb utazási okmányának érvényességét. Kérjük utasainktól, hogy jegyüket, bérletüket készítsék elő, előtt és felszálláskor mutassák be a járművezetőnek, ezzel gyorsítva a megállóhelyi utascserét.

A RegioJet új buszjáratot indított Prágából Temesvárra, Szeged az egyik megálló 

A RegioJet új buszjáratot indít Prágából Temesvárra június 28-án, melynek egyik állomása Szegeden a Tarján Víztorony téri megállóban lesz. 

Diákokkal teli fékhibás buszt állítottak meg az osztrák határon 

Budapestről indult és Londonba tartott az az autóbusz, amelyet súlyos műszaki hiányosságok miatt nem engedtek tovább az osztrák hatóságok - írja az Autószektor.

Hazahozták Angliából az utolsó Ikarus buszt 

Hazahozták Nagy-Britanniából az utolsó, az egykori mátyásföldi üzemben tervezett és épített Ikarus autóbuszt. Az Ikarus 489-es Polaris típus akkoriban Európa egyik leginnovatívabb városi autóbusza volt és egyben az Ikarus utolsó sikeres exportterméke.

Sokba fájhat, ha rossz helyen parkol Bécsben 

Csaknem 2300 alkalommal állták el tavaly szabálytalanul parkoló autók a villamos- és buszjáratok útját Bécsben. Emiatt az utasoknak akár 40 percet is kellett várakozniuk, 650 esetben pedig csak a gépkocsi elvontatása segített.

Rövidebb útvonalon járnak a margitszigeti buszok 

Csak a Zenélőkút megállóig járnak csütörtöktől várhatóan 2017 tavaszáig a margitszigeti buszok Budapesten csatornázási munkák miatt.

Felvásárolta konkurenciáját a német busztársaság 

A müncheni és berlini bázisú FlixBus – Németország legnagyobb buszos személyszállítója – felvásárolta egyik konkurenciáját, a Postbust.

Észt busztársaság viszi a magyar turistákat Krakkóba 

A Lux Express napi három járatot üzemeltet Budapest és Lengyelország egykori fővárosa, Krakkó között, a város számos műemlékkel és nyári kulturális programokkal csábítja az utazókat.

Új nemzetközi járatokkal terjeszkedik Magyarországon a FlixBus 

Magyarországon is terjeszkedik a fiatal távolsági buszszolgáltató, a FlixBus: új járatok indulnak Budapest, Győrből és Nagykanizsáról napi akár nyolc csatlakozással Ausztriába, valamint Horvátországba, Szlovákiába, Németországba és Csehországba.

Új szabályok léptek életbe 

Új szabályok léptek életbe

Első szülinapját ünnepelte Budapesten a Worldwide City Sightseeing 

Egy éve működik a hop on-hop off szolgáltatást nyújtó Worldwide City Sightseeing Budapesten, az évfordulót május 26-án a Kioskban tartott díszes fogadással egybekötött születésnapi összejövetellel és egy partival ünnepelte a cég.

Kiaknázatlan tartalékok rejlenek a buszos személyszállításban 

Minden eddiginél több résztvevővel és busszal tartják szerdán Magyarország egyedülálló buszos személyszállítási kiállítását, a Busexpót Zsámbékon.

Szerződést bonthat az Orangeways-szel a BKK 

Nem szerezte meg az Orangeways Kft. a Rába S91-es midibuszok típusengedélyét szerződésben vállalt határidőig, ha a cég április 1-ig nem mutatja be a dokumentumokat, akkor a Budapesti Közlekedési Központ felbontja a szerződést.

Híres emberek képeivel díszítik a kaposvári buszokat 

Kaposváron február 15-éig szavazhatnak az ott lakók, akik nem először teszik le a voksukat valami vagy valakik mellett.

Retróbuszok Budapest utcáin 

Megnyitották a százéves budapesti autóbusz-közlekedést ünneplő programsorozatot vasárnap a fővárosi Hősök terén. Az eseményt követően a tizenegy különböző busz alkotta konvoj végighaladt az 1915-ben indított első járat útvonalán, majd emléktáblát helyeztek el a 105-ös busz Bajcsy-Zsilinszky úti megállójában.

Félmilliárd forintos tömegközlekedés-fejlesztés Móron és környékén 

Időkapszula elhelyezésével elkezdődött Mór és környéke közösségi közlekedésének fejlesztése: mintegy 500 millió forintból, uniós források felhasználásával új buszpályaudvar épül a városban, elektronikus utastájékoztató rendszert, illetve új buszöblöket és utas várókat alakítanak ki az összes érintett településen.

Vadonatúj hibridbusz halad a 7-es busz vonalán 

Hamarosan Budapesten lesz az egyik legnagyobb hibridbusz-flotta Európán belül.

Egyesült a két nagy buszvállalat 

Németország két legnagyobb buszos vállalkozása, a FlixBus és MeinFernbus egyesítette erőit.

A BKK elképzelései a budapesti turistabuszok parkolásáról 

Az utóbbi években nincs idegenforgalmi szezon, melynek során ne borzolnák a buszos cégek és utazási irodák idegeit a turistabuszok parkolási rendjének változásai. Változott-e valami idén?

Kétszáz új buszt kap Budapest 

Mintegy kétszáz új busz érkezik Budapestre 2015-ben az új üzemeltetési modell keretében, a MAN és a Mercedes buszai a déli városrészekben közlekednek majd - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

A turistáknak kedvez Pécs új buszközlekedése 

Több új autóbuszjárat is indul néhány héten belül Pécsen, elsősorban a turisták és a belvárosban élők kiszolgálása érdekében - jelentette be a város polgármestere kedden a baranyai megyeszékhelyen.

Mercedes-szel utazhatnak a budapestiek 

Új Mercedes Conecto buszok állnak forgalomba Budapesten, miután lezárult a járművek vásárlására kiírt közbeszerzési eljárás - közölte a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV pénteken az MTI-vel.

Próbaüzemben a BKK utazástervező weboldala 

Próbaüzemben elindult csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új, Futár-alapú utazástervező rendszere, amelyet a futar.bkk.hu oldalon lehet elérni.

150 milliárdból korszerűsítik az autóbuszparkot 

Az elöregedett autóbuszpark korszerűsítésére 150 milliárd forintnyi megemelt keret áll rendelkezésre, amelyből a következő években évi 400-500 új busz beszerzésére nyílik lehetőség - jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerdán Zsámbékon egy szakmai konferencián.

Nosztalgiajáratokon utazhatunk Budapesten húsvétkor 

Több nosztalgiajáratot is indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV húsvétkor, veterán villamosokkal és buszokkal is lehet majd utazni a fővárosban - közölte a két közlekedési társaság szerdán az MTI-vel.

44.444 reptéri buszjegy fogyott el 

Továbbra is kedvezményes és kényelmes eljutást kínál a vasúttársaság a repülőtérre.

Újabb európai városba juthatunk el a Volán járatokkal 

Októbertől négy új nemzetközi járatot indít a Volánbusz, Párizs, London, Rotterdam és Heidelberg is elérhető lesz busszal.

Tovább fiatalodik a fővárosi buszflotta 

46 darab kiváló műszaki állapotban lévő, alacsonypadlós, 4-8 éves autóbusszal fiatalodik Budapest buszflottája. 

Montenegróban szakadékba zuhant egy turistabusz 

Hétfő reggelig 18-ra nőtt a Montenegróban szakadékba zuhant román turistabusz halálos áldozatainak száma - közölte a bukaresti külügyminisztériumban alakult válságstáb.

Elindult első európai útjára a Lennon-busz 

Yoko Ono indította útjára Liverpoolból azt a zenebuszt, amely szerte Európában fiatalokat kíván segíteni abban, hogy elkészíthessék saját szerzeményeiket.

A buszoszlop elhaladása idején torlódások várhatóak! 

Az új autóbuszok forgalomba állása előtti utolsó napon, 2013. április 30-án, kedden 9:30 és 10:30 között a főváros útjain látványos felvonulás keretében megtekinthetőek lesznek a budapesti tömegközlekedés vadonatúj alacsonypadlós Mercedes Citaro 2-es autóbuszai. Ezt követően 12 és 19 óra között a Hősök terén tekinthetik az új buszokat - közölte hétfőn szerkesztőségünkkel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Többmilliós bírságot is kaphatnak a buszos szolgáltatók 

A vasúti személyszállítók után az autóbuszos személyszállítási szolgáltatók is bírságolhatók, ha megsértik az utasok jogait. A kormány erről fogadott el rendeletet, közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

A világ legjobb buszmegállója 

A világ legjobb buszmegállójával rukkolt elő új kampányához egy amerikai telekommunikációs cég. Azok a szerencsések, akik a megállóban elhelyezett plakát felhívását követve ellátogattak egy weboldalra, különleges meglepetésben részesültek: volt akiért sportkocsi, másért kutyaszán vagy lovas kocsi érkezett.

Ingyen buszoznak a dunakesziek 

Nem kell jegyet váltaniuk januártól a dunakeszi helyi buszjáraton utazó városlakóknak, miután a körjáratot üzemeltető kft. költségeit az önkormányzat átvállalta - tájékoztatta a városüzemeltetési és beruházási osztály vezetője hétfőn az MTI-t.

Nem változnak jövőre a személygépkocsik e-matrica díjai 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendeletmódosítási tervezete szerint az autósok a jövő évben is az ideivel megegyező árakon vásárolhatnak e-matricát a személygépkocsikra. A szaktárca a megtett úttal arányos elektronikus díjfizetés jövő nyárra tervezett bevezetéséhez igazítja a jogszabályi előírásokat, közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Utasbarát változás a jegyértékesítésben 

Változik a BKV jegyek értékesítése, a 24 órás jegyek ezentúl már a reptérre közlekedő 200E autóbuszjáraton és a HÉV-járatok jegyvizsgálóinál is megvásárolhatók lesznek. Újra megnyílik több, korábban bezárt pénztár, bővült nyitvatartás. 

Szabad a mozgás a balatoni turistáknak 

Akár történelmi jelentőségűnek is nevezhetjük azt a szerdai sajtótájékoztatót, amelyen a Balaton Best térségi Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezet, illetve annak ügyvezetője, Neuhold Zoltán bemutatta a "BalatonBest-buszt".
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!