Turistákat szállító busz tragédiája Velencénél

Turistákat szállító busz tragédiája Velencénél 

Legalább 21 ember életét vesztette Velence Mestre nevű városrészében a kedd este történt súlyos buszbalesetben, közölte a helyi sajtó és az észak-olaszországi város polgármestere.  
Turisták tragédiája Peruban

Turisták tragédiája Peruban 

Egy turistákat szállító busz szakadékba zuhant.
Bírálja a szakma a "pizsamás" busztúrákat

Bírálja a szakma a "pizsamás" busztúrákat 

A napokban tragikus buszbalesetet szenvedett csoport útját, az egyetemi túrakörből kinőtt Volmer-Tours Kft. szervezte. A társaság egynapos, tengeri "csobbanásait" sok kritika éri a szakmában.
Buszbaleset: kifogástalan műszaki állapotú volt a busz

Buszbaleset: kifogástalan műszaki állapotú volt a busz 

Az utazásszervező cég szerint a balesetkor forgalomban lévő, 2013-as évjáratú Mercedes busz kifogástalan műszaki állapotú volt, 2021. márciusában volt utoljára hatósági műszaki vizsgálaton, folyamatosan karbantartott és ellenőrzött jármű volt, amelyet lényegesen hosszabb utakra is igénybe vettek.
Buszbaleset: van biztosítása az utazásszervezőnek és a busztársaságnak is

Buszbaleset: van biztosítása az utazásszervezőnek és a busztársaságnak is 

Rendelkezik biztosítással a vasárnap hajnalban az M7-es autópályán balesetet szenvedett autóbuszt tulajdonló cég és az utazást szervező társaság is.
Tragikus balesetet szenvedett egy nyaralókkal hazatérő busz

Tragikus balesetet szenvedett egy nyaralókkal hazatérő busz 

A Volmer-Tours Kft. autóbuszát baleset érte az M7-es autópályán vasárnap hajnalban, a busz Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított - mondta a hvg.hu-nak a külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda munkatársa.
Élethosszi havi járadék az egyiptomi busztragédia károsultjainak

Élethosszi havi járadék az egyiptomi busztragédia károsultjainak 

Nyolc évvel a szörnyűség után komoly előrelépés történt Hurghadában történt busztragédia ügyében. A balesetben tizenegy ember vesztette életét, a sérültek közül pedig jó páran maradandó sérüléseket szenvedtek. Az áldozatok és a sérültek között gyerekek is voltak.
Buszbaleset Bulgáriában

Buszbaleset Bulgáriában 

A súlyos turistabusz baleset szombat este történt Bulgáriában, Szvoge közelében . A hatóságok közlése szerint 16-an meghaltak, és 27-en sérülésekkel kerültek kórházba. 

Veronai buszbaleset: hamarosan kárelőleget fizet a Groupama 

Lehetőség szerint a jövő héten jelentősebb összegű kárelőleget fizet a veronai buszbaleset károsultjainak a Groupama Biztosító. A károsultak több mint felével felvette a kapcsolatot a társaság, akikkel az első adategyeztetés és kárigényfelmérés is megkezdődött - mondta a biztosító szolgáltatási ügyvezető igazgatója.

Szigorúbban szabályozhatják az iskolai kirándulásokat 

Szigoríthatják az iskolai buszos kirándulások szervezésének feltételeit - többek között kikötnék, hogy a buszsofőr a pihenőidejét szállodában töltse, és a gyerekeket szállító busz este 10 és reggel 6 óra között ne közlekedhessen.

Nemzeti gyásznap a veronai baleset áldozatainak emlékére 

A kormány a péntek éjszaka Verona közelében történt buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére január 23-a, hétfőt nemzeti gyásznappá nyilvánította.

Egy buszbaleset következményei 

A debreceni Grand Tours Utazási Iroda 2016. december 17-i, halálos áldozatokkal és több tucat sérülttel járó közúti balesete kapcsán a szakmában újra felmerült az utazási irodai felelősségbiztosítás kérdése. Kérdéseink reagált a Grand Tours 2000 Kft. ügyvédje, az iroda tulajdonosa és a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

Kártérítési előleget fizet a buszbaleset sérültjeinek a Grand Tours 

A vasárnapra virradóra történt buszbaleset áldozatainak családja számára 500 ezer forintos kártérítési előleget fizetnek, és a súlyosan sérülteknek is segítséget kívánnak nyújtani - jelentette be a Grand Tours ügyvezetője. 

Szlovák turisták haltak meg egy szerbiai buszbalesetben 

Öt szlovák turista meghalt, 23 pedig megsérült kedd hajnalban a közép-szerbiai Aleksinac közelében, amikor az őket szállító autóbusz lesodródott az útról - közölte a szerb belügyminisztérium.

Precedensértékű ítélet: teljes kártérítést fizethet a Best Reisen 

2015. december 1-jén jogerős közbenső ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék a 2011-ben történt egyiptomi buszbaleset ügyében, mely kimondja, hogy az utazást szervező Best Reisennek teljes kártérítési kötelezettsége van.

Felelős a Best Reisen az egyiptomi buszbalesetért 

A Pesti Központi Kerületi Bíróság közbenső ítéletben állapította meg a Best Reisen teljes kártérítési felelősségét a 2011 novemberében történt hurghadai buszbaleset ügyében. A baleset maradandó sérülést elszenvedő károsultjai által életjáradékért indított perben hozott nem jogerős közbenső ítélet akár a járadékfizetési kötelezettség előszobája lehet.

Hurghadai buszbaleset: két év után megállapodás 

Remélhetőleg még karácsony előtt megkapják a kártérítést az egyiptomi Hurghadában történt buszbaleset károsultjai és az áldozatok hozzátartozói az egyiptomi biztosítótól - közölte vasárnap a Külügyminisztérium annak kapcsán, hogy röviddel a baleset második évfordulója előtt megszületett a megállapodás az áldozatok és hozzátartozóik kártérítésének ügyében.

38 halottja van az olasz buszbalesetnek 

Harmincnyolcra emelkedett a dél-olaszországi Campania tartományban vasárnap este történt autóbusz-baleset halálos áldozatainak száma. Az első vizsgálatok szerint műszaki hiba okozta a balesetet.

Montenegróban szakadékba zuhant egy turistabusz 

Hétfő reggelig 18-ra nőtt a Montenegróban szakadékba zuhant román turistabusz halálos áldozatainak száma - közölte a bukaresti külügyminisztériumban alakult válságstáb.

Magyarok sérültek meg egy törökországi buszbalesetben 

A balesetnek két súlyos és több könnyebb sérültje van. A két súlyos sérült egyikének bordatörése van, a másik fejsérülést szenvedett.

25 millió forint gyűlt össze a Nemzeti Segélyvonalon 

Mintegy 25 millió forintot adományoztak a segíteni szándékozók az egyiptomi buszbaleset sérültjeinek és az áldozatok hozzátartozóinak a 1752-es Nemzeti Segélyvonal hívásával; a gyűjtés szerdán zárul.

90 ezernél jár a hívások száma a Nemzeti Segélyvonalon 

Közel 90 ezren hívták hétfő délutánig a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat. A gyűjtéssel az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit és sérültjeit segítik.

Elnézést kért Egyiptom magyarországi nagykövete 

Elnézést kért a hurghadai buszbaleset sérültjeitől és az áldozatok hozzátartozóitól Aly El-Hefny egyiptomi nagykövet az RTL klub hétfő esti híradójában.

Hurghadai baleset - Szijjártó: az állami szervek gyorsan és hatékonyan működtek együtt 

A miniszterelnök utasításának megfelelően a minisztériumok és állami szervek rendkívül gyorsan, hatékonyan, egymással együttműködve végezték munkájukat az egyiptomi buszbaleset kapcsán - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján.

Gyűjtést szervez a Best Reisen 

Együttműködve az Ökumenikus Segélyszervezettel, a Best Reisen gyűjtést szervez az egyiptomi buszbaleset károsultjainak megsegítésére. Céljuk hangsúlyozottan nem a kórházi kezelések és hazautaztatás rendezése, ez részben a biztosító társaságok, részben a Best Reisen jóvoltából már megtörtént. 

Közel 80 ezer hívás a Nemzeti Segélyvonalon 

Közel 80 ezren hívták péntek estig a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat. A gyűjtéssel az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit és sérültjeit segítik.

Megemlékeztek az egyiptomi keresztény templomok 

Egyiptomban vasárnap délelőtt az összes keresztény templomban megemlékeztek a hurghadai balesetben elhunyt vagy megsérült magyar áldozatokról.

Több mint 65 ezer hívás a Nemzeti Segélyvonalon 

Több mint 65 ezren hívták csütörtök estig a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat. A gyűjtéssel az egyiptomi buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit és sérültjeit segítik.

Hazahozták a halálos áldozatokat 

Csütörtökön késő délután megérkezett Magyarországra az egyiptomi buszbaleset halálos áldozatait szállító katonai repülőgép - tudatta a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel.

Az utolsó sérült is úton van Magyarországra 

Az egyiptomi buszbaleset utolsó magyar sérültjét szállító repülőgép is felszállt csütörtök este Kairóban - közölte Szijjártó Péter az MTI-vel.

Újabb kilenc sérült hagyta el Egyiptomot 

Újabb kilenc sérült tér haza Egyiptomból, miután csütörtök délelőtt felszállt Hurghadából az őket Magyarországra szállító repülőgép - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

Best Reisen: megfelelő jogosítványa volt a buszsofőrnek 

A Best Reisen utazási iroda szerint az Egyiptomban balesetet szenvedett autóbusz sofőrje rendelkezett a szükséges vezetői engedéllyel, a jármű pedig kifogástalan műszaki állapotban volt.

Hurghadai baleset: péntekig hazérhetnek a holttestek 

A miniszterelnök szóvivőjének szerda reggeli televíziós nyilatkozata szerint péntekig hazakerülhetnek a buszbalesetben elhunytak holttestei.

Gyűjtés az egyiptomi buszbaleset áldozatainak a Nemzeti Segélyvonalon 

Az egyiptomi buszbaleset miatt azonnali gyűjtést hirdetett az áldozatok hozzátartozói, illetve annak sérültjei számára a Nemzeti Segélyvonal Kuratóriuma.

Donald Tusk a lengyel buszbaleset helyszínére utazik 

A lengyel miniszterelnök is a Berlin közelében történt, halálos álodzatokkal járó buszbaleset helyszínére utazik.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!