Földcsuszamlás pusztíthatja el a svájci falucskát

Földcsuszamlás pusztíthatja el a svájci falucskát 

Azonnal távozniuk kell a svájci Brienz falu lakóinak, miután közölték velük, hogy a következő napokban kétmillió köbméternyi szikla fog lezúdulni a település feletti hegyről.
Ingyen szállás a turistáknak egy olasz faluban

Ingyen szállás a turistáknak egy olasz faluban 

Az évek óta egyre jobban elnéptelenedő, a turisták körében is felfedezetlen San Giovanni ettől az intézkedéstől várja turizmusa fellendülését.
Felhőkarcolót a tanyavilágba!

Felhőkarcolót a tanyavilágba! 

Az alig 7000 lelkes Brande városában egy 320 méteres felhőkarcolót húznak majd fel 2023-ig. A választás nem véletlenül esett éppen erre a településre.
Fosztós káposztával és tarkedlivel várják a vendégeket Bokoron

Fosztós káposztával és tarkedlivel várják a vendégeket Bokoron 

Hosszabb távon a turizmus fejlesztése lehet a jövő Bokoron - mondta szerkesztőségünk érdeklődésére Hegedűs Pál polgármester. 
Ebben a Balatonban nem fog fürödni!

Ebben a Balatonban nem fog fürödni! 

Bár a falu neve a magyar tenger nevével azonos, de Balaton község mégis máshol, több száz kilométerre, Észak-Magyarországon található. A Bükk egyik gyöngyszeme, igazi európai falu, amely a szép környezetével, kiépített infrastruktúrájával és rendezvényeivel kikapcsolódást kínál az érdeklődő turistáknak.
Nézze meg, hogy nézett ki egy falu az Árpád-korban

Nézze meg, hogy nézett ki egy falu az Árpád-korban 

A tiszaalpári Árpád-kori falurekonstrukció állapota az évek során nagyon leromlott, szükségessé vált a felújítása és a terület újrarendezése. 
Ha látni akarja, utazzon oda!

Ha látni akarja, utazzon oda! 

Tilos fotót készíteni egy kis svájci faluban, Bergünben: a község így akarja elkerülni, hogy boldogtalanok legyenek azok, akik nem lehetnek épp a festői környezetben.
Meseerdő és helyi ízekkel teli kamra Trizsben

Meseerdő és helyi ízekkel teli kamra Trizsben 

A borsodi falu jövőjének építésében a turizmus is fontos szerepet játszik – mondta lapunknak Mácsi Istvánné, Trizs polgármestere. A különböző elképzelések és fejlesztések elsősorban ezt szolgálják.
Hamarosan vízisportolásra is lehetőség lesz a nógrádi faluban

Hamarosan vízisportolásra is lehetőség lesz a nógrádi faluban 

Szerencsés földrajzi környezetben, Heves, Pest és Nógrád megye határán találni Héhalmot, azt a régi kis települést, amelynek lakói között egyre több a fiatal. Az önkormányzat abban közvetít, hogy a régi, elhagyott ingatlanokat elsősorban az ifjak számára értékesítsék. Emellett a képviselőtestület is vásárol házakat, amelyeket felújítanak és kedvező áron albérletként igyekeznek hasznosítani, hogy ezzel is gyorsítsák a fiatal lakosok letelepedését.

A tökéletes rántott hús receptje 

Ha azt mondom, Bázakerettye, sokan bizonyára visszakérdeznek: az meg mi? Bár a nagyon eminenseknek talán a tanulmányaikból beugrik, hogy ez az a hely, amelynek köszönhetően kőolaj-nagyhatalom lehettünk volna (nem lettünk), később termálvizet is találtak, és kezdték egyre többen felkeresni a községet a pihenni vágyók.

Már az összes nyári hétvégére kibérelték a Veszprém megyei falut 

Nagy az érdeklődés a Veszprém megyei bérelhető falu, Megyer iránt, a nyári hétvégék már foglaltak, a hétköznapokra azonban még kivehető a település, amely tavaly több nagyszabású esemény helyszíne volt.

Siklóernyősök és vadászok veszik be a háromszáz lakosú magyar falut 

Az elmúlt években főleg a siklóernyős bajnokságoknak, illetve a különleges papírmerítő műhelynek és múzeumnak köszönhetően sok turista fordult meg Fedémesen. A Heves-Borsodi dombság festői völgyében elterülő kis falu a környék egyik gyöngyszeme, ahol idén is sok érdeklődőre számítanak.

Négyszáz év után Zsidóölőről Zsidódombra neveztek át egy spanyol falut 

Ünnepélyes keretek között, az izraeli nagykövet és a spanyol zsidóság hivatalos küldöttségének jelenlétében keresztelték át a Castrillo Matajudíos (Zsidóölő) nevű spanyol falut, csaknem egy évvel azután, hogy az itt élők népszavazáson döntöttek a névváltoztatásról.

A falu, ahol a semmit árulják 

210 ezer forintért kibérelhető egy alig negyven lakosú Veszprém megyei falu, Megyer – olvasható a hirdetés az egyik apróhirdetési portálon. A különös akcióval a „dunántúli Hollókőként” szeretné turisztikailag pozícionálni a települést Pajer Kristóf polgármester. Bő egy hónap alatt kétszáznyolcvan bérlőjelöltjük lett. 

A falu, ahol még a részeg se lép a virágra 

Virágvásár, anyák napi főzőverseny, sportesemények a mini sporttelepen, tájház és hagyományőrzés minden vonalon. Ez talán a nagyobb községekben természetes, de hogy egy nagytanyás községnek saját fafaragó művésze, messze földön ismert virágos utcái és gyógyító lovardái vannak, az már kevésbé szokványos. Az alig több mint 4000 lakossal rendelkező Csemő azonban ilyen. Hogy mindez minek vagy kinek köszönhető? Erre Bartha Alajosné, a most leköszönő, de a község húsz éven át regnáló polgármestere adott választ egy találkozón.

A kézműves kincsek mátrai faluja 

Immár negyedszázada, hogy a Mátra északi részén levő parányi községben, Bodonyban többen hozzáláttak a falusi vendéglátás fejlesztéséhez - mondta Turizmus Online-nak Kovács István polgármester. Később azonban a tulajdoni viszonyok változása miatt ez a folyamat megtorpant.

Mit nekem szálloda? 

Szálloda helyett immár egész falukat is kibérelhet Ausztriában, Svájcban és Németországban az, akinek van rá a pénze. Az éjszakánként már 50 ezer dollárért (9,5 millió forintért) elérhető idilli falvakat elsősorban céges rendezvényekhez ajánlják, de ideális helyszínt biztosíthatnak egy nagyszabású esküvőhöz is.

Vegyen falut olaszban! 

Egy egész települést árusítanak a közép-olaszországi Abruzzo tartományban, hogy megmentsék az enyészettől a több mint harminc éve lakatlan falut.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!